2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 18.martā

Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 18.martā

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pamatojoties uz 15. martā Jēkabpils novada pašvaldībā izdoto rīkojumu “Par pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem un darba organizāciju Covid-19 ārkārtējās situācijas apstākļos”, darbs Jēkabpils novada pašvaldības iestādēs tiek organizēts pēc iespējas attālināti. Apmeklētāju pieņemšana klātienē joprojām tiek organizēta tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Maksājumus, iespēju robežās, aicina veikt attālināti. Jēkabpils novada mājaslapā publicēta kontaktinformācija iedzīvotāju saziņai ar pagastu pārvaldēm.

Konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2020” nominācijā “Teritorijas labiekārtojums” atzinību saņēmis Aleksandra Grīna parka labiekārtojums Kalna pagastā. Radošās idejas autore un tehnisko projektu izstrādāja – Ineta Buka un Agnese Cāne no “SIA BRK Projekti”; Mākslinieki – Raimonds Vindulis un Kārlis Žagata; Būvnieks – SIA “LV Roads”; Būvuzraugs – Ivans Koreņiks no SIA “BUVKON”, LEADER projekta vadītāja – Kalna pagasta pārvades vadītāja Maruta Cankale. Projekta kopējais budžets ir 49 tūkstoši eiro. Projektā pēc rakstnieka literāro darbu motīviem ir tapuši četri vides objekti: “Dvēseļu putenis” – 3 strēlnieku silueti un trijstūris ar latvju zīmēm, “Nameja gredzens” – apaļa arka, skulptūra “Saderinātie” un “Zemes atjaunotāji” – lāča siluets ar lāča ķepas nospiedumu, kā arī izbūvēts grants seguma gājēju celiņš.

Lauku atbalsta dienests ir apstiprinājis divus Jēkabpils novada pašvaldības iesniegtos projektus biedrības “Lauku partnerība Sēlija” izsludinātājā LEADER projektu konkursa 9. kārtā. Tos realizējot tiks labiekārtota Dunavas pagasta pārceltuves teritorija un uzstādīts daudzfunkcionāls āra vingrošanas komplekss Zasas sporta laukumā. Projekta “Viedās tehnoloģijas drošas vides veicināšanai Jēkabpils novada Dunavas pagastā» kopējais budžets ir 5 tūkstoši 118 eiro. Savukārt projekta  “Sporta infrastruktūras dažādošana Jēkabpils novadā” kopējais budžets ir 4 tūkstoši 549 eiro.

Turpinām ziņas

Dunavas pagastā veikti dažādi darbi. Ir noslēgts līgums un veikts pasūtījums par centrālo durvju nomaiņu Dunavas kapličai, daudzdzīvokļu mājai “Tūjas” un vienu durvju nomaiņu mājai “Kastaņi”. Noslēgts līgums par paskaidrojuma rakstu meliorācijas sistēmas atjaunošanai nekustamajā īpašumā “Dunavas skola”. Daugavas kapos izzāģēti bīstamie koki no kapu teritorijas, darbus veic zemnieku saimniecība “Lejas Jērāni”, tāpat ir iegādāts žogs, veco kapu daļai, kurš pavasarī tiks uzstādīts. Notiek gatavošanās Lieldienām, tiek veidoti dekori Dunavas centra svētku noformējumam.

Jēkabpils novada pašvaldība pavasarī uzsāks projekta “Daugavas krasta atpūtas vietas izveide un labiekārtošana Jēkabpils novadā” īstenošanu. Projekta rezultātā tiks izveidota un labiekārtota atpūtas vieta Jēkabpils novada iedzīvotājiem, kā arī tūristiem un citiem interesentiem. Daugavas krasta labiekārtošanas darbu gaitā izveidos auto stāvlaukumu, uzstādīs velo statīvu, ierīkos ugunskura vietu, izvietos galda un krēslu komplektus, atkritumu urnas un tualetes. Labiekārtošanas darbus plānots pabeigt līdz maija nogalei. Pašvaldība ir noslēgusi būvdarbu līgumu ar SIA “LV ROADS”. Projekta kopējās plānotās izmaksas 14 tūkstoši 635 eiro.

Biedrība « Ūdenszīmes » īsteno  projektu „Kopienas izaugsmes  katalizators. Identitāte.”, kas saņēmis Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu. Projekta aktivitātes norisināsies visā Sēlijas vēsturiskās zemes teritorijā. Darbošanās paredzēta līdz novembrim. Šobrīd top rakstu sērija par Sēlijas kopienām. Ar tiem var iepazīties sociālā tīkla Facebook grupā „Kopienas izaugsmes katalizators”. Savukārt klātienes pasākumi plānoti, sākot no aprīļa beigām.

Un vēl

Jēkabpils novada pašvaldība īsteno projektu “Veselīga dzīvesveida veicinošas infrastruktūras uzlabošana Jēkabpils novada Zasas ciemā”, kura rezultātā tiks nodrošināta droša vietējo un starpnovadu sporta, kultūras un veselības veicinošu pasākumu norise Zasas sporta laukumā. Projektā tiks papildināta esošā Zasas pagasta sporta laukuma infrastruktūra, uzstādot paneļa tipa stiepļu nožogojumu no divām pusēm, lai tas būtu visa laukuma robežās, kas padarīs to drošu izmantošanai visām vecuma grupām.  Pašvaldība ir noslēgusi būvdarbu līgumu ar SIA “DN Sistēmas”, projekta kopējās plānotās izmaksas – 8 tūkstoši 982 eiro.

Atstājiet komentāru