2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 28.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 28.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija liecina, ka Aknīstes novadā divu nedēļu laikā reģistrēti 29 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, bet kopumā - 327. Krustpils novadā 14 dienu laikā reģistrēti 33 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā - 379 gadījumi. Jēkabpils novadā divu nedēļu laikā reģistrēts 41 saslimšanas gadījums ar Covid-19, kopumā - 177. Viesītes novadā 14 dienu laikā reģistrētis 41 saslimušais ar Covid-19, kopumā – 90.  

Salas novadā 14 dienu laikā ar Covid-19 reģistrēts 21 saslimšanas gadījums, savukārt kopējais saslimušo skaits sasniedzis 115 cilvēkus. Pļaviņu novadā patlaban ar Covid-19 saslimušas 16 personas. Savukārt kopumā šeit saslimuši 94 cilvēki. Kokneses novadā ar Covid-19 divu nedēļu laikā saslimušas 12 personaskopumā – 104. Aizkraukles novadā 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimušas 34 personaskopumā -  201.

Līvānu novadā kopējais saslimušo ar Covid-19 skaits 14 dienu laikā ir 147 cilvēki, bet kopumā saslimuši – 411. Vārkavas novadā 14 dienu laikā reģistrēti 8 saslimšanas gadījumi ar covid-19, bet kopumā – 64. Preiļu novadā divu nedēļu laikā reģistrēts 171 saslimšanas gadījums ar Covid-19, kopējais gadījumu skaits – 506. Riebiņu novadā ar Covid-19 pēdējo divu nedēļu laikā saslimušas 34 personas, kopumā - 161. Aglonas novadā 14 dienu laikā reģistrēti 16 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā -  183 gadījumi.

Turpinām ziņas

Līvānu novada uzņēmums SIA "Adugs Production" pārsūdzējis Valsts darba inspekcijas piemēroto tūkstoš eiro sodu par nepamatotu ieturējumu veikšanu no saviem darbiniekiem un viņu atstāšanu bez iztikas līdzekļiem. Līdz ar to patlaban tiek lemts par turpmāko rīcību, proti, vai sods tomēr tiks piemērots, vai nē. Lēmuma pieņemšanai būs nepieciešams vismaz mēnesis. Kā skaidro darba inspekcijā, sākotnējo tūkstoš eiro sodu bija piemērojis inspektors, bet patlaban pārsūdzēšanas dēļ lieta nodota valsts darba inspekcijas direktoram Renāram Lūsim.

Jau ziņots, ka aizdomās par cilvēku tirdzniecību Latgales konditorejas uzņēmumā Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi uzņēmēju Jāzepu Zukulu, kurš ir konditorejas izstrādājumu ražotāja "Adugs Production" valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka otrdien, 26. janvārī Viesītes novadā medību laikā tika sašauts vīrietis, kurš gāja bojā notikuma vietā pirms mediķu ierašanās. Policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks aģentūrai LETA paudis sašutumu par notikušo, uzsverot, ka šīs nevar nosaukt par likumīgām medībām, jo šāviens raidīts vietā, kur nav noslēgts līgums par medību tiesību izmantošanu. Tas ir viens no rupjākajiem Medību likuma pārkāpumiem. Otrkārt, pilnīgi un totāli ignorēta virkne noteikumos noteikto drošības prasību – šauts uz neskaidri redzamu mērķi. Barviks uzsver, ka šāda rīcība nekādā gadījumā nav attaisnojama! 

Savukārt portāls medibam.lv atklāj traģiskā notikuma detaļas, norādot, ka, iespējams, bojā gājušais vīrietis sev vien zināmu apsvērumu dēļ bija devies uz kādām mājām lauka pretējā pusē nevis pa tuvējo ceļu, bet pāri laukam. Tad atgriezies. Taču netālu no lauka malas paklupis. Tajā brīdī krustojumā iebraukusi automašīna ar diviem vietējā mednieku formējuma “Lone” medniekiem, kuriem bija pieteiktas medības. Viens no vīriešiem, auto gaismās, pamanījis laukā tumšu stāvu, kas bija paklpušais cilvēks, un noturējis to par meža dzīvnieku un raidījis liktenīgo šāvienu no karabīnes, kas aprīkota ar dienas optisko tēmēkli. Valsts meža dienests norāda, ka bez jau minētajiem rupjajiem medību pārkāpumiem, izšaujot  tēmēts virzienā, kurā atrodas ēkas un cilvēki, kas ir kategoriski aizliegts.

Un vēl

Šonedēļ parakstīta vienošanās, kas paredz Kuldīgā īstenot starptautisku maģistra programmu pakalpojumu dizainā. Tā būs vienīgā šāda iespēja Baltijas valstīs. Vienošanos parakstīja Latvijas Mākslas akadēmija, Kuldīgas novada pašvaldība, biedrība „Kuldīgas mākslinieku rezidence” un Lapzemes Universitāte Somijā, Rīgas Ekonomikas augstskola, kā arī Igaunijas Mākslas akadēmija. Starptautiska maģistra līmeņa studiju programmā „Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas” Kuldīgā tiks sākta jau šī gada rudenī. Plānots, ka tiks uzņemti pieci studenti no Latvijas un vēl 10 no citām valstīm.

Atstājiet komentāru