2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2020.gada 11.septembrī

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2020.gada 11.septembrī

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Vasaras beigās uzsākti un šobrīd turpinās vērienīgi būvdarbi Riebiņu vidusskolas teritorijā saskaņā ar būvprojektu un veikto iepirkumu “Riebiņu vidusskolas teritorijas labiekārtošana un sporta laukuma pārbūve 1. kārta – lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve un piebraucamo ceļu ierīkošana”.
Zemesgabala ziemeļu pusē, kur ir esošais iebraucamais ceļš no Liepu ielas, pie skolas sporta zāles paredzēta skolnieku autobusa autostāvvietas izbūve ar asfaltbetona segumu. Rietumu pusē attiecībā pret skolas ēku paredzēta laukuma un gājēju celiņu atjaunošana, ierīkojot bruģakmens segumu. Tāpat paredzēts uzstādīt solus, atkritumu urnas un velosipēdu stāvvietas. Būvdarbus veic firma SIA “Austrumu būvnieks” par kopējo līgumcenu 82 tūkstoši 356 eiro. 


Augusta nogalē Riebiņu novada domi pieredzes apmaiņas braucienā apmeklēja kolēģi no Baltinavas novada. Kā uzsvēra ciemiņi, šāda tradīcija apmeklēt kādu pašvaldību ir katru gadu, taču, ņemot vērā valstī izsludinātos drošības pasākumus, nolemts nedoties ārpus Latgales robežām un apmeklēt Riebiņu novadu. Riebiņu novada domes vadība informēja viesus gan par novadu kopumā, gan pašvaldības struktūru, kā arī par projektiem un to realizāciju, kultūras un sporta aktivitātēm un tūrisma iespējām Riebiņu novadā. Bez novada administrācijas ēkas, Baltinavas pašvaldības vadība un speciālisti apmeklēja arī Riebiņu novada centrālo bibliotēku, kultūras centru un dzimtsarakstu nodaļu, kā arī aplūkoja spēkratu kolekciju Silajāņos un bioloģisko zemnieku saimniecību “Juri”.


Turpinām ziņas


Kā laba tradīcija Riebiņos ir kļuvis Mākslinieku plenērs, kas jau sesto gadu pēc kārtas  pulcē māksliniekus. Šogad košu un krāsainu vasaras izskaņu radīja 15 mākslinieki. Plenēra dalībnieki priecājās par siltajām un saulainajām plenēra dienām, kas ļāva gleznot dabā, apmeklēt Riebiņu parku, Pastaru vējdzirnavas un citas vietas, ko mākslas darbos attēlot un izjust ar savu redzējumu. Kopumā tika radīti vairāk kā 80 mākslas darbi. Plenēra nolikums paredz, ka vismaz viens katra autora mākslas darbs tiek dāvināts pasākuma organizatoriem – pašvaldībai. Plenērs tika organizēts ar Riebiņu novada domes finansējumu.


Riebiņu novada dome augustā saņēma apstiprinājumu projekta “Veselības un sporta nedēļas organizēšana Riebiņu novadā” īstenošanai. Projekta konkursu organizēja biedrība “Latvijas Sporta federācijas padome” kā Eiropas Sporta nedēļas Latvijā nacionālais koordinators.     Projekta mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus veselīgās un fiziskās aktivitātēs, tādējādi uzlabojot zināšanas par veselīgu un fiziski aktīvu dzīvesveidu, popularizējot sportiskas aktivitātes un sportošanas veidus. Piešķirts finansējums  995 eiro pasākumu organizēšanai un norisei, kas tiek līdzfinansēts no Eiropas Savienības  Erasmus+ projekta “Eiropas sporta nedēļa” un valsts budžeta līdzekļiem. Riebiņu novadā no 23. līdz 30. septembrim tiks organizēta Veselības un sporta nedēļa. Ar tās pasākumiem var iep[azīties pašvaldības mājaslapā.

Un vēl par kultūras pasākumiem

Riebiņu centrālajā bibliotēkā septembrī skatāma Līgas Egles gleznu izstāde “Sajūti pasauli” un Daira Kadiķa lāzergriešanas tehnikā veidoto svečturu izstāde “Gaismas spēle”. Tāpat aicinām apskatīt patstāvīgo izstādi “Mūzikas skaņas”.

Roberta Mūka muzejs aicina no 4. septembra līdz 4. oktobrim apmeklēt muzejā skatāmo izstādi “Tandēms”. Aleksandrs Logvins – 35 gadi stikla pasaulē.

Dzejas dienās Riebiņu novada centrālajā bibliotēkā 15. septembrī pulksten 14 muzikāli literārs pasākums “Šodien pazūdu dzejā”. Piedalās dzejnieces bibliotekāres Anita Betlere, Rita Cvetkova un Biruta Čaunāne. Muzikālo noskaņojumu radīs Rolands Naglis.

Riebiņu kultūras centrā 25. septembrī no pulksten 20 līdz pusnaktij balle kopā ar brāļiem Puncuļiem un DJ Rūdis. Sīkāka informācija afišās. 

26. septembrī pulksten 15 Rušonas kultūras namā amatierteātra izrāde "Iz sitīņa".

Sīļukalna kultūras namā 27. septembrī pulksten 15 amatierteātra "Bykovīši" izrāde. Aivars Banka "No Jāņiem līdz Pēteriem".

Atstājiet komentāru