2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 21.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 21.aprīlī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

4. maijā no pulksten 13 līdz 16 Preiļos norisināsies improvizēti “Baltā galdauta svētki”. Aicina iedzīvotājus, ejot pastaigā pa pilsētu, iegriezties Svētku laukumā un smelties svētku sajūtu, lai, atgriežoties mājās, rastos vēlme svinēt svētkus savā ģimenē. 4. maijā no pulksten 21.30 līdz pulksten 23.30 uz Preiļu Kultūras nama fasādes multimediāla projekcija ,,Preiļi – tas ir sākt no jauna”, veltīta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 31. gadadienai. 

Ikviens iedzīvotājs un interesents tiek aicināts izteikt viedokli par divu sabiedriski nozīmīgu publisko teritoriju attīstību Preiļu pilsētā: Preiļu pilsētas centra pārbūvi un Kārsavas ielas laukuma labiekārtošanu. Ar abu teritoriju pārbūves skiču variantiem ir iepazinušies Preiļu novada domes deputāti. Lai tālāk virzītu abu publisko teritoriju pārbūves un labiekārtošanas būvprojektu izstrādi, piedāvā arī iedzīvotājiem un interesentiem izteikt savus priekšlikumus. Ar piedāvātajiem variantiem var iepazīties mājaslapā preili.lv  un pašvaldības sociālajos tīklos. Ierosinājumus aicina sūtīt uz e-pastu: sanita.melko@preili.lv

Preiļu novada uzņēmēji tiek aicināti uz tikšanos tiešsaistē 27. aprīlī pulksten divos dienā. Runās par Preiļu novada pašvaldībā plānotajiem investīciju projektiem un diskutēs par jaunizveidojamā Preiļu novada attīstības vīziju.

SIA “Preiļu slimnīca” aicina darbā Ekonomistu uz noteiktu laiku (nepilnu slodzi). Prasības pretendentiem: augstākā izglītība ekonomikā vai uzņēmējdarbības vadībā; teicamas valsts valodas zināšanas, labas angļu valodas zināšanas un krievu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī;ļoti labas iemaņas darbā ar datoru un MS Office programmām; labas sadarbības un organizatora prasmes, analītiskā domāšana, pašiniciatīva, precizitāte un augsta atbildības sajūta. Dokumentus – dzīves aprakstu (CV) un motivācijas vēstuli lūdz sūtīt uz e-pastu: lietvede@preiluslimnica.lv vai pa pastu uz adresi: Raiņa bulvāris 13, Preiļi līdz 30. aprīļa plkst.15.00. 

Turpinām ziņas

No 19. līdz 25. aprīlim Preiļu parkā noritēs Bibliotēku nedēļa "Darīt neticamo". Pasākumā iedzīvotājus sagaida citātu maratons "Aizej tur - nezin kur, atrodi to - nezin ko!”. Vairāk informācijas - bibliotēkas Facebook lapā un parkā. Izmanto sev tīkamo metodi - QR kodu vai drukāto vārdu, jo katrai metodei ir savs citāts. Uzvarētājs tiks izlozēts no visprecīzāk iesūtītajiem citātiem. Veiksmīgākos gaida sponsoru sagatavotās balvas.  Nedēļas noslēgumā -  specbalva par citāta radošāko interpretāciju!

Bibliotēku nedēļā aicina Aglonas, Preiļu, Riebiņu, Vārkavas novada bibliotēku apmeklētājus un atbalstītājus piedalīties aptaujā un izteikt savas domas par bibliotēku pakalpojumu kvalitāti, pieejamību, darbinieku kompetenci. Bibliotēkas darbinieki būs pateicīgi saņemt ierosinājumus, komentārus un savu redzējumu bibliotēku darbībā. Atbildes tiks izmantotas tikai apkopotā veidā. Aptaujas anketa aizpildāma elektroniski bibliotēkas mājas lapā vai pašvaldības mājaslapā līdz 30. aprīlim. 

Preiļu Mūzikas un mākslas skola cenšas nodrošināt audzēkņiem maksimāli plašu mūzikas instrumentu spēles apguves spektru. Akūts jautājums līdz ar to ir  instrumentu bāzes atjaunošana un papildināšana. Šogad Valsts kultūras kapitāla fonds ir atbalstījis divus projektus materiāli-tehniskās bāzes pilnveidošanai Preiļu Mūzikas un mākslas skolā. Projektā ir  iegādāta trompete un trombons. Iegādājoties projektā minētos instrumentus, skolai paveras plašākas iespējas uzņemt audzēkņus šajās specialitātēs. Preiļu Mūzikas un mākslas skola aicina jaunos mūziķus apgūt trompetes un trombona spēli! 

Un vēl

No 26. aprīļa līdz 25. maijam Preiļos, Kārsavas ielā 4 - Jauniešu centra “Četri” un Tūrisma informācijas centra logos skatāma izstāde “Pavasaris ienāk Preiļos!”. Apmeklējot izstādi, aicinām ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus un pulcēšanās ierobežojumus!

Atstājiet komentāru