2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2020.gada 14.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2020.gada 14.septembrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

19. septembra Pasaules talkas ietvaros, kuras mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām, Viesītes novada pašvaldība pievienosies kustībai “Lielā Talka”, vienojoties ar visu Latviju “Laimes koku” stādīšanas talkā. Talkas dienā pulksten desmitos viesītieši aicināti pulcēties pie Bānīša sliedēm Viesītē, lai piedalītos ābeļu stādīšanas akcijā, kopīgi izveidojot Ģimenes aleju pie Bānīša sliedēm Viesītē. Tā kā ābeļu stādu skaits ir ierobežots, tad aicina ģimenes, biedrības un iestādes pieteikt savu dalību ābeļu stādīšanā iepriekš, zvanot uz tālr. 28625263 (Rudīte).

Krustpils novada Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolā tika organizēta adaptācijas diena. Bija sagatavotas visdažādākās aktivitātes septiņās radošajās darbnīcās, kuru nosaukumi bija šādi: „Klusējošais skaistums”, „Redzi, dzirdi, jūti”, „Pozitīvās enerģijas tīmeklis”, „Elpo pilnu krūti”, „Nākotnes skolēns”, „Apaļi stūrainais”, „Svētki gada garumā”. Radoši darbojoties, skolēni veidoja savus nākotnes klasesbiedrus, apgleznojot akmeņus un veidojot kopīgu skolas kalendāru, kurš turpmāk rotās vestibila sienu un informēs skolēnus par mūsu skolasbiedru dzimšanas un vārda dienām, kā arī par  skolas pasākumiem. Šajā dienā neiztika arī bez matemātikas un dziedāšanas, kā arī skolēni ievingrināja savas garšas kārpiņas un ožu, atpazīstot dažādus dārzeņus un augus.

Darbu pie projekta „Kopienas izaugsmes katalizators”  īstenošanas biedrība „Ūdenszīmes”  uzsāka  aprīlī, organizējot seminārus septiņās Sēlijas kopienās Jēkabpils, Ilūkstes un Aknīstes novados. Projektā ir tapusi atraktīva dialoga spēle “Ka(š)ķīša dzirnaviņas”, kas tiks izmantota diskusijās, semināros, plānu izstrādē un sāpīgāku vai mazāk sāpīgu problēmu risināšanā. Spēle ir izgatavota trīs eksemplāros, un katra projektā iesaistītā novada kopienas saņems vienu spēles komplektu. 

Turpinām ziņas

Pie Līvānu 1.vidusskolas top jauna velonovietne, kura paredzēta 38 velosipēdiem. Šobrīd tai jau uzstādīts karkass. Pamatnes sagatavošanu un bruģēšanas darbus veica SIA “RSB Projekts”, bet metāla konstrukciju uzstādīšanas darbus – Mārtiņš Markots. Darbus plānots pabeigt līdz septembra beigām.

Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centrs un Līvānu novada dome aicina tirgotājus pieteikties „Dižķirbja gadatirgum”, kas notiks  19. septembrī notiks Līvānu Jaunā tirgus un blakus esošajā teritorijā. Gadatirgū dalībnieki varēs tirgot gan pašu ražoto produkciju, gan rūpnieciski ražotās plaša patēriņa preces. Tirdzniecības vietu skaits IEROBEŽOTS. Pieteikties dalībai Dižķirbja gadatirgum var līdz  18. septembra  plkst. 12.00, aizpildot iesniegumu, veidlapa pieejama pašvaldības mājaslapā un to nosūtot uz e-pastu luac@livani.lv.

Līvānos Jaunajā āra trenažieru laukumā Rīgas ielā  sākti gumijotā seguma ieklāšanas darbi. Ja laikapstākļi būs piemēroti, darbus plānots pabeigt nākošnedēļ. Darbus veic SIA “JLD”.  Darbu kopējās izmaksas 37,2 tūkstoši eiro ar PVN.

Un vēl

Biedrība “Latvijas Zemnieku federācija” aicina Sēlijas iedzīvotājus uz diskusiju par Eiropas Savienības sniegtajām iespējām un iniciatīvām, kas veicinājušas lauku reģionu, pašvaldību un vietējo kopienu attīstību. Diskusijas mērķis ir paplašināt iedzīvotāju zināšanas par pieejamajiem ES atbalsta instrumentiem. Pasākums notiks Biržu Tautas namā  22.septembrī plkst. 11:00. Pasākums sāksies ar sarunu par ES sniegtajām iespējām un atbalsta instrumentiem, uzsverot vietējās pašvaldības pieredzes piemērus, kas veicinājuši lauku attīstību Sēlijas reģionā. Diskusijā būs iespēja iesaistīties ikvienam dalībniekam, daloties savā pieredzē, veiksmes stāstos un izaicinājumos, īstenojot vai piedaloties ES līdzfinansētos projektos.

Atstājiet komentāru