2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 17.februārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 17.februārī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Atbilstoši Latvijā apstiprinātajai administratīvi teritoriālajai reformai, sākot ar 2021. gada 1. jūliju Preiļu novada administratīvo teritoriju veidos Preiļu, Vārkavas, Riebiņu novadi un Aglonas novada Aglonas pagasts. Tāpēc uzsākts darbs pie diviem jauniem plānošanas dokumentiem: “Preiļu novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija no 2022.gada” un “Preiļu novada attīstības programma 2022.-2029.gadam”. Darba uzdevumi apstiprināti ar Preiļu novada domes 2020. gada 22. decembra sēdes lēmumiem. Šobrīd jau ir izveidota darba grupa 12 cilvēku sastāvā, iesaistot apvienojamo novadu pašvaldību pārstāvjus. Plānošanas dokumentu izstrādes procesā obligāta ir arī sabiedrības iesaiste, tāpēc tiks izveidots Sabiedrības līdzdalības plāns, paredzot gan iedzīvotāju aptauju, gan vismaz 10 pasākumu organizēšanu visās apvienojamajās teritorijās. 

Preiļu parkā arī ziemas periodā notiek ikdienas uzturēšanas un sakopšanas darbi. Lai iedzīvotāji varētu ērti doties pastaigās pa pilsētas dabas pērli – parku, notiek celiņu tīrīšana no sniega, slidenā laikā celiņi tiek nokaisīti ar smiltīm. Sāls celiņu kaisīšanai netiek izmantota, jo parks ir dabas objekts. Paralēli ikdienas darbiem vietās, kur netraucē biezā sniega kārta, tiek izkoptas aizaugušās parka daļas un izgriezti pašizsējas krūmāji.  

Pagājušās nedēļas nogalē, sagaidot Valentīndienu, Preiļu parkā tika izrotāta uz Mīlestības kalniņa novietotā stilizētā metāla SIRDS. Šis dāvinājums saņemts no vietējā fotomākslinieka un sabiedriskā darbinieka Igora Pliča, un vēl šonedēļ jūs varat paspēt uzņemt burvīgu foto Valentīndienas noskaņās pie izdekorētā objekta Preiļu parkā. 

Preiļu poliklīnikā paplašinātas iespējas pacientiem vērsties pie ārsta, lai saņemtu ambulatoras konsultācijas dažādu vispārējās ķirurģijas jautājumu gadījumos. Ķirurgi veiks pacientu ambulatoro pieņemšanu valsts un maksas pakalpojumu finansējuma ietvaros. Sākot ar 17.martu katru trešdienu/piektdienu no pulksten trijiem dienā Preiļu slimnīcas poliklīnikā uzsāk pieņemšanu ķirurgs Dmitrijs Zabrodins. Ārsts konsultēs pacientus un veiks ambulatorās operācijas. Pacientu pieņemšana tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Lai pieteiktos uz konsultāciju, aicinām zvanīt pa tālruni 65307750 vai 65307757.

Turpinām ziņas

Pašvaldības policija informē - lai atpūta ikvienam iedzīvotājam būtu patīkama, aicina suņu īpašniekus, izvedot pastaigā savus mīluļus, ievērot noteiktās prasības, tīrību un kārtību. Sastopoties ar klaiņojošu suni vai arī gadījumā, ja jūsu suns ir izmucis un to meklējat, aicinām sazināties ar Preiļu novada pašvaldības policiju, tālrunis 65307330, e-pasts: novada.policija@preili.lv . Ārpus Pašvaldības policijas darba laika ienākošie zvani tiek pāradresēti uz Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils dežūrdaļu.

Ikvienu Preiļu novada iedzīvotāju un slēpošanas cienītāju, kuram patīk izbaudīt sacensību garu ar distanču slēpēm, aicinām uz individuālo treniņu slēpošanā ar laika kontroli 18. februārī, 25. februārī un 4. martā no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.00 un no plkst. 18.00 līdz  plkst.19.00. Visu vecuma grupu dalībnieki veiks vienu distanci – 1,7 km. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Treniņnodarbības notiek bez maksas. Reģistrācija - pie ieejas parka estrādē, ievērojot visus ar Covid-19 saistītos ierobežojumus. Tālrunis saziņai 29556446 vai 29522996.

Vēl var paspēt piedalīties Jauniešu centra “Četri” konkursā. Līdz 21. februārim jāatsūta bilde ar SAVU izveidotu Valentīndienas simbolu un  3 visvairāk novērtētās bildes saņems balvu 15 eiro vērtībā! Konkursa dalībnieku galvenais uzdevums – atsūtīt fotogrāfiju, kurā ir pašu rokām veidots galvenais Valentīndienas simbols –SIRDS. Tas var būt gatavots no jebkura materiāla, veida un stila – līmēts, izkārtots, zīmēts, krāsots, izveidots sniegā un kā citādi izveidots. Bildes sūti uz jauniesu.centrs@preili.lv.

Un vēl

Viduslatgales pārnovadu fonds aicina uzņēmējus un citus interesentus piedalīties seminārā par jēgpilnu un strukturētu labdarību. Seminārs notiks 25. februārī no plkst. 11:00 līdz 14:30 ZOOM platformā. Vairāk informācijas par semināru www.preili.lv 

Atstājiet komentāru