2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 22.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 22.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten11.00 un 16.00

Šodien  Zemessardzes 35. kājnieku bataljona teritorijā „Litavniekos”, Preiļu novadā notiks svinīgs pasākums – militārā objekta jaunbūvē tiks iemūrēta īpaša piemiņas kapsula. Pasākumā piedalīsies augstākās valsts aizsardzības jomas amatpersonas, kā arī Zemessardzes 3.Latgales brigādes amatpersonas. 2020. gada decembrī tika noslēgts līgums ar SIA “Selva Būve” par administratīvās ēkas pārbūvi, divu noliktavu un autotransporta zonas izbūvi Zemessardzes 35. kājnieku bataljona militārajā bāzē. Darbi tika uzsākti februāra beigās pēc būvatļaujas saņemšanas, tos plānots pabeigt 9 mēnešu laikā, līdz gada beigām. 


Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs paša sasauktā ārkārtas sēdē Dundagas novada domes deputātiem vakar uzdeva līdz pirmdienai ievēlēt domes priekšsēdētāju un viņa vietnieku. Ja tas netiks izdarīts, ministrija rosinās Saeimu lemt par domes atlaišanu. Ministram nācies iejaukties domes darbā, jo kopš gada sākuma tā palikusi bez vadības. Tādējādi par pašvaldības darbu atbild tikai izpildvara, nevis lēmējvara. Turklāt trešdien mandātus nolikuši četri opozīcijas deputāti, domes darbu paralizējot vēl vairāk.


Valsts Heraldikas komisija informē, ka “Sakarā ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām un VARAM izstrādāto dokumentu “Metodika 2021. gada apvienoto pašvaldību darbības uzsākšanai” Valsts heraldikas komisija ir saņēmusi jautājumu par novadu ģerboņu lietošanas kārtību pēc administratīvi teritoriālās reformas spēkā stāšanās. Komisija norāda, ka ģerbonis ir apstiprināts konkrētam tiesību subjektam – pašvaldībai kā juridiskai personai. Ģerbonis ir pazīšanas zīme un tādēļ atšķirīgi tiesību subjekti nedrīkst lietot vienu un to pašu heraldisko zīmi – ģerboni. Piemēram, ja ģerbonis bijis apstiprināts konkrētam novadam vai pilsētai, tad tādu pašu ģerboni nedrīkst izmantot novadam vai pilsētai jau ar citu nosaukumu. Ja novads ir izveidots pilnīgi no jauna, ar jaunu nosaukumu, apvienojot citus novadus, tam noteikti jāveido jauns ģērbonis. 

Turpinām ziņas


Lai rūpētos par Latviju – tās tīrību un ilgtspējību, jau četrpadsmito gadu pēc kārtas norisināsies Lielā talka. Šogad Lielā talka norisināsies 24. aprīlī, Viesītes pilsētā tiek plānots talkot  Mīlestības saliņā, kur tiks savākti atkritumi, atjaunoti soliņi un sakopta teritorija. . Rites pagastā tiek plānots talkot Stupeļu pilskalnā. Savukārt, Elkšņu pagastā tiks sakopts un atjaunots sporta laukums un stādīti košumkrūmi. Talkas maisi šogad būs baltā krāsā. Talkas maisus varēs saņemt Viesītes novada domē 23.aprīlī, iepriekš piezvanot pa tālruni  22000801 vai 28625263 vai pagastos sazinoties ar pagastu pārvaldniekiem. Talkas maisi tiks savākti no vietām, par kurām būs informācija talkošanas vietu reģistrācijas lapā un pašvaldībā


Līvānu novada biedrība “Baltā māja” 2020. gada nogalē uzsāka projekta “Sabiedrībā balstīti sociālie pakalpojumi  bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Līvānu novadā” realizāciju. Tiks nodrošināti sociālie rehabilitācijas  pakalpojumi Līvānu novada 23 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte. Tiek turpināts sniegt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus projekta dalībniekiem – bērniem ar īpašām vajadzībām.  Līvānos regulāri notiek  individuālas konsultācijas, kuras  sniedz logopēds un psihologs. Ir uzsākta pakalpojumu silto smilšu nodarbības un dabas vides estētikas nodarbību sniegšana projekta dalībniekiem – bērniem ar īpašām vajadzībām. Šos abus pakalpojumus nodrošina biedrība “Ģimeņu atbalsta centrs “Puķuzirnis. Tāpat darba dienu pēcpusdienās projekta dalībniekiem- bērniem ar funkcionāliem traucējumiem ir nodrošināta iespēja apmeklēt Dienas aprūpes centru, kur iespējams  pilnveidot sociālās prasmes, uzlabot funkcionālās spējas un saturīgi pavadīt brīvo laiku. 

Un vēl

Līvānu novadā no 1. līdz 4. maijam no pulksten 10 līdz 22 pie Turku Saieta nama būs skatāma vides instalācija “Mana sirds Latvijā”. Katram būs iespēja doties audio ceļojumā pa Turku pagastu un mājās pārvest īpašus suvenīrus – kripatiņu Saules un Spēka akmeni.

No 1. līdz 5. maijam Jersikas Tautas nama logos Līvānu novada amatiermākslas kolektīvu tautastērpu izstāde “Latviešu tautastērpa stāsts”, arī diennakts tumšajā laikā.

No 1. līdz 4.maijam pie Rudzātu pagasta pārvaldes Rudzātu pagasta bērnu darbu izstāde “Manas mājas - mana ģimene”.

Atstājiet komentāru