2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 11.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 11.martā

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada pašvaldība aicina skolēnus, kas plāno pieteikties Nodarbinātības valsts aģentūras nodarbinātības pasākumiem vasarā pagastu pārvaldēs, jau laicīgi informēt savu pagasta pārvaldi, lai varētu apzināt potenciālo strādāt gribētāju skaitu un plānot tālāku pieteikšanos darbiem. Pieņemšana vasaras darbiem notiks rindas kārtībā un vietu skaits būs ierobežots. Informēt pagasta pārvaldi par vēlmi strādāt darbus vasarā var no 15. līdz 19. martam. Konkrēta pieteikšanās tiks organizēta vēlāk. Vasaras nodarbinātības pasākumā var piedalīties skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Iespēja strādāt valsts līdzfinansētajās darba vietās skolēniem būs laika periodā no 1. jūnija līdz 31. augustam.

Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejs ieguvis Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Muzeju nozares attīstības programma” līdzekļus — 5 tūkstoši eiro, par kuriem paredzēts iegādāties 15 audiogida iekārtas, lai uzlabotu un modernizētu apmeklētāju apkalpošanu un stāstītu par pastāvīgo ekspozīciju “Padomju gadi ». Muzejā nav gida štata vietas un līdz šim gida darbu veica kāds no muzeja darbiniekiem. 

Viesītes novada Sēļu klubs šī gada sākumā pieteica projektu Valsts kultūrkapitāla fonda projektu konkursam un ir saņēmis ziņu, ka projekts atbalstīts, piešķirot projekta realizēšanai 2 tūkstoši 500 eiro. Ar 400 eiro projektu atbalsta Zalves pagasta pārvalde, kas iestrādāts pagasta budžetā un saskaņots Neretas novada domē. Projekts realizējams līdz 30.septembrim.Biedrība Sēļu klubs, sadarbībā ar pašvaldību uzņēmušies pierādīt Lielzalves muižas kungu mājas nepieciešamību vietējai kopienai, kas veicinātu Sēlijas lauku vides attīstību. Šī projekta mērķis ir 2021.gadā veikt profesionālu Lielzalves muižas kultūrvēsturiskā mantojuma padziļinātu izpēti un iegūt slēdzienu par kultūrvēsturiskajām vērtībām, kas apstiprina muižas vērtību un saglabāšanas nepieciešamību. Pārskats par pētījumiem un to rezultātiem tiks ievietots Sēļu kluba mājas lapā.

Turpinām ziņas

Pļaviņu novada ģimnāzijā janvārī norisinājās akreditācijas. Šonedēļ saņemts akreditācijas ekspertu komisijas ziņojums un iepriecinoša ziņa -  Pļaviņu novada ģimnāzija un visas tajā realizētās izglītības programmas ir akreditētas uz 6 gadiem, kas ir maksimāli iespējamais akreditācijas termiņš.

Kokneses novada pašvaldība ārkārtējā situācijā, kad mācību process notiek attālināti, turpina nodrošināt pārtikas pakas skolēniem. Rīt, 12. martā pārtikas pakas saņems Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas, Bebru pamatskolas 5. - 9. klašu un Pērses pamatskolas 5. – 6. klašu skolēnu vecāki. Kārtējās pārtikas pakas 5.- 9. klasēm tiks komplektētas par trīs attālināto mācību nedēļām – no 8. februāra līdz 26. februārim. Pārtikas pakas gatavo SIA "Danis plus", kas nodrošina ēdināšanu Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolā. Tāpat arī rīt tiks izdalīti lauksaimniecības atbalsta dienesta projekta "Skolas piens"  un "Skolas auglis produkti" Pērses pamatskolas 1.-4.klašu skolēniem par laika periodu no 25. janvāra līdz 19. Februārim.

Un vēl

Turpinoties sala periodam, Latvijas upēs no ledus brīvajos posmos novērota ledus veidošanās: vižņu iešana, piesalu veidošanās. Patlaban ūdens līmenis Daugavas augštecē posmā Zapadnaja Dvina – Verhņedvinska pazeminājies par 2 līdz 22 cm, Piedrujas – Jēkabpils posmā pazeminājās par 7 līdz15 cm, bet pie Zeļķiem paaugstinājies par 4 cm. Indricā, Laucesā, Dubnā pie Višķiem, Ošā, Rēzeknē, Aiviekstē pie Aiviekstes HES un Mazajā Juglā ūdens līmenis paaugstinājās par 1 līdz 26 cm, bet Dubnā pie Sīļiem, Aiviekstē pie Lubānas, Pededzē Ogrē un Lielajā Juglā ūdens līmenis pazeminājās par 3 līdz 15 cm.  

Daugavā pie Piedrujas gar krastiem piesalas un iet reti vižņi, Krāslavas – Vaikuļānu posmā piekrastes vaļumjoslas, pie Daugavpils un Jersikas ledus sega ar lāsmeņiem. Pie Jēkabpils piesalas. Daugavā pie Zeļķiem turpinās ledus uzkrāšanās. Daugavas baseina upēs pārsvarā novērota vižņu iešana un piesalas gar krastiem, kā arī sniega putra uz ūdens. Meteodienests prognozē, ka tuvākajās dienās ūdens līmeņi Latvijas upēs lielākoties pazemināsies vai svārstīsies. Brīvdienās atsāksies straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Atstājiet komentāru