2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2020.gada 2.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2020.gada 2.septembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība aicina pieteikties uz Juridiskās daļas vadītāja vietnieka amatu. Ar prasībām pretendentiem, galvenajiem amata pienākumiem, iesniedzamo dokumentu listi aicinām iepazīties pašvaldības tīmekļa vietnē preili.lv. Dokumentu iesniegšana: līdz 18. septembrim Preiļu novada apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai elektroniski parakstītu ar  drošu elektronisko parakstu uz e-pasta adresi: dome@preili.lv Papildu informācija pa tālruni: 29481795.

27. augusta Preiļu novada domes sēdē deputāti piešķīra pašvaldības līdzfinansējumu kopsummā 6 tūkstoši 615 eiro daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pagalma sakārtošanai un jauna ūdensvada un kanalizācijas pieslēguma ierīkošanai dzīvojamai mājai. Pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas piesaistītās teritorijas labiekārtošanai saņēma daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Mehanizatoru ielā 6b  iedzīvotāji, lai veiktu iekšpagalma asfalta atjaunošanu. Pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums sastāda 75% no remontdarbu koptāmes.

Pašvaldība norāda, ka tiem, kas pašlaik tikai domā par savas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas piesaistītās teritorijas labiekārtošanu, jāzina, ka pašvaldības līdzfinansējumu var saņemt brauktuves, ietves vai stāvlaukuma jaunbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai, apgaismojuma atjaunošanai vai citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam, būvprojekta izstrādei, brauktuvju, ietvju vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remontam. Sīkāka informācija un konsultācijas  zvanot pa tālruni 653 22766 vai rakstot e-pastu uz kristaps.urcs@preili.lv.

Turpinām ziņas

Preiļu novada domes sēdē deputāti vienbalsīgi apstiprināja saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu Vīragnas ezerā, kurš atrodas Daugavpils un Preiļu novadu administratīvajās teritorijās un saskaņā ar Civillikumu ir privāta ūdenstilpe, kurā zvejas tiesības pieder valstij. Makšķerēšana Vīragnas ezerā notiek saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par makšķerēšanu, vēžošanu un zemūdens medībām un makšķerniekiem atļauts lietot peldlīdzekļus ar uzkarināmiem elektromotoriem vai peldlīdzekļus ar iekšdedzes dzinējiem, kuru jauda nepārsniedz piecus zirgspēkus. Licencēto makšķerēšanu organizē Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Arodīpašums”.

Sākoties jaunajam mācību gadam, kamēr nav iestājusies aukstā sezona, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs aicina izmantot iespēju programmā “Latvijas skolas soma” apmeklēt izglītojošās programmas, kas ietver mācību ekskursijas un izzinošu procesu ārtelpās – “Preiļu muižas dzīvie dārgumi” un “Domāt par holokaustu nozīmē domāt par sevi pašu…”. Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja starpdisciplinārā izglītojošā programma “Preiļu muižas dzīvie dārgumi” tiek piedāvāta 4.-8. klašu skolēniem. Savukārt muzejpedagoģiskā programma “Domāt par holokaustu nozīmē domāt par sevi pašu…” paredzēta 9.-12. klašu skolēniem. Iepriekšēja pieteikšanās un informācija, zvanot Ilonai Vilcānei - 65322731, vai rakstot ilona.vilcāne@preili.lv

Un vēl

Aicina piedalīties konkursā – 3. Jāzepa Pīgožņa balva jauniešiem Latvijas ainavu glezniecībā. Konkursa mērķis un uzdevumi: Rosināt interesi par Latvijas ainavu un tās daudzveidību, Attīstīt jauniešu fantāziju un radošumu, atklāt jaunus talantus, Veicināt Latvijas mākslas skolas un mākslas studiju pedagogu pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, Saglabāt izcilā Latvijas ainavista Jāzepa Pīgožņa piemiņu, kopt un popularizēt ainavas žanru glezniecībā. Konkursā aicināti piedalīties 14 līdz 20 gadus veci jaunieši no Latvijas mākslas skolām un mākslas studijām. Darbus konkursa izstādei jāiesūta pa pastu vai jāiesniedz personīgi Preiļu Mūzikas un mākslas skolā darbdienās līdz 10. septembrim.  Nolikums un pieteikuma anketa pieejama pašvaldības tīmekļa vietnē preili.lv.

Atstājiet komentāru