2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 18.maijā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 18.maijā

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Rīt un parīt Līvānos norisināsies 34. Bērnu un jauniešu folkloras svētki Pulkā eimu, pulkā teku 2018. Šogad, dziedot, dejojot, muzicējot, stāstot stāstus un piedaloties interaktīvās darbnīcās, īpaši tiks izzinātas latviešu kāzu tradīcijas. Svētku notikumos ieeja ir bez maksas. Svētki Līvānos ir plašāks Pulkā eimu, pulkā teku programmas noslēguma sarīkojums nacionālā līmenī. Dalībnieki visa mācību gada garumā ir apguvuši dziesmas, dejas, rotaļas un stāstus, - tradicionālās dziedāšanas konkursā “Dziesmu dziedu, kāda bija 2018”, tradicionālās muzicēšanas konkursā “Klaberjakte 2018”, tradicionālās dejošanas konkursā “Vedam danci 2018”, stāstnieku festivālā „Ziv zup’ 2018” un stāstnieku konkursā “Anekdošu virpulis 2018”, kā arī reģionālajos folkloras kopu sarīkojumos. Svētku atklāšanas koncerts „Vysi muni gosti beja” notiks sestdien, 19. maijā, plkst. 11.00 pie Līvānu novada Kultūras centra.

Svētdien, 20.maijā, atzīmējot latviešu komponista, grupu "Pērkons" un "Menuets" dalībnieka Jura Kulakova 60 gadu jubileju, Līvānos notiks festivāls "Kulakova nakts". Šogad "Kulakova naktī" tiks svinētas četras jubilejas - mūziķes Ievas Akurateres un Kulakova 60.dzimšanas diena, "Menueta" 50 gadi un "Trīs Latvijas tenoru" 20.dzimšanas diena. Festivāla koncertā savu dalību apstiprinājušas grupas "Pērkons", "Menuets", "Rusted Wheel", "Justine" (Šveice), "Rīgas Modes", "Dabasu Durovys", "Laimas Muzykanti", "Borowa MC", "Jauda", trīs Latvijas tenori - Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs, "Sovvaļnīks", Rihards Saule un citi. Astoņdesmitajos gados Kulakovs komponējis dziesmas aktiera Edgara Liepiņa koncertprogrammām "Pasmaidi, sirds gaiša kļūs", "Ārprāc 88" u.c., daudz rakstījis mūziku teātrim un filmām, 1984.gadā kopā ar Imantu Kalniņu un Juri Sējānu sarakstījis rokoratoriju "Kā jūra, kā zeme, kā debess". Deviņdesmitajos gados Kulakovs pievērsies lielākas formas vokāli instrumentālu skaņdarbu komponēšanai.

Turpinām ziņas

Līvānos sākta Kohēzijas fonda atbalstīta siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšanas projekta īstenošana. Projekta "Siltuma ražošanas efektivitātes paaugstināšana Līvānu pilsētā" gaitā SIA "Līvānu siltums" katlumājā paredzēts uzstādīt jaunu ar šķeldu kurināmu ūdenssildāmo katlu ar jaudu trīs megavati. Projekta mērķis ir paaugstināt siltumenerģijas ražošanas efektivitāti SIA "Līvānu siltums" katlu mājā. Tā darbību īstenošanas laiks pēc līguma noslēgšanas - deviņi mēneši. Būvdarbu veicējs tiks noteikts pamatojoties uz iepirkuma procedūras "Siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana SIA "Līvānu siltums" katlu mājā" rezultātiem. Projekta kopējie izdevumi ir 465 tūkstoši 487 eiro, no kuriem attiecināmie izdevumi - 321 tūkstoti 700 eiro. Kohēzijas fonda finansējums ir 128 tūkstoši 680 eiro, kas ir 40% no attiecināmajiem izdevumiem. Līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta Siltuma ražošanas efektivitātes paaugstināšana Līvānu pilsētā" īstenošanu SIA "Līvānu siltums" parakstīja šī gada 12.februārī. Projekts ir atbalstīts Eiropas Savienības Kohēzijas fonda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitāti un vietējo AER izmantošanu centralizētajā siltumapgādē" pirmajā projektu atlases kārtā.

Lai veicinātu novadā uzņēmējdarbības attīstību, Līvānu novada dome sākusi jaunu iniciatīvu, kuras gaitā Līvānu novada uzņēmējiem būs iespēja iesniegt projektu pieteikumus konkursam "Līvānu novads VAR!" un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu biznesam nepieciešamo iekārtu, aprīkojuma un inventāra iegādei. Konkursa mērķis ir sniegt pašvaldības finansiālu atbalstu Līvānu novadā reģistrēto mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību, produkcijas un pakalpojumu klāsta pilnveidošanu, jaunu darba vietu veidošanos Līvānu novadā. Pašvaldība līdzfinansējumu piešķirs konkursa kārtībā. Šim mērķim pašvaldības budžetā šogad atvēlēti 5000 eiro, bet turpmākajos gados šo summu plānots palielināt. Uzņēmumi var pieteikties finansiālam atbalstam un saņemt līdz pat 2000 eiro. Konkursu rīko Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centrs sadarbībā ar Līvānu novada domi. Pieteikumi konkursam jāiesniedz personīgi Līvānu novada domes kancelejā vai sūtot pa pastu līdz 30.jūnijam. Konkursa komisija izvērtēs projekta pieteikumus divās nedēļās pēc projektu dokumentu iesniegšanas beigu termiņa, rezultāti tiks publicēti pašvaldības mājas lapā.

Un vēl

Šodien pulksten piecos pēcpusdienā Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā viesosies ģenerālis, profesors, sporta meistars, 12. Saeimas deputāts un Viestura ordeņa kavalieris Kārlis Krēsliņš. Tikšanās laikā Kārlis Krēsliņš iepazīstinās ar savu jaunāko grāmatu “No lauku puikas līdz ģenerālim”. Kārlis Krēsliņš ir Latvijas Šaušanas federācijas prezidents, Džordža Maršala centra Latvijas biedrības prezidents, Latvijas Aizsardzības spēku apvienības goda prezidents, Latvijas Ģenerāļu kluba valdes loceklis, Latvijas rezerves virsnieku asociācijas loceklis. Autors un autoru kolektīvu dalībnieks apmēram 90 dažādiem zinātniskiem pētījumiem un rakstiem par radiolokācijas problēmām, NBS izveides un attīstības problēmām un vietu Latvijas drošības sistēmā, kā arī par militārās izglītības jautājumiem. Zinātniskā žurnāla par drošību un aizsardzību „Militārais Apskats” redakcijas kolēģijas priekšsēdētājs. Grāmatā „Gods kalpot Latvijai” apkopotas ģenerāļa Kārļa Krēsliņa atmiņas par Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku izveidi un attīstību no 1991.gada līdz pat mūsdienām.

Atstājiet komentāru