2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2018.gada 17.maijā

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2018.gada 17.maijā

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ar Jēkabpils novada domes 2018.gada 29.marta sēdes lēmumu Nr.64 “Par biznesa ideju konkursa ”Atbalsts uzņēmējdarbībai Jēkabpils novadā 2018” nolikuma un vērtēšanas komisijas apstiprināšanu” ir apstiprināts nolikums biznesa ideju konkursam “Atbalsts uzņēmējdarbībai Jēkabpils novadā 2018”. Konkursā savas biznesa idejas var iesniegt uzņēmumi, kas ir reģistrēti LR Uzņēmumu reģistrā ar juridisko adresi Jēkabpils novadā un savu faktisko darbību veic Jēkabpils novada teritorijā, kā arī fiziskas personas – Jēkabpils novadā deklarēti iedzīvotāji, kuri uzvaras gadījumā apņemas reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicēji vai nodibināt un reģistrēt uzņēmumu LR Uzņēmumu reģistrā, un attīstīt uzņēmējdarbību Jēkabpils novadā, sava biznesa idejas pieteikuma ietvaros. Pieteikumu iesniegšanas termiņš – līdz 18.jūnijam. Pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 5000 EUR (pieci tūkstoši euro), ko piešķir Konkursa uzvarētājam šādā apmērā: 1.vietas ieguvējam – 2500EUR (divi tūkstoši pieci simti euro); 2.vietas ieguvējam – 1800EUR ( viens tūkstotis astoņi simti euro); 3.vietas ieguvējam – 700EUR (septiņi simti euro). Ar konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapām var iepazīties novada mājas lapā.

Maija ziedonī ir pienācis laiks sanākt kopā ne tikai partnerības Sēlija zinošajām un čaklajām rokdarbniecēm, bet arī ieinteresētiem partnerības biedriem, lai kopīgi izspriestu par vietējo amatnieku – tradīciju tālāknesēju – lomu un vietu partnerības daudzveidīgajās aktivitātēs. Tāpat – domāt par Gārsenes radošās rezidences satura attīstību un citām interesantām lietām. Seminārs notiks trešdien, 30. maijā Gārsenes pilī. Semināra programma ir Jēkabpils ovada mājaslapā. Amatniekus, rokdarbniekus, visādu brīnumdarbu darītājus aicina iesniegt savus darbus zīmola “Lauku partnerības “Sēlija” kvalitātes zīme” saņemšanai līdz 30. maijam, iepriekš sazinoties ar Ievu Jātnieci vai Skaidrīti Medvecku. Taču vislabāk, ja ieradīsieties uz semināru līdzi ņemot savus izstrādājumus un nelielu to aprakstu. Vairāk informācijas par šo zīmolu, kā arī tā nolikums ir atrodams jēkabpilsnovada mājaslapā.

18. maijā plkst. 18.00 atklās Sēlijas prasmju muzeja vasaras sezonu un jaunizveidoto Jēkabpils novada Tūrisma informācijas punktu. Sezonu atklāsar Ievas Jātnieces darbu izstādi “Aiziet dziļi asā zālē”.

Turpinām ziņas

19. maijā no 19.00 līdz pat 22.00 atzīmēs Muzeju nakti ar tēmu “Šūpulis”. Tadenavā – vietā, kur kārts latviešu dzejas dižgara Raiņa šūpulis – notiks radošs ceļojums mākslā, mūzikā un prozā. Kā bērnības muzejam pienākas, pasākums būs ar bērniem un priekš bērniem un visiem, visiem, kuriem prieks, daba un saule ir sirdī!19.00 sāks ar Jēkabpils mākslas skolas Zasas filiāles audzēkņu keramikas darbu izstādes “ŠŪPUĻA PASAKAS” atklāšanu. Bērni izgatavojuši vairāk kā 100 keramikas darbu – latviešu tautas pasaku tēlus. Un šī būs reize, kad ar lepnumu viņi prezentēs savu paveikto skolotājas, keramiķes Andas Svarānes vadībā. Katrs audzēknis izvēlējies vienu latviešu tautas pasaku, iemūžinot mālā piecus sešus tēlus no pasakas. Atklāšanas reizē uzzināsim, kā viņiem ir veicies un kā top darbi – no idejas līdz rezultātam. No 20.00 notiks Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras ilustrācijas kursa studentu un pasniedzēju izstādes “JAUNVĀRDI” atklāšana. Rakstniece LAURA VINOGRADOVA būs sarūpējusi radošu aktivitāti gan maziem, gan lieliem – būs iespēja iesaistīties Lauras jaunās grāmatas ilustrāciju un vizuālo tēlu tapšanā. Pasākumu noslēgs mūziķe ANNELI ARRO ar savu koncertprogrammu. Pasākuma apmeklējums BEZ MAKSAS, un vakarā muzejs apmeklētājiem atvērts līdz plkst. 23.00. Pasākums tiek īstenots ar Zemgales plānošanas reģiona Kultūras programmas, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Valsts mežu finansiālu atbalstu.

Biedrības “Udenszīmes vadītāja Ieva Jātniece informē, ka piektdien, 25. maijā, pl. 19 00 visi aicināti uz museju nakts turpinājumu Kaldabruņā, kur Pļavas muzeja telpās izšūpos šīgada tēmu „Šūpulis”. Ieva Jātnieceinformē, ka pasākumā dziedās gan latviešu, gan cittautu tautasdziesmas kopā ar Laumu Kazāku;Cienāsies ar magoņmaizītēm un medus tēju;Sarunāsies un atcerēsies tās maigās dziesmiņas, ko jel kad esam dziedājuši kādai mīļai būtnei pirms aizmigšanas. Taču galvenais – iedziedās jaunu skaņu mūsu „Pusnakts pļavas” ekspozīcijai. Šeit nav nozīmes balss skanīgumam, vai arī tam, ka zināsim vien pāris rindiņas no senās dziesmas. Tā var būt tikai dungošana. Galvenais ir dzīvās balsis, kas saglabās patiesuma elpu. Un arī pēc vairākiem gadiem „Pusnakts pļavā” būs dzirdamas šīvakara balsis. Viesiem dziedātājiem – īpašā Šūpuļdziesmas balva.

27. maijā Rubeņos – parkā un brīvdabas estrādē notiks tradicionālais pasākums – ģimeņu festivāls. Aicinām izglītības iestāžu un kultūras namu bērnu un jauniešu kolektīvus piedalīties koncertā “Zem zilajām debesīm”. Gaidīti visi – gan individuāli, gan ģimenes. Darbosies spēļu ciems pašiem mazākajiem apmeklētājiem, radošais ciems, sporta ciems. Būs iespēja vizināties zirga mugurā, darbosies pozitīvo sajūtu foto automāts un citi pārsteigumi. Koncertam savu dalību kolektīviem pieteikt līdz 22. maijam.

Un vēl

26. maijā plkst. 10.00 Dignājas pamatskolas sporta laukumā Jēkabpils novada SPORTA SVĒTKI.
Disciplīnas komandām: volejbols 4:4 (+1),traktora stumšana 4,florbols 3:3 (+1),gladiatoru cīņas 1:1, pašvaldības darbinieku stafetes,sumo 1:1,zolītes turnīrs. Reģistrācija komandu sporta veidiem no plkst. 9.00. Individuālās disciplīnas: basketbola sodiņi, šautriņas,sauszemes makšķerēšana,pēdošanas sacensības u.c. + disciplīnas bērniem, + radošās darbnīcas. Makšķerēšana: reģistrācija no plkst. 6.00 pie Dignājas skolas, makšķerēšana Daugavā no plkst. 6.45 – 13.00. Dalība sporta svētkos – bez maksas. Plašāka informācija – Jēkabpils novada mājaslapā.

26. maijā plkst. 20.00 Dignājas brīvdabas estrādē norisināsies MAZIE DZIESMUSVĒTKI “Daugava vieno”. Piedalās Jēkabpils novada kolektīvi: Rubenes VPDK ”Rasa”, JDK ”Laude”, Zasas JDK ”Landi”, VPDK ”Solis”, Leimaņu VPDK ”Deldze”, Ābeļu VPDK ”Kaupre”, Dignājas folkloras kopa ”Dignōjīši”, Ksenija Šulte un Rēzija Ērgle (Dunavas pamatskola), Jēkabpils novada jauktais koris “Putni”. Plkst. 22.00 balle, spēlē ”Ballīšu orķestris”. Ieeja: EUR 4.00.

Atstājiet komentāru