2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 27.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 27.janvārī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas reģionālajā pedagogu tālākizglītības un metodiskajā centrā pagājušajā gadā tika izstrādātas 4 pedagogu profesionālās kompetences pilnveides A programmas, kurās piedalījās kopskaitā 112 pedagogi. 2 grupas apguva programmu “Noderīga personalizēta atgriezeniskā saite skolēnu individuālo kompetenču attīstībai un  mācību snieguma uzlabošanai”. Dabaszinātņu jomas skolotājiem bija iespēja piedalīties pedagogu profesionālās kompetences pilnveides  programmā tiešsaistē “Mācību satura plānošana un īstenošana dabaszinātņu mācību priekšmetos”. Savukārt svešvalodu skolotāji tiešsaistē apguva tēmu “Komplekss sasniedzamais rezultāts un vērtēšanas plānošana skolēna mācīšanās atbalstam”. 

Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja krājumā ik gadu nonāk daži simti priekšmetu, kas atspoguļo šeit dzīvojošās un darbojošās personības un notikumus Preiļu apkārtnē. Pagājušajā gadā muzeja jaunieguvumu sarakstā ir: leģionāra Alfona Pastara mantu lāde, 1904. gadā uz Parīzi sūtītās pastkartes no Preiļiem, Ebreju glābēja Staņislava Vuškāna ģimenes fotogrāfijas, Latgales keramikas vecmeistara Polikarpa Vilcāna sadzīves priekšmeti, Preiļu Holokausta upuru materiālas liecības, Preiļu novada Goda pilsones Martas Veitas keramikas kolekcija, Preiļu novada Goda pilsoņa Dāvida Zilbermaņa “veiksmes” dolāri, 1949. gada 25. martā deportētās Supju ģimenes vienīgā mēbele - sols.

No 26. janvāra Preiļu Galvenā bibliotēka atsāk izdevumu apmaiņu. Iepriekš piezvanot un saskaņojot ierašanās laiku, ATĻAUTS vienam APMEKLĒTĀJAM 20 minūtes atrasties bibliotēkas iekštelpās, lai veiktu izdevumu apmaiņu. Aicinām zvanīt: pieaugušo literatūras nodaļa:  65381230; 29991263, Bērnu literatūras nodaļa: 65381231, 28661351.

Preiļu Galvenā bibliotēka organizē fotokonkursu “Ziemas prieku stāsts”. Konkursā tiek aicināts piedalīties ikviens interesents bez vecuma ierobežojuma, iesūtot paša uzņemtu fotogrāfiju par tēmu “Ziemas prieki”. Fotogrāfijai jāpievieno neliels apraksts - ar kādu literāru darbu vai darba fragmentu ziemas prieki ir saistīti. Darbu iesniegšana – līdz 9. martam, iesūtot fotogrāfijas uz e-pastu: preilu.biblioteka@preili.lv Konkursa darbi tiks publicēti bibliotēkas sociālo tīklu portālos draugiem.lv un facebook, kur no 12. līdz 31. martam notiks balsošana par konkursa darbiem. Trīs visvairāk balsu ieguvušajiem fotokonkursa darbu autoriem tiks pasniegtas pārsteiguma balvas. Uzvarētāju apbalvošana notiks Bibliotēku nedēļā no 19. līdz 25. aprīlim.

Turpinām ziņas

SIA “Preiļu saimnieks” informē, ka atkritumu izvešanas grafiki publicēti mājas lapās preilusaimnieks.lv un preili.lv. Atkritumu izvešanas dienā konteiners ir jānovieto blakus brauktuvei vietā, kas saskaņota ar SIA “Preiļu saimnieks”, un kuras segums un izmēri ir atbilstoši kravas transporta pārvietošanās vajadzībām. Preiļu pilsētas iedzīvotājiem atkritumu izvešanas dienā konteineri ir jānovieto pulksten 8 no rīta, savukārt pagastu teritorijās no pulksten 7 no rīta. 

Ņemot vērā Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ SIA “Preiļu saimnieks” klientus apkalpo tikai attālināti. Aicina zvanīt uz klientu apkalpošanas tālruņa numuru 653 81152 vai rakstīt uz e-pastu, saziņai var izmantot arī facebook profilu vai mājaslapu. 

Mainīts darba laiks Komunālo maksājumu norēķinu daļā, Nikodema Rancāna ielā 3a. Turpmāk norēķinu daļas speciālistu darba laiks darba dienās no plkst 8:00 līdz plkst. 17:00 ar pusdienu pārtraukumu no plkst.  12:00 līdz 13:00.

Uzņēmums atgādina, ka nolietotās sadzīves elektronikas nodošanas punkts, kas kādreiz atradās Mehanizatoru ielā 1, Preiļos, jau vairāk kā gadu ir pārcelts uz SIA “Preiļu saimnieks” Atkritumu šķirošanas laukumu – Rīgas ielā 4, Preiļos. Nolietotās sadzīves elektriskās un elektroniskās iekārtas (ledusskapjus, televizorus u.c.) pieņemam tikai neizkomplektētā veidā!

Un vēl

Preiļu novada jauniešu centrs “Četri” aicina jauniešus piedalīties konkursā  “Es atrodu vasaras sajūtas ziemā”. Atsūti bildi ar savu interpretāciju par tēmu līdz 7. februārim uz e-pastu jauniesu.centrs@preili.lv . Trīs visvairāk novērtētās bildes saņems balvu 15 eiro vērtībā.

Atstājiet komentāru