2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 5.februārī

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 5.februārī

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Riebiņu novada domes deputāti janvāra domes sēdē apstiprināja nolikuma kārtību, kādā tiek aprēķinātas, piešķirtas un izmaksātas piemaksas darbiniekiem, kuras aprūpē ar Covid-19 inficētas personas vai šo personu kontaktpersonas  sociālās aprūpes centrā “Rušona”. Nolikumā noteikts, ka piemaksas periods ir no 2020. gada 1.decembra vai no pirmā konstatētā Covid-19 inficētā klienta aprūpes centrā līdz pēdējam izveseļojušajam klientam, bet ne ilgāk kā līdz 30. jūnijam. 

Piemaksas pie mēnešalgas aprūpes centra darbiniekiem, kuri Covid-19 inficētu personu aprūpē ir iesaistīti vairāk kā 50% no darba laika, tiek veikta 50% apmērā pie nodarbinātā amatalgas; aprūpes centra aprūpētājiem, kuri nodrošina kontaktpersonu aprūpi - piemaksa ir 25%  apmērā no amatalgas; kritiskā situācijā, kad ar Covid-19 inficētu personu vai šo personu kontaktpersonu aprūpē jāiesaista pārējie aprūpes centrā nodarbinātie -  piemaksa noteikta 30% apmērā  pie nodarbinātā amatalgas.

Janvāra domes sēdē nolemts piedalīties Latvijas vides aizsardzības fonda rīkotajā projektu konkursa aktivitātē “Sugu un biotopu stāvokļa uzlabošanas pasākumi” un iesniegt projektu “Esoša un jauna tūrisma infrastruktūras objekta izveide saskaņā ar Dabas lieguma “Jašas – Bicānu ezers” dabas aizsardzības plānu, un paredzēt līdzfinansējumu projektam, kur kopējās izmaksas 43 tūkstoši 122 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums - 13 tūkstoši 122 eiro no attiecināmajām izmaksām. Nolemts atvēlēt finanšu resursus no līdzfinansējumiem paredzētiem līdzekļiem Riebiņu novada domes 2021. gada budžetā.

Tāpat ir nolemts piedalīties Valsts Kultūtkapitāla fonda mērķprogrammas “Muzeju nozares attīstības programmas” projektu konkursā ar projektu “Mobilo podestu iegāde Roberta Mūka muzeja krājuma saglabāšanas un tā izpētes rezultātu pieejamības nodrošināšanai”. Plānotās projekta izmaksas – trīs tūkstoši eiro. Projektā plānots iegādāties 4 mobilos podestus ar noņemamu stikla kupolu, kas tiktu izmantoti muzeja izstāžu veidošanai, radot estētiski baudāmāku rezultātu, kā arī nodrošinot drošu vērtīgu, īpaši saudzējamu eksponātu izstādīšanu.

Turpinām ziņas

Riebiņu novada dome vēlas informēt par Riebiņu novada esošo ūdenstilpņu zvejas tīklu limitiem, uz kuriem var pieteikties no šī gada.  Riebiņu novada ūdenstilpnēs zvejas tīklu limiti: Bicānu ezerā 575 metri murdiem, Kategradas ezerā 375 metri, Rušona ezerā 4630 m murdiem, Salmeja ezerā 315 metri un Zolvas ezerā 1094 metri, pārējos ezeros tīklu limiti paliek nemainīgi. Zvejas tīklu limitu pilnībā vai daļēji var aizstāt ar zivju murdu limitu, ievērojot nosacījumu, ka viens murds atbilst 25 metriem no tīklu garuma limita. Plašāk ar zvejas  limitiem Riebiņu novada administratīvās teritorijas  iekšējos ūdeņos var iepazīties pašvaldības tīmekļa vietnē riebini.lv.

Riebiņu novada domes “Uzņēmēju grantu konkursā 2020” tika piešķirts finansējums projektam “Kokapstrādes iekārtu iegāde uzņēmējdarbības uzsākšanai inovatīvu produktu ražošanai”. Riebiņu novada Stabulnieku pagasta Cepernieku “Vilkvālēs” notika projekta aktivitāšu īstenošana. Projektā tika iegādātas iekārtas, lai varētu īstenot plānotās aktivitātes: kopējošā koka virpa, biezumēvele, skaidu nosūcējs, ekscentriskā slīpmašīna, asināšanas iekārta un 4 līmspiedes. Kopējās projekta izmaksas ir  2 tūkstoši 400 eiro. 

Riebiņu novada dome 2020. gada martā izsludināja grantu konkursu uzņēmējiem, kurā tika piešķirts finansējums 420 eiro projekta “Krīzes situācijas risinājums” realizācijai. Projektā iegādāta ielu tirdzniecības telts ar reklāmapdruku. Iegādātais aprīkojums palīdzēs realizēt saražoto produkciju, piesaistīt jaunus klientus arī ārpus saimnniecības, ievērojot likumdošanu un ārkārtas situācijas noteiktos ierobežojumus.

Riebiņu novada domes dzimtsarakstu nodaļa kā katru gadu īsumā sniedz statistiskās ziņas par aizvadīto gadu. Ja skatās tikai uz skaitļiem, tad aizvadītajā gadā ir nedaudz samazinājusies dzimstība, bet pieaugusi mirstība. Taču kopumā mirstības rādītāji, salīdzinot ar citu gadu statistiku, ir mazinājušies. Priecē, ka ir sarucis laulību šķīrušo pāru skaits. 2020. gadā Riebiņu novadā piedzimuši 23 bērni: 14 zēni un 9  meitenes. Pērn reģistrētas 32 laulības. Baznīcās laulājušies 21 pāris. Laulību šķīruši 8 pāri. 2020. gadā  reģistrēti miruši 72 cilvēki, tajā skaitā 46 vīrieši un 26 sievietes. 

Un vēl

Riebiņu novada centrālajā bibliotēkā no 1. Februāra līdz 3.martam skatāma Lauras Grigules radošo darbu izstāde “Otrā elpa”, kas tapuši no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.

Riebiņu novada centrālā bibliotēka aicina piedalīties fotokonkursā – Ziemas pasaka Riebiņos. Fotogrāfijas aicina sūtīt uz epastu biblioteka@riebini.lv vai riebinubiblioteka@riebini.lv līdz 28.februārim. Aprakstā lūdz norādīt vietu, kur fotogrāfija tapusi, jo iesūtītie darbi tiks izmantoti novādpētniecībā, veidojot albumu par Riebiņiem.

Atstājiet komentāru