2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 3.februārī

Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 3.februārī


Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

28. janvārī Preiļu novada domes deputāti pieņēma Preiļu novada pašvaldības 2021. gada budžetu. Plānotie ieņēmumi kopā ar uzkrātajiem naudas līdzekļiem, kā arī saņemamajiem un atmaksājamiem aizņēmumiem nosedz 12 miljoni 607 tūkstoši 380 eiro apmērā plānotos izdevumus. 

Pašvaldība šogad turpinās infrastruktūras sakārtošanu, to veicot gan par budžeta, gan ES struktūrfondu līdzekļiem. Vienlaikus tiks īstenoti pasākumi, lai nodrošinātu arvien labāku dzīves kvalitāti un izaugsmes iespējas novada iedzīvotājiem, lielāku vērību veltot ģimenes kā vērtības stiprināšanai, iedzīvotāju sociālajai un fiziskajai drošībai, pilsētvides attīstībai. Tāpat uzmanība tiks veltīta dabas vērtību saglabāšanai un videi draudzīgai saimnieciskajai darbībai.

Pašvaldība arī šogad ieplānojusi līdzekļus pasākumiem iedzīvotāju atbalstam. Turpināsies bērnu vecāku pozitīvi novērtētā brīvpusdienu programma. Tāpat kā līdz šim, pašvaldība apmaksās brīvpusdienas 5.- 9. klašu skolēniem 100% apmērā un 10. – 12. klases audzēkņiem 50% apmērā, kā arī segs nepieciešamo daļu no summas, kas nepieciešama 1.-4. klašu skolēniem, jo valsts ir samazinājusi savu finansējuma daļu. 

Ārkārtējās situācijas laikā ir atcelta vecāku maksa par sporta skolu, mūzikas un mākslas skolu un pulciņu apmeklējumiem. Turpināsim maksāt jaundzimušā pabalstu 220 eiro apmērā Preiļu novadā dzimušo mazuļu vecākiem. Tiek saglabāts atbalsts uzņēmējiem, paredzot finansējumu mazo projektu konkursiem, palielināts atbalsts senioriem un citām sociālajām grupām novadā, ieplānots vairāk līdzekļu lauku ceļiem, cietā seguma uzklāšanai vairākās vietās. Vairāk par pašvaldības 2021. gada budžetu tīmekļvietnē www.preili.lv 

Turpinām ziņas

Noslēgusies viena no projekta ”Preiļu novada uzņēmējdarbības vides infrastruktūras attīstība” darbībām -  Rietumu ielas izbūve. 27. janvārī parakstīts akts par objekta “Rietumu ielas būvniecība no Rīgas ielas līdz Daugavpils ielai, Preiļos” pieņemšanu ekspluatācijā. Kopumā projektā plānotas divas darbības. Otrā no tām - tipveida neapkurināmās angāra ēkas, divu moduļu tipa sadzīves ēku un funkcionāli saistītās teritorijas izbūve Rietumu ielai piegulošajā teritorijā. Projekta beigu termiņš plānots 4. augustā. Pašreiz objektā ir tehnoloģiskai pārtraukums, pamatojoties uz būvdarbu veikšanai neatbilstošiem laika apstākļiem. 

Šogad jaunu atbalsta veidu varēs saņemt cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem – jau gada pirmajā pusē būs pieejami 16 grupu dzīvokļi personām ar garīga rakstura traucējumiem un labiekārtota teritorija, tiks uzlaboti Dienas aprūpes centra pakalpojumi, kā arī vides pieejamība pie Labklājības pārvaldes. Jauns atbalsts būs arī bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. Minētie darbi tiek veikti ERAF finansētā projektā “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveide un attīstība Preiļu novadā”.

Preiļu novada iedzīvotāji tiek aicināti uz bezmaksas jogas nodarbībām zoom platformā. Nodarbības notiek otrdienās, ceturtdienās no plkst. 18:30 līdz 19.30. Pieslēgšanās – no plkst. 18.20. Nodarbības vada sporta speciāliste, fitnesa un jogas pasniedzēja Lilita Kivleniece. Jautājumi un pieteikšanās pa tālruni 20084373. Pasākums tiek īstenots Eiropas sociālā fonda projektā “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei”. 

Un vēl

SIA “Preiļu saimnieks” aicina iedzīvotājus izvēlēties sev ērtāko rēķinu apmaksas veidu. Norēķināties par SIA «Preiļu saimnieks” komunālajiem pakalpojumiem iespējams internetbankā, jebkurā «Maxima» veikalā vai Latvijas Pasta nodaļās. Rēķinus par komunālajiem pakalpojumiem Preiļu pilsētas iedzīvotāji var saņemt e-pastā vai piegādātus uz savām pastkastītēm.

SIA “Preiļu saimnieks” atgādina, ka uzņēmuma Avārijas dienests sniedz palīdzību kritiskās situācijās un veic tādus remontdarbus, kuri jāizdara nekavējoties, lai novērstu turpmākus bojājumus, samazinātu draudus cilvēku un materiālo vērtību drošībai. Ja kāds gadījums neietilpst Avārijas dienesta funkcijās, tad pieteikums tālāk tiek nodots attiecīgajām iestādēm. Avārijas dienesta remontdarbu dispečeri zvanus uzklausa visu diennakti, tālrunis 65307085, bet speciālisti izbraukumos dodas un palīdz darbdienās un brīvdienās no pulksten 8 līdz 22.

Atstājiet komentāru