2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 31.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 31.martā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novadā tiek īstenots Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekts “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveide un attīstība Preiļu novadā”. Tehnoloģiskajam pārtraukumam beidzoties  ir uzsākti būvdarbi, kurus plānots paveikt līdz jūnija beigām. Paredzēta Dienas aprūpes centra Aglonas ielā 1a āra infrastruktūras izbūve, telpu pārbūve un atjaunošana. Labiekārtojot esošo teritoriju, tiks paplašināta  autostāvvieta, iezīmējot vietas arī invalīdu autotransportam. Vienā no teritorijas daļām plānots ierīkot zonu aktīvai atpūtai ar āra trenažieriem, kas piemēroti personām ar funkcionāliem un garīgā rakstura traucējumiem. Lapenes izbūve ļaus arī nelabvēlīgos laika apstākļos uzturēties svaigā gaisā. 

Savukārt Dienas aprūpes centra telpu pārbūve un atjaunošana ēkas pirmajā stāvā paredz apmeklētājiem ērtas pakalpojumu saņemšanas vides izveidi. Ieguldījumi paredzēti telpu, ģērbtuves, gaiteņa, sanitāro mezglu, āra ieejas pārbūvei un atjaunošanai, iekšējo inženiertīklu izbūvei un pārbūvei. Ēkas 2. stāvā tiks veikts telpu kosmētiskais remonts. Tikmēr ēkā Jaunatnes ielā 1, Līčos, 2. stāvā jau ir veikti remontdarbi.
 
Preiļu novada domes 25. marta sēdē tika pieņemti lēmumi par divu dzīvokļa īpašumu izsoli: Andreja Upīša ielā 18-5 un Andreja Upīša ielā 18-3, Preiļos. Atsavināšanas veids abiem dzīvokļiem noteikts  – pārdošana atklātā izsolē. Abiem dzīvokļiem apstiprināti arī izsoles noteikumi. Vairāk informācijas par gaidāmajām izsolēm mājaslapā preili.lv.

25. marta Preiļu novada domes sēdē pieņemts lēmums atkārtoti apstiprināt Natāliju Rivžu Preiļu novada bāriņtiesas priekšsēdētājas amatā uz pieciem gadiem.  Atbilstoši Bāriņtiesu likumā norādītajam Natālija Rivža atbilst prasībām atkārtotai apstiprināšanu bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā, ir izgājusi apmācību procesu un viņai ir pieredze bāriņtiesas darbā. 

Turpinām ziņas

Jau ceturto gadu Preiļu Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeju izsludina konkursu “Jāzepa Pīgožņa balva jauniešiem Latvijas ainavu glezniecībā”. Konkursa mērķis ir rosināt interesi par Latvijas ainavu un tās daudzveidību, saglabāt izcilā Latvijas ainavista Jāzepa Pīgožņa piemiņu, kopt un popularizēt ainavas žanru  glezniecībā. Detalizēta informācija par konkursu mājaslapā preili.lv.

Mazo grantu projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi” 2021 Viduslatgales pārnovadu fondā tika iesniegti 55 projektu pieteikumi. 25 no iesniegtajiem projektiem guva atbalstu, tai skaitā deviņi no tiem ir Preiļu novada iedzīvotāju iniciatīvas. Īstenojot projektus plānots labiekārtot Aizkalnes pareizticīgo baznīcai piegulošo teritoriju, iekārtot bērnu spēļu laukumu Liepu ielā 8. Projektu aktivitātes paredz arī izgatavot un uzstādīt stendus par futbola vēsturi novadā, sportistiem ar īpašām vajadzībām izgatavot polo kreklus, atjaunot Smelteru autobusa pieturu un labiekārtot Ārdavas bibliotēkas āra teritoriju, veicinot bezatkritumu dzīvesveida iniciatīvu, tiks iegādāta ātrā kompostēšanas iekārta un veiktas citas aktivitātes.

Un vēl par Lieldienu pasākumiem

No 1. līdz 11. aprīlim Lieldienu akcija “Ietērp koku savā sētā”. Uzdevums - atraktīvi, ar izdomu, izmantojot audumu, noformēt koku. Iedzīvotāji, kas būs sarotājuši kokus un atsūtījuši foto uz tic@preili.lv, piedalīsies konkursā un izlozē. 

Lieldienās, 4. aprīlī pulksten vienos dienā Preiļu parka estrādē norisināsies Lieldienu ,,Putnu spēles“. Ikviens varēs apmeklēt Lieldienu golfu, Zaķu galeriju, Olas veiksmes ceļu, Kukaiņu taku, Putnu salu, Mazo putnu stūrīti un Ziedu ieleju, kur putni dzied.  
4. un 5. aprīlī aicina ģimenes ar bērniem Preiļu parkā meklēt krāsojamās Lieldienu zaķa atstātās koka olas. 

Preiļu novada pašvaldība atgādina, ka visas aktivitātes plānotas vienas mājsaimniecības ietvaros vai individuāliem apmeklētājiem, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus un pulcēšanās ierobežojumus. 

Atstājiet komentāru