2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 9.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 9.aprīlī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība ir iegādājusies divus jaunus mikroautobusus ar 19 pasažieru sēdvietām katrā. Viens no mikroautobusiem nonāks Jersikas pamatskolas rīcībā, ko pārsvarā izmantos skolēnu pārvadāšanai, savukārt otrs būs Līvānu novada domes transports, un to izmantos domes administrācijas, izglītības un citu pašvaldības iestāžu vajadzībām, piemēram, skolēnu ekskursijām, braucieniem uz mācību priekšmetu olimpiādēm, sporta sacensībām. Domes mikroautobusus, iepriekš piesakot, izmanto arī novada nevalstiskās organizācijas, amatiermākslas kolektīvi, sportisti un daudzas citas iedzīvotāju grupas. Mikroautobusi iegādāti, lai pirmām kārtām nodrošinātu izglītības iestāžu audzēkņu drošu pārvadāšanu.
 
SIA Līvānu slimnīca ir pieejams modernākais, jaunās paaudzes dāņu firmas Cortrium medicīniski sertificēts pierakstu holteris, kas veic augstas kvalitātes 3 kanālu Elektrokardiogrammas pierakstu, un nodrošina ātru un precīzu sirds aritmijas diagnostiku. Nosaka aritmijas veidu, sirds ritma traucējumu epizožu biežumu un ilgumu. Ar holtera monitorēšanas palīdzību ir iespējams noteikt arī sirds muskuļa išēmijas epizodes. Izmeklējums ieteicams pacientiem ar aizdomām par sirds ritma traucējumiem vai citām sirds slimībām. Asinsspiediena novērošana ar Holtera metodi palīdz ārstam noteikt gan sirdsdarbības ritma traucējumus, gan sirds muskuļa trofikas pārmaiņas un to cēloņus. Ar tās palīdzību ir iespējams precizēt aritmijas veidu, cik biežas ir ritma traucējumu epizodes un kāds ir to ilgums. Metodi izmanto gan gados jauniem pacientiem, kam mēdz būt sūdzības par periodiski ātru pulsu, gan sportistiem, gan gados vecākiem pacientiem ar sirds slimību vēsturi.
 
Līvānu novada pašvaldība īsteno pilotprojektu, kura laikā pārbaudīs, cik efektīva ir lietotu tekstilizstrādājumu un apģērbu nodošana pilsētā. Pie Līvānu novada domes ēkas uz vienu nedēļu tiks izvietots speciāls konteiners, kurā varēs mest lietotu, bet vēl lietojamu apģērbu un tekstilizstrādājumus. Lietotām drēbēm un tekstilizstrādājumiem paredzētais konteiners pie Līvānu novada domes ēkas atradīsies no 19.līdz 24.aprīlim. 

Turpinām ziņas

12.aprīlī uz Līvānu Draudzes kapiem atsāks kursēt Līvānu novada domes mikroautobuss, ko cilvēki izmanto, lai apmeklētu un sakoptu savu piederīgo atdusas vietas. Tāpat kā citus gadus, autobuss kursēs pulksten 10 no pieturas "Gaisa tilts" ar apstāšanos katrā pieturvietā. Nepieciešamības gadījumā tiks veikti vairāki reisi. Par turpmāko mikroautobusa grafiku informācija sekos. Atbilstoši valstī pieņemtajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem, sabiedriskajā transportā sejas maska jālieto gan pasažieriem, t.sk. bērniem no 7 gadu vecuma, gan transporta līdzekļa vadītājam; pasažieru skaits nedrīkst pārsniegt 50% no autobusa ietilpības; pasažieriem jāievēro visas pārvadātāja norādes sabiedriskajā transport.

Līvānos atsāk darbu ielu tirdzniecības vieta “Jaunais tirgus” kas tautā saukta par zaļo tirdziņu. Aicina tirgotājus pieteikties savlaicīgi, jo sakarā ar epidemioloģiskajiem noteikumiem vietu skaits ir ierobežots. Lai saņemtu tirdzniecības atļauju jāiesniedz Līvānu novada domei adresēts iesniegums un jānomaksā tirdzniecības nodeva. No nodevas atbrīvotas personas ar I un II grupas invaliditāti, trūcīgas un maznodrošinātas personas, uzrādot attiecīgo apliecību vai  Līvānu novada Sociālā dienesta izsniegtu izziņu. Tirdzniecības vieta darbosies otrdienās, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās no pulksten 7 līdz 15, bet pirmdienās tā būs slēgta. Tajā atļauta tirdzniecība ar vietējo audzētāju un mājražotāju pārtikas precēm, dārza un meža veltēm, stādiem, grieztiem ziediem u.tml. Ja ir brīvas tirdzniecības vietas, tad pieļaujama tirdzniecība arī ar vietējo amatnieku izstrādājumiem. Tirgū nav atļauts tirgoties ar rūpniecības precēm.
 
Pēc ziemas sezonas tehnisku iemeslu dēļ darbu nav atsākušas abas Līvānu novada teritorijā esošās pārceltuves pāri Daugavai  - pārceltuve Līvāni – Dignāja un pārceltuve Dunava. Pārceltuvju pārstāvis informē, ka šobrīd notiek remontdarbi, lai pēc iespējas ātrāk pārceltuves izietu tehnisko apskati un varētu atsākt darbu. Jau ziņots, ka pārceltuves savieno abus Daugavas krastus un ir vistaisnākais ceļš no Latgales uz Zemgali. Pārceltuve ir ļoti nozīmīgs satiksmes līdzeklis abu upes krastu iedzīvotājiem - gan gājējiem, gan autobraucējiem un riteņbraucējiem. Tā ir iespēja saskarties ar pagātni klātienē, jo šobrīd Latvijā darbojas tikai trīs pārceltuves – Līvānos, Jersikas pagastā un Līgatnē. 

Un vēl

Otrdien, 13. un 27.aprīlī, no 9.00 līdz 15.00 Latvijas Sarkanā Krusta Līvānu nodaļas telpās - Rūpniecības ielā 1a - tiks izsniegtas Eiropas Savienības  ATBALSTA PAKAS. Līdzi jāņem Sociālā dienesta izziņa.

Pirmdien, 26. aprīlī, un ceturtdien, 20. maijā, no pulksten  10 līdz 17 pie Līvānu slimnīcas būs pieejama MOBILĀ DIAGNOSTIKA: mammogrāfija, rentgena izmeklējumi. Mamogrāfija: ar Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstuli ir BEZ MAKSAS, ar ģimenes ārsta nosūtījumu – 3 eiro, bez nosūtījuma – 25 eiro. Rentgens: 1 projekcija – 9 eiro. Uz pieņemšanu jāpierakstās, sazinoties pa tālruni 25 431 313

Atstājiet komentāru