2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Radio1 Viesītes novada ziņas 2021.gada 9.februārī

Radio1 Viesītes novada ziņas 2021.gada 9.februārī

Radio1 Viesītes novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Eiropas sociālā fonda projektā „Vietējās sabiedrības veselības veicināšana un slimību profilakse Viesītes novadā atsākas veselību veicinošas vingrošanas nodarbības un apļa treniņi. Ņemot vērā ārkārtējo situāciju, februārī plānotās nodarbības notiks tiešsaistes platformā “ZOOM”! Viesītieši nodarbībām aicināti pieteikties pie trenera Aleksandra.  Plašāk informācija par pieteikšanos un nodarbību norisi pieejama Viesītes novada tīmekļa vietnē viesite.lv.

Satversmes tiesa izsaka pateicību visiem skolēniem par aktīvo iesaisti, radošajām domām un iesūtītajiem darbiem. Konkursā tika pārstāvētas 67 skolas, tajā skaitā arī Viesītes vidusskola, aptverot visus Latvijas reģionus. Zīmējumu konkursā “Katrs bērns ir vienlīdzīgs savās tiesībās” atzinības rakstus saņem 10 skolēni. To vidū ir Viesītes vidusskolas skolnieks Reinis Rugainis no 6.a.klases. Ir saņemts Satversmes tiesas priekšsēdētājas Sanitas Osipovas ielūgums  uz  Latvijas Republikas  Satversmei veltītā skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursa  apbalvošanas ceremoniju 15.februārī Zoom tiešsaistē.

Turpinām ziņas

Elkšņu pagasta Atmiņu istabas krājumos saglabātas interesantas fotogrāfijas, kurās iemūžināti maskās tērpti cilvēki nozīmīgos notikumos pagasta teritorijā pirms desmit un vairākiem desmitiem gadu. Tas liek secināt, ka viss atkārtojas – slēpšanās aiz maskas ir sensena tradīcija, cilvēces attīstības neatņemama daļa, jo glabā zināšanas par mūžseno maiņu starp veco un jauno. Atmiņu istabā ir vēstījums par 2011. gada 12. - 13. februāri, Starptautisko Masku tradīciju festivālu Viesītē, kad pulcējās folkloras grupas no dažādiem Latvijas novadiem, Rīgas, Lietuvas un Igaunijas. Festivāla laikā maskotu cilvēku pulciņi devās uz vietējām lauku sētām Elkšņu un Saukas pagastos. Maskošanās vissenākais mērķis ir mazināt trauksmi cilvēkos, vēstot par pasaules pārmainīšanos.

Saglabājoties ar COVID saistītajiem ierobežojumiem, Viesītes bibliotēka aicina izmantot pakalpojumu - “Trešā tēva dēla e-GRĀMATU bibliotēka”. Lai kļūtu par tās lasītāju un bez maksas lasītu latviešu autoru un tulkotos darbus e-grāmatas formātā tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā, jābūt Viesītes vai citas publiskās bibliotēkas lasītājam. Ja esat lasītājs un jums vēl nav piešķirti e-kataloga autorizācijas dati, bibliotēkas darbinieki aicina sazināties ar bibliotēku pa tālruni vai epastu un saņemt pieeju ebibliotēkai.

Un vēl

Vēl līdz 21. februārim turpinās iedzīvotāju aptauja par Jēkabpils pilsētā, Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils, Salas un Viesītes novadu aptverto teritoriju attīstību. Iedzīvotāju  viedokļi tiks izmantoti Administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas gaitā apvienotā Jēkabpils novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2021. – 2035. gadam un attīstības programmas 2021. – 2027. gadam izstrādei. Iedzīvotāji aicināti izteikt priekšlikumus jaunajiem teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem, jo tā ir lieliska iespēja paust viedokli savas dzīves vides uzlabošanai!  Iedzīvotāju aptaujas elektroniskā versija ir pieejama Viesītes novada pašvaldības mājaslapā.

Atstājiet komentāru