2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 jēkabpils novada ziņas 2021.gada 18.februārī

Jēkabpils Radio1 jēkabpils novada ziņas 2021.gada 18.februārī

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pret Covid-19 vakcinēti Jēkabpils novada Sociālās aprūpes nama „Mežvijas” iemītnieki un darbinieki. Iespēja vakcinēties tika piedāvāta visiem. No aprūpes nama iemītniekiem brīvprātīgi vakcinēties pieteicās 17, viena persona netika vakcinēta veselības stāvokļa dēļ un 3 iemītnieki no vakcīnas atteicās. No astoņiem „Mežvijas” darbiniekiem vakcinēties vēlējās puse – 4. Vakcinēties pieteicās arī 1 sociālās aprūpes darbinieks ārpus aprūpes nama. Pēc vakcīnas saņemšanas, blakusparādības tika novērotas 2 aprūpes nama iemītniekiem – paaugstināta temperatūra, nelaba dūša, un 1 darbiniekam – paaugstināta temperatūra. Nākamo vakcīnas devu plānots saņemt pēc 4-5 nedēļām. Kopš pandēmijas sākuma Jēkabpils novada Sociālās aprūpes namā „Mežvijas” nav konstatēts neviens saslimšanas gadījums ar Covid-19.

Savukārt Jēkabpils novadā divu nedēļu jeb 14 dienu laikā reģistrēti 27 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tajā skaitā – otrdien pieci gadījumi. Bet kopumā kopš 2020.gada marta reģistrēto saslimušo skaits ir 221.

Šonedēļ tika paziņoti pašvaldību apvienības “Sabiedrība ar dvēseli-Latvija” 2020. gada projektu konkursa rezultāti par labākajām pašvaldību līdzfinansētajām iedzīvotāju iniciatīvām Zemgales plānošanas reģionā. Labāko trīs projektu sarakstā iekļuvusi arī Jēkabpils novada biedrība „Sēļu pūrs” ar projektu „Padzeries no stāstu krūzes!”. Projekta “Padzeries no stāstu krūzes!” rezultātā 20 Jēkabpils mākslas skolas Zasas filiāles audzēkņi veica vietējās vēstures izpēti un izgatavoja 130 brīnišķīgas stāstu krūzes, uz kurām audzēkņu ilustrācijās atainotas Zasas leģendas un citi kultūrvēstures fakti. 

Turpinām ziņas

Projektā “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pieejamības uzlabošana Jēkabpils novada pašvaldībā” Jēkabpils novadā tiek rīkotas vairākas lekcijas un nodarbības. 23. februārī  pulksten 17.30 Jēkabpils novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties veselību veicinošā pasākumā “Lekcija par onkoloģiju” Lekcijas pamatauditorija Jēkabpils novada iedzīvotāji – trūcīgie un maznodrošinātie, bezdarbnieki, personas ar invaliditāti un iedzīvotāji, kas vecāki par 54 gadiem, kā arī citi pieaugušie. Lekcija notiks Zoom platformā, lekcijai nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās līdz 22. februārim (ieskaitot). Pieteikšanās saite atrodama Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā.

25. februārī pulksten 15.30 Jēkabpils novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties veselību veicinošā pasākumā “Lekcija par smēķēšanas, alkohola un atkarību izraisošo vielu negatīvo ietekmi”. Lekcijas mērķauditorija – Jēkabpils novada iedzīvotāji – bērni skolas vecumā. Arī šī lekcija norisināsies zoom platformā. Lekcijai nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās līdz 24. februārim (ieskaitot). Pieteikšanās saite atrodama Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā.

Sākot no 26. februāra, tiek organizētas veselības vingrošanas nodarbības Jēkabpils novada Ābeļu pagastā, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Pirmā nodarbība plānota 26. februārī plkst. 18.00. Tā kā sporta treniņi grupās drīkst notikt tikai ārpus telpām un nepārsniedzot 10 cilvēku skaitu un neizmantojot ģērbtuves,  OBLIGĀTA IEPRIEKŠĒJĀ PIETEIKŠANĀS pa tālruni – 29354169. Kopumā ir plānotas 14 nodarbības ārpus telpām, ne mazāk kā 2 reizes nedēļā. Vingrošanas nodarbības vadīs sertificēts treneris Ingus Zolbergs.

Un vēl

Strauji tuvojas jaunā administratīvi teritoriālā reforma un vēl pirms notiek apvienošanās ar apkārtējiem novadiem, Jēkabpils novada iedzīvotāji aicināti atcerēties kopā pavadītos 12 gadus, izveidojot izstādi par Jēkabpils novadu un tā septiņām rotām: Ābeļu, Dignājas, Dunavas, Kalna, Leimaņu, Rubenes un Zasas pagastiem. Līdz 11. aprīlim aicina iesūtīt fotogrāfijas par pagastu/ novada pasākumiem, dabas skatiem, cilvēkiem, apskates objektiem. Var iesūtīt arī kādas atziņas, dzeju, sajūtas par savu pagastu vai novadu kopumā. Foto un citu informāciju aicina sūtiet uz e-pastu: muzejs@jekabpilsnovads.lv. Var fotogrāfijas vai tekstu atnest arī uz Zasas bibliotēku vai iemest Jēkabpils novada Sēlijas Jautājumu gadījumā zvanīt uz tālruni 254 65 787 vai rakstiet uz e-pastu: muzejs@jekabpilsnovads.lv.

Zasas kultūras namam šis ir jubilejas gads. Jau pusgadsimtu šajā ēkā skan dziesmas, rīb deju soļi, šeit pulcējas aktīvie vietējie iedzīvotāji, lai piepildītu savu un arī citu zasiešu ikdienu ar prieku. 1971. gadā Zasas kultūras nama durvis tika atvērtas apmeklētājiem un 2021. gada jūlijā, ja vien epidemioloģiskā situācija to ļaus, tiks svinēta Zasas kultūras nama 50 gadu jubileja! Diemžēl kultūras nama telpās ir saglabājies maz liecību par šī nama pirmsākumiem - celtniecību, atklāšanu, aktīvākajiem cilvēkiem, kas šeit darbojušies. Tāpēc aicina ikvienu iesaistīties vēstures faktu apkopošanā, kopīgi veidojot stāstu un fotogrāfiju izstādi “Pusgadsimts kopā. Atmiņu stāsti.” Atmiņu stāstus un fotogrāfijas aicina sūtīt uz e-pastu zasaskn@jekabpilsnovads.lv.