2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 4.februārī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 4.februārī

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

28. janvāra domes sēdē apstiprināts Jēkabpils novada pašvaldības budžets 2021. gadam. Šī gada budžeta prioritātes ir pašvaldības finansējuma nodrošināšana Eiropas Savienības struktūrfondu un citu finanšu instrumentu finansēto projektu un programmu ieviešanai, uzsākto projektu realizācijai termiņos; pašvaldības ielu un ceļu pārbūve un atjaunošana, viedo tehnoloģiju ieviešana transporta infrastruktūrā; novada izglītības iestāžu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju modernizācija mācību procesa, tai skaitā attālinātās formas, nodrošināšanai, infrastruktūras labiekārtošana, lai nodrošinātu kompetenču pieejā balstītu izglītību; publiskās ārtelpas un infrastruktūras pilnveide, nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvu, ilgtspējīgu dzīves un atpūtas vidi, viedo tehnoloģiju attīstību, resursu efektīvu izlietošanu.

Jēkabpils novada pašvaldības pamatbudžeta 2021. gada ieņēmumi plānoti 6 miljoni 214 tūkstoši 772 eiro apmērā, kārtējā gada izdevumi – 7 miljoni 373 tūkstoši 602 eiro. Naudas līdzekļu atlikuma uz šī gada sākumu sastāda miljons 166 tūkstoši 412 eiro, ko plānots iesaistīt izdevumu pārsnieguma pār ieņēmumiem finansēšanā. Pašvaldības saņemtie aizņēmumi 2021. gadam plānoti 168 tūkstoši 873 eiro apmērā, saņemto aizņēmumu atmaksa – 176 tūkstoši 455 eiro. Pašvaldības galvojumi 2021. gadam tika apstiprināti 350 eiro apmērā. Sīkāk ar pašvaldības budžetu 2021. gadam var iepazīties Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā

Lai nodrošinātu Jēkabpils novada ilgtspējīgu attīstību, plānojot pašvaldības budžeta līdzekļu lietderīgu izlietojumu, Jēkabpils novada dome 28. janvāra sēdē nolēma apstiprināt “Jēkabpils novada attīstības programmas 2019. 2025. gadam” aktualizēto Rīcības plānu un aktualizēto Investīciju plānu. Ar plāniem sīkāk var iepazīties Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā.

Turpinām ziņas

Notiek izstrāde paskaidrojuma rakstam “Multifunkcionālas, izzinošas, drošas rotaļu un mācību āra teritorijas izveide individuālām bērnu mācīšanas vajadzībām pie Zasas vidusskolas”. Laukumā starp Zasas vidusskolu un pirmsskolas izglītības iestādi paredzēts ierīkot modernu rotaļu un mācību āra teritoriju gan pirmsskolas, gan skolas vecuma bērniem. Pēc līdz šim notikušajām sarunām ar iedzīvotāju pārstāvjiem, pašvaldības un skolas darbiniekiem, deputātiem, ir tapusi jauna labiekārtojuma priekšlikuma versija, ar kuru sīkāk var iepazīties Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā jekabpilsnovads.lv. 

Zasas kultūras namam šis ir jubilejas gads. Jau pusgadsimtu šajā ēkā skan dziesmas, rīb deju soļi, šeit pulcējas aktīvie vietējie iedzīvotāji, lai piepildītu savu un arī citu zasiešu ikdienu ar prieku. 1971. gadā Zasas kultūras nama durvis tika atvērtas apmeklētājiem un 2021. gada jūlijā, ja vien epidemioloģiskā situācija to ļaus, tiks svinēta Zasas kultūras nama 50 gadu jubileja! Diemžēl kultūras nama telpās ir saglabājies maz liecību par šī nama pirmsākumiem - celtniecību, atklāšanu, aktīvākajiem cilvēkiem, kas šeit darbojušies. Tāpēc aicina ikvienu iesaistīties vēstures faktu apkopošanā, kopīgi veidojot stāstu un fotogrāfiju izstādi “Pusgadsimts kopā. Atmiņu stāsti.” Atmiņu stāstus un fotogrāfijas aicina sūtīt uz e-pastu zasaskn@jekabpilsnovads.lv. 

Šobrīd dzīvojam laikā, kad ikkatram nākas pielāgoties epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. To pašu var attiecināt arī uz projekta “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pieejamības uzlabošana Jēkabpils novada pašvaldībā” aktivitātēm, kur 29. janvārī pirmo reizi tika aizvadīta attālināta lekcija par psihiskās veselības saglabāšanu ZOOM platformā. Lekciju vadīja psiholoģe Alla Plaude, tajā kopumā piedalījās 18 dalībnieki. Projektā “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pieejamības uzlabošana Jēkabpils novada pašvaldībā” arī februāri turpināsies attālinātas aktivitātes. 23. februārī plānota lekcija par onkoloģiju, 25. februārī – lekcija par smēķēšanas, alkohola un atkarību izraisošo vielu negatīvo ietekmi. Savukārt februāra beigās paredzēta veselības vingrošana fizisko aktivitāšu veicināšanai. 

Un vēl

Jēkabpils novada pašvaldība 2020. gada 9. decembrī izsludināja publisko apspriešanu par koku ciršanas ieceri īpašumā “Zasas kultūras nams” un nekustamajā īpašumā “Astras”, kā arī par ieceri veikt koku galotņošanu nekustamajā īpašumā “Sporta laukums” Zasā. Publiskā apspriešana noslēgusies un saņemtas 214 aptaujas lapas, no tām: derīgas – 193, nederīgas -21.  Koku ciršanu atbalsta 80 aptaujas dalībnieki, daļēji atbalsta – 13, bet neatbalsta – 100. Savukārt koku galotņošanu atbalsta 94, daļēji atbalsta – 37, bet neatbalsta – 62 respondenti.

Atstājiet komentāru