2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 19.martā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 19.martā

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizstāvot iedzīvotāju intereses, Līvānu novada pašvaldība turpina darbu pie lokālplānojuma azartspēļu zāļu ierīkošanas vietu ierobežošanai, par spīti tam, ka pašvaldību lietu ministrija iepriekš noteikto pašvaldības lēmumu neatļaut azartspēļu zāļu darbību pilsētas centrā, atzina par nelikumīgu un atcēla. Jāpiebilst, ka Līvānu novada pašvaldība ir viena no pirmajām Latvijā, kura cenšas ierobežot azartspēļu biznesa darbības vietas, lai vietējiem un potenciālajiem Līvānu novada iedzīvotājiem veidotu pievilcīgu, drošu un dzīves līmeņa uzlabošanai atbilstošu dzīves vidi. Līvānu novads būs pierādījis, ka iedzīvotāju intereses ir iespējams aizstāvēt, kaut arī tas prasa laiku un ieguldījumus. 

Ceturtdien, 25.martā, pieminot komunistiskā genocīda upurus, visas dienas garumā Līvānu novada pašvaldība aicina individuāli nolikt ziedus un svecītes pie Piemiņas akmens Dzelzceļa ielā. Savukārt pulksten septiņos vakarā tiešsaistē facebook.com/kclivani/ lapā muzikāli literārs īskoncerts “Nākamā stacija: atmiņas”. Cieņā pret mūsu tautas vēsturi un bijībā pieminot tās skaudrākos notikumus, Līvānu novada kultūras centra darbinieki izveidojuši īskoncertu, kas, pielāgojoties esošajiem ierobežojumiem, būs skatāms tiešsaistē. Režijā izmantoti deportēto novadnieku atmiņu stāsti, kas savījoties ar mūziku, veidos latvieša likteņstāstu mūslaiku acīm. 

Līvānu stikla un amatniecības centrs radis veidu, kā parādīt ekspozīcijas klientiem, viņus neaicinot iekšā. Piemēram, šobrīd centra ēkas logos apskatāma darbu izstāde, ko radījusi domubiedru grupa no Latvijas, Gruzijas un Krievijas. Izstāde logos skatāma arī diennakts tumšajā laikā, kad logi tiek izgaismoti. Vienlaikus Līvānu stikla un amatniecības centrs popularizē savā stikla pūšanas darbnīcā veidotos stikla darbus, tos izliekot pie ēkas ieejas logiem.

Turpinām ziņas

Sakarā ar bojājumu elektrības kabelī Līvānos Avotu, Saules, Zemgales ielu divos daudzdzīvokļu māju pagalmos no februāra vidus nav apgaismojuma. Pašvaldība mēģināja šo problēmu risināt saviem spēkiem, veicot dažādus pārslēgumus, bet tas diemžēl deva tikai īslaicīgu efektu. Tā kā šobrīd vēl turpinās ziemas sezona, lai nebojātu pagalmu infrastruktūru, rakšanas darbi netika veikti, jo šajā gadījumā tie būtu jāveic visā kabeļa garumā. Pašvaldība šo problēmu risina un ir pieteikusi A/S “Sadales tīkls” laboratorijas pakalpojumu, kura noteiks precīzu kabeļa bojājuma vietu. Saņemta informācija, ka laboratorija ieradīsies divu nedēļu laikā. Kad bojājuma vieta tiks diagnosticēta, pārējos darbus, kas saistīti ar bojājuma novēršanu pašvaldība veiks pēc iespējas ātrāk. 
 
Līvānu novada bibliotēkas aicina piedalīties Digitālajā Nedēļā 2021! No 22. līdz 28. martam visā Latvijā jau 12. reizi notiks Digitālā nedēļa, kuras mērķis ir aicināt sabiedrību aktīvāk izmantot tehnoloģijas un e-pakalpojumus, vienlaikus uzlabojot savas digitālās prasmes. Nedēļas laikā tiks organizēti gan centrālie pasākumi un diskusijas, kam varēs sekot līdz interneta tiešraidēs, gan arī citi tiešsaistes pasākumi un aktivitātes, ko organizēs Līvānu novada bibliotēkas. Plašāka informācija par tiešsaistes semināriem pieejama Līvānu novada mājaslapā. 

Un vēl

Pēdējo dienu laikā ūdens līmenis Latvijas upēs pazeminājās vai svārstījās ar tendenci pazemināties. Daugavā turpinājās ledus iešana no Piedrujas līdz Pļaviņām, ūdens līmenis svārstījās ar tendenci paaugstināties. No Līvānu novada Jersikas līdz Zeļķiem ūdens līmenis pazeminājās par 2...13 cm, bet pie Pļaviņām paaugstinājās par 25 cm. Jersikas - Jēkabpils posmā gar krastiem palieku piesalas un upē iet sniega putra un ledus. Pie Zeļķiem gar upes krastiem ir ledus krautņi un upē iet rets ledus, pie Pļaviņām ledus kūst uz vietas, un saglabājas nepilna ledstāve. Daugavas baseina upes pārsvarā brīvas no ledus.

Atstājiet komentāru