2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2020.gada 3.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2020.gada 3.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pirmo reizi inficēšanās ar Covid-19 ir konstatēta kādam Vārkavas novada iedzīvotājam. Līdz ar to Latgalē pašlaik ar Covid-19 saslimuši iedzīvotāji ir reģistrēti desmit pašvaldībās un tas ir otrs lielākais rādītājs aiz Rīgas reģiona. Kopumā ar Covid-19 saslimuši cilvēki pašlaik dzīvo 42 Latvijas pašvaldībās.

Sākot jauno mācību gadu, 1. septembrī svinīgi tika atklāts rekonstruētais Zasas vidusskolas stadions. Katra klase svinīgajam notikumam par godu sporta laukumā attēloja savu klases ciparu. Stadionā izveidots jauns skrejceļš, ierīkots žogs un ūdens notekas. Tāpat ierīkots jauns apgaismojums basketbola laukumam, atjaunots tāllēkšanas sektors, kā arī izveidots lodes grūšanas sektors un pludmales volejbola laukums. Darbus veica SIA “LV Roads”. Līguma summa: 77 tūkstoši 100 eiro. 

Deputāta mandātu nolicis Pļaviņu novada domnieks Pēteris Kalniņš, kas pašvaldībā bija ievēlēts no nacionālās apvienības,liecina novada domes sēdes protokols. Pēteris Kalniņš pats vērsies domē ar iesniegumu, lūdzot atbrīvot viņu no deputāta pienākumu pildīšanas. Kolēģi iesniegumu domes sēdē atbalstīja.   Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas sniegto informāciju nākamais kandidāts no nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta, kurš var ieņemt deputāta vietu, ir Pļaviņu mākslas skolas direktore Iveta Ušacka.

Turpinām ziņas

Aizkrauklē nogādāts bezpilota autobuss, kurš demonstrācijas braucienos kursēs pa Muzeja ielu no 9. līdz 24.septembrim, informē laikraksts “Staburags”. Šajos braucienos būs iespējams doties ikvienam interesentam. Autonomais autobuss braucienus veiks patstāvīgi – šobrīd tiek ieprogrammēts paredzētais maršruts, ar dažādiem sensoriem transportlīdzeklis uztvers apkārtējo vidi un zinās, kad piebremzēt vai apstāties pilnībā, ja priekšā uzrodas šķērslis.  Autobusā pastāvīgi atradīsies pavadonis, kurš nepieciešamības gadījumā varēs pārņemt tā vadību.

Veikta Kokneses novada Iršu muižas klēts – magazīnas arhitektoniski mākslinieciskā izpēte, lai turpmāk varētu plānot tās saglabāšanu, atjaunošanu un pieejamības nodrošināšanu apmeklētājiem. Darbus veica SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa". Pārdomāti un pakāpeniski atjaunošanas pasākumi pārvērstu ēku par sakoptu, arhitektoniski interesantu, vienkāršu, bet nozīmīgu būvi Iršu muižas kontekstā.Kopējās projekta izmaksas ir tūkstoš 815 eiro.

Un vēl

No šodienas 3.septembra līdz 3.oktobrim, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Dubna”  40 gadu jubilejas izstādi “Zili meži, zaļi lauki, vidū Dubna rotājās”. Jubilejas pasākums notiks 17.septembrī pulksten trijos dienā. Izstādē aplūkojami piecu gadu laikā tapuši darbi – dažādas segas, lakati, galdauti un arī linu celiņi, jostas un brunči.

Atstājiet komentāru