2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 8.janvārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 8.janvārī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā šī gada pirmajās sešās dienās reģistrēti 33 saslimušie ar Covid-19. Savukārt pēdējo divu nedēļu jeb 14 dienu laikā novadā saslimuši 87 cilvēki. Savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 190 saslimšanas gadījumi.

Kaut arī 2020.gadā kultūras dzīvē COVID-19 izplatības ierobežošanas pasākumi ievieš būtiskas izmaiņas, tomēr gada griezumā bija gana daudz nozīmīgu pasākumu. Līvānu novada pašvaldība veic aptauju ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par nozīmīgāko notikumu kultūrā Līvānu novadā 2020.gadā. Aptauja tiek veikta saskaņā ar noteikumiem „Par Līvānu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, kas nosaka, ka Gada notikums kultūrā aizvadītajā gadā tiek noteikts iedzīvotāju balsojumā elektroniski Līvānu novada domes mājaslapā livani.lv. Aptauja ir anonīma un notiek no 7.janvāra līdz 24.janvārim. 

Projektā “Līvānu industriālās zonas infrastruktūras pielāgošana jaunu uzņēmumu izvietošanai un uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai 1.kārta” turpinās Līvānu industriālās zonas degradēto teritoriju labiekārtošana uzņēmējdarbības attīstībai SIA “Līvānu siltums” piederošajā teritorijā, Celtniecības ielā 7. Projektā paredzēta ēku un būvju nojaukšana, tai skaitā inženiertīklu demontāža un pārbūve, teritorijas sakārtošana:- vājstrāvas tīklu pārbūve; - noliktavu laukuma izbūve; lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve un labiekārtošanas darbi. Patlaban visas ēkas un būves ir demontētas, arī mazuta tvertnes un nodoti utilizēšanai visi bīstamie atkritumi. Būvdarbus SIA “Līvānu siltums” teritorijā, kuru nomā Līvānu novada dome, veic SIA “Riga Rent”. Projekta kopējās izmaksas 795 tūkstoši 657 eiro.

Turpinām ziņas
 
Līvānu stikla un amatniecības centrs aicina darbā ekspozīciju un izstāžu kuratoru uz  pilnu slodzi un  nenoteiktu  laiku. Atlīdzība bruto 750 eiro. Pretendentam tiek prasīta augtākā izglītība vizuālās mākslas vai kultūras jomā; pieredze izstāžu  organizācijā un iekārtošanā, vizuālo materiālu izstrādē, telpas noformēšanā; Kultūras un mākslas procesu pārzināšana Latvijā un pasaulē; Izcilas latviešu valodas prasmes, spēja komunicēt un vadīt nodarbības /ekskursijas krievu un vēlams arī angļu valodā. Galvenie veicamie uzdevumi:  Līvānu stikla un amatniecības centra patstāvīgo ekspozīciju pārraudzību un pilnveide. Pieteikuma vēstuli un CV sūtīt uz e-pastu: ilze.griezane@livanustikls.lv , pa pastu Līvānu stikla  un amatniecības centrs, Domes iela 1, Līvāni, LV-5316 , līdz   7.februārim. 


Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests aicina pieteikties konkursa kārtībā pretendentus Operatīvā medicīniskā transportlīdzekļa vadītāja amatam darbam Latgales reģionālajā centrā Līvānu ātrās palīdzības punktā uz nenoteiktu laiku. Mēnešalga - 860 eiro. Tiek piedāvāta pilna slodze saskaņā ar summētā darba laika. Pretendentam tiek prasīta vidējā vai vidējā profesionālā izglītība; C vai augstākas kategorijas autovadītāja apliecība;vismaz trīs gadus ilgs attiecīgajai kategorijai atbilstošā transportlīdzekļa vadītāja stāžs; labas valsts valodas prasmes; spēja orientēties apkalpojamā teritorijā.  Lai pieteiktos konkursam CV jāsūta elektroniski uz e-pastu: latgale@nmpd.gov.lv  līdz 15. janvārim


Un vēl 


12. janvārī, no pulksten 9 līdz 13 Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centrā 202.kabinetā  Valsts Asinsdonoru centra Latgales filiāle rīko Asins donoru dienu un aicina atsaukties donorus.

Otrdien, 12. un 26.janvārī, no pulksten 9 līdz 15 Latvijas Sarkanā Krusta Līvānu nodaļas telpās tiks izsniegtas Eiropa Savienības pārtikas ATBALSTA PAKAS. Līdzi jāņem Sociālā dienesta izziņa.

Sestdien, 9.janvārī no pulksten 13 līdz 15 un trešdien 27.janvārī no pulksten 10 līdz 17 pie Līvānu slimnīcas SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” veiks mobilā mamogrāfa izmeklējumus. Klientiem nepieciešams pieraksts uz konkrētu laiku. Pierakstīties iespējams pa tālruni 25 431 313 .

Atstājiet komentāru