2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 22.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 22.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

No šodienas visās Jēkabpils novada pašvaldības izglītības iestādēs 1.-4. klasēm mācību process tiks nodrošināts klātienē, savukārt pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs 5.-12. klasēm tiks rīkotas nodarbības ārtelpās, līdz piecām mācību stundām un līdz divām interešu izglītības nodarbībām nedēļā, kā arī notiks individuālās konsultācijas pēc iepriekš saskaņota grafika. 

No šodienas arī visās Krustpils novada pašvaldības skolās tiks nodrošināts mācību process klātienē 1.-4.klasēm un pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēm nodarbības ārtelpās. Pirms pavasara brīvlaika Krustpils pamatskolai šī iespēja bija liegta, jo 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Jēkabpils pilsētā (kuras robežās atrodas Krustpils pamatskola) bija augsts un mācības klātienē nedrīkstēja notikt. Šobrīd arī Jēkabpils pilsēta iekļaujas administratīvo teritoriju sarakstā.

Medikamentu tirdzniecības uzņēmums "Bebra serviss", kam Sēlijā pieder vairākas aptiekas, pērn par 13% palielinājusi apgrozījumu un izkļuvusi no zaudējumiem, liecina portālā "Firmas.lv" pieejamā informācija. 2019.gadā tirgotāja apgrozījums bijis 667 tūkstoši 304 eiro, bet pērn tas pieaudzis līdz 752 tūkstoši 169 eiro. Atšķirībā no 4 tūkstoši 386 eiro zaudējumiem 2019.gadā, pērnais gads uzņēmumā noslēdzies ar 6 tūkstūši 556 eiro peļņu. "Bebra serviss", kura galvenie darbības virzieni ir medikamentu tirdzniecība aptiekās un veterināro medikamentu, barības piedevu vairumtirdzniecība, strādā kopš 1993.gada. Tam ir aptiekas Ilūkstē, Bebrenē, zoopreču veikals Aknīstē, veterinārā aptieka Jēkabpilī. Pērn uzņēmums nodarbinājis 16 cilvēkus.

Zemgales plānošanas reģions ar sadarbības partneriem īstenos projektu "Unikālu ģeoloģisko un ģeomorfoloģisko dabas vērtību izmantošana zaļā izzinošā tūrisma attīstībā", popularizējot Zemgalē un Lietuvā vietējos ģeoloģiskos un ģeomorfoloģiskos objektus.  Projekta laikā Aizkrauklē plānots izbūvēt mūsdienīgu veloparku, kas atainos Daugavas ūdenskrātuves ģeomorfoloģisko modeli. Papildus veloparka izbūvei plānota arī audiogida izstrāde posmam gar Daugavas krastmalu virzienā no Aizkraukles novada kultūras nama uz jauno veloparku. Tāpat paredzēts uzstādīt interaktīvu informatīvo stendu tūrisma informācijas punktā, kas izvietots kultūras nama ēkā, un informatīvu stendu arī pie veloparka.

Turpinām ziņas

Zemgales rajona tiesa noslodzes dēļ tikai novembrī turpinās iztiesāt krimināllietu, kurā apsūdzība uzrādīta bijušajam bērnunama "Līkumi" vadītājam Jurim Boķim. Pagājušajā nedēļā
trīs dienas notika tiesas izmeklēšana, pratinot lieciniekus. Krimināllietas iztiesāšana turpināsies 2.novembrī un pēc tam arī decembrī. 

Jau ziņots, ka Boķim apsūdzība uzrādīta par desmit noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kad apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, pret bērnunama audzēkņiem veicis dažādas darbības, pārsniedzot amatpersonai ar likumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas. 

Zemgales rajona tiesa Jēkabpilī uz nenoteiktu laiku pārcēlusi skatīt krimināllietu par 237 tūkstoši eiro vērta nekustamā īpašuma izkrāpšanu Jēkabpils novadā. Lietas izskatīšana vairākkārt atcelta saistībā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu. Tika plānots, ka iztiesāšanu tiesa turpinās pagājušajā nedēļā, taču krimināllieta noņemta no izskatīšanas, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas saistīta ar straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos. Pašlaik lietā nav nozīmēta nākamā tiesas sēde.

Jau vēstīts, ka lietā pie kriminālatbildības sauktas sešas personas par vairāku nekustamo īpašumu izkrāpšanu Zemgales reģionā un naudas līdzekļu legalizēšanu. Apsūdzības celtas par sešiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas veikti 2015. un 2018.gadā. Personas darbojās organizētā grupā un ar viltu, ieguva nekustamo īpašumu Jēkabpils novadā 237 tūkstoši  eiro vērtībā.

Un vēl

Ņemot vērā, ka Jēkabpils un Krustpils novadā tiek atjaunotas mācības klātienē, no šodienas, 22.marta, noteiktas izmaiņas vairākos autobusa maršrutos Jēkabpils un Krustpils pusē. Autobusa maršrutos Zasa-Dignāja, Jēkabpils-Zasa-Bērzone-Slate, Zasa-Ģērķēni-Slate, Jēkabpils-Pieterāni, Jēkabpils-Medīlas-Mežāre-Jēkabpils, Jēkabpils-Troškas-Rijnieki, Jēkabpils-Mežgale-Grāvlejas-Jēkabpils, Vārpas-Ancene-Mazslate-Vārpas, Vārpas-Rubeņi-Ancene-Vārpas un Zasa-Vandāni-Dunava reisi tiks izpildīti saskaņā ar skolēnu mācību laika kustības sarakstu.

Savukārt maršrutos Jēkabpils-Sēlpils, Jēkabpils-Pieterāni, Jēkabpils-Medīlas-Mežāre-Jēkabpils, Jēkabpils-Dunava un Jēkabpils-Mežgale autobusi, kas kursēja saskaņā ar skolēnu brīvlaika grafiku, pasažieru pārvadājumus nenodrošinās.

Atstājiet komentāru