2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 18.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 18.janvārī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Krustpils novadā 14 dienu laikā reģistrēti 42 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā šeit saslimuši 359 cilvēki. Aknīstes novadā divās nedēļās reģistrēti 103 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, bet kopumā - 292. Jēkabpils novadā 14 dienu laikā - 52 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā - 164.  Viesītes novadā 14 dienu laikā reģistrēti 24 saslimušie ar Covid-19, bet kopumā – 57. 

Salas novadā divās nedēļās ar Covid-19 saslimuši 17 iedzīvotāji, bet kopējais saslimušo skaits sasniedzis 98 cilvēkus. Pļaviņu novadā patlaban ar Covid-19 saslimušas 22 personas, bet kopumā - 82 cilvēki. Kokneses novadā ar Covid-19 divu nedēļu laikā reģistrētas 32 personas, bet kopumā - 101 saslimšanas gadījums. Aizkraukles novadā 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimuši 30 cilvēki, bet kopumā -  171.

Līvānu novadā kopējais saslimušo ar Covid-19 skaits 14 dienu laikā ir 155 cilvēki, savukārt kopējais saslimušo skaits pieaudzis līdz 319. Preiļu novadā 14 dienu laikā reģistrēti 188 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, bet kopumā - 393. Riebiņu novadā ar Covid-19 divu nedēļu laikā saslimušas 53 personas, bet kopumā – 140. Vārkavas novadā 14 dienu laikā reģistrēti 15 saslimšanas gadījumi ar covid-19,  bet kopumā – 59. Aglonas novadā divu nedēļu laikā reģistrēti 11 saslimšanas gadījumi ar Covid-1, bet kopumā kopš marta reģistrēti 169 gadījumi.

Turpinām ziņas

Apkopoti Latvijas Kultūrkapitāla fonda un akciju sabiedrības Latvijas Valsts meži atbalstītās Zemgales Kultūras programmas – 2020 ieviešanas rezultāti. No ieviestajiem projektiem ievērību pelna Jelgavā notikušais starptautiskais koka skulptūru simpozijs “Otrā elpa”, sarīkojums “Ceturtajiem Vispārējiem latviešu dziesmu un mūzikas svētkiem – 125” un starptautiskais puzuru darināšanas seminārs – praktikums, kas dalībniekiem ļāva vairot zināšanas par puzuru dekoratīvo un praktisko nozīmi tradicionālajā kultūrā un mūsdienu dizainā. 

Savukārt Aizkrauklē notika tradicionālā Kalēju diena “Kalējs kala debesīs, ogles bira Daugavā” ar vairākām meistardarbnīcām un vides objekta “Pilskalna pavards” veidošanu, Jēkabpilī – amatierteātru festivāls “Laipa”, Pļaviņās – kamermūzikas dienas, Tērvetē – gadskārtējie Zemgaļu svētki, bet Rundālē – Zemgales stāstnieku festivāls “Gāž podus Rundālē”. Jāpiebilst, ka Rundāles novadā ar vēl viena projekta atbalstu sagatavots oriģināls digitāls izdevums “Teiksma par Mežotnes pilskalnu”, kas ir labs pienesums mūsu tautas senatnes godināšanai un zemgaļu varonīgo cīņu vēstures attēlojumam. 

Augustā Bauskā, Bornsmindē, Mežotnē, Salgalē, Staļģenē, Tetelē un Jelgavā izskanēja jauniešu kora “Balsis” koncertu sērija “Lielupes balsis”, bet Jēkabpils novada biedrība “Ūdenszīmes” īstenoja projektu “Renesanses periods Sēlijas austrumos”, kas vairoja iedzīvotāju zināšanas par senču dzīvi Sēlijā, rosināja izveidot jaunu tūrisma maršrutu, kas aptver kultūrvēsturei piederīgas vietas Neretā, Asarē, Subatē un vēl citviet novadā. Plašu interesi raisošs ir Krustpils novada Vīpes pagasta amatniecības centrā “Māzers” īstenotais projekts, kas devis iespēju apgūt aušanu slavenajās Pētera Viļumsona pusautomātiskajās stellēs, iepazīt to darbības principus.

Un vēl

Pļaviņu novada atklātā baseina teritorijā individuālām aktivitātēm atvērta slidotava. Diennakts tumšajā laikā līdz pulksten astoņiem vakarā slidotava tiek apgaismota. Lai nodrošinātu valstī noteiktos nosacījumus Covid – 19 izplatības ierobežošanai, slidotavā vienlaicīgi drīkst atrasties ne vairāk kā 30 personas. Katram slidotavas apmeklētājam stingri jāievēro valstī noteiktie ierobežojumi un nosacījumi Covid – 19 izplatības ierobežošanai, tajā skaitā distancēšanās.

Atstājiet komentāru