2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 16.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 16.maijā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Noslēgusies SIA “Preiļu saimnieks” rīkotā stikla iepakojuma šķirošanas un nodošanas akcija. Tajā piedalījās 23 dalībnieki un kopā tika nodotas 5 tonnas un 850 kilogrami stikla taras. Apkopotie rezultāti liecina, ka visvairāk stikla nodevis Juris Birzāks (1 106 kg), otrajā vietā ar 1 016,5 kg nodotā stikla – Valija Plivda, savukārt 3. vietā ar 672 kg – Antons Valainis. Akcija tika rīkota, lai veicinātu stikla šķirošanu Preiļu novadā. Arī ikdienā preilieši tiek aicināti šķirot stiklu, lai mazāk stikla iepakojuma nonāktu sadzīves atkritumu konteineros. Lielāku daudzumu stikla iepakojuma un logu stiklu var nogādāt SIA «Preiļu saimnieks» Atkritumu šķirošanas laukumā Preiļos, Rīgas ielā 4, kur tas tiks pieņemts bez maksas. Tāpat Preiļu novadā gan daudzdzīvokļu dzīvojamo māju mikrorajonos, gan arī privātmāju sektorā ir izvietoti zaļie konteineri stiklam. Taču stikls ir jāšķiro atbildīgi un iedzīvotājiem jāņem vērā, ka stiklam paredzētajos konteineros drīkst mest vienīgi izskalotas un tīras stikla pudeles un burkas!

5. un 6. maijā Preiļu džudisti piedalījās VII starptautiskajā kyodai džudo turnīrā Rīgā - vērienīgākajā bērnu un jauniešu džudo turnīrā Baltijas valstīs - kas vienlaikus pulcēja 1200 augsta līmeņa sportisti no 15 valstīm. Sacensības apliecināja, ka jauno džudistu treniņos pieliktās pūles nav bijušas veltīgas un tās vainagojās ar panākumiem. Savā vecuma grupā sīvā konkurencē preilietis Roberts Gžibovskis tika nepārspēts un mājās pārbrauca ar zelta medaļu, savukārt Iļja Volkovs un Arturs Valters savās vecuma grupās izcīnīja augstās otrās vietas. Preiļu džudo klubs “Jaunība LV” aicina pieteikties bērnus un jauniešus, kuri vēlas trenēties džudo un attīstīt sevi. Interesenti tiek aicināti griezties pie džudo kluba trenera Alekseja Sapegina personīgi vai zvanīt pa tālr. 26546518.

Preiļu novada dome informē, ka sakarā ar projekta “Preiļu novada domes ēkas atjaunošanas un teritorijas labiekārtošanas 1., 2., un 3. kārtas būvdarbi” realizāciju, domes ēkā Raiņa bulvārī 19 un laukumā pretī domei norisinās pārbūves darbi. No 14. maija pašvaldības speciālisti iedzīvotājus apkalpo Raiņa bulvārī 24. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Rēzeknes reģionālās nodaļas Preiļu klientu apkalpošanas punkta un Nodarbinātības Valsts aģentūras Preiļu filiāles darbinieki klientus turpinās apkalpot Raiņa bulvārī 19. Būvdarbu laikā ieeja Preiļu novada domes ēkā - no pagalma puses.

Turpinām ziņas

Preiļu novada dome izsludina konkursu uz Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja amatu uz nenoteiktu laiku. Amatam ir noteikts valsts amatpersonas statuss. Ar amata pienākumiem un prasībām pretendentiem iepazīstieties pašvaldības mājas lapā www.preili.lv. Dokumentus (motivētu pieteikuma vēstuli; īsu dzīves un darba gaitu pārstāstu (Europass CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas) ar norādi “Pieteikums uz Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja amatu” lūdzam iesniegt līdz 18.maijam plkst.15.00. Preiļu novada apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā 5. kabinetā (1.stāvā), Raiņa bulvārī 19, Preiļos, vai elektroniski (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu) uz e-pasta adresi dome@preili.lv . Papildu informācija pa tālruni 26682971.

Atzīmējot savu piecpadsmitgadi, Labklājības pārvalde aicina Preiļu novada bērnus un jauniešus piedalīties iestādes Logo konkursā, zīmējumos attēlojot savu redzējumu par pārvaldes būtību, sniedzot palīdzību ģimenēm ar bērniem, pensionāriem un invalīdiem. Ar konkursa palīdzību Labklājības pārvalde vēlas aktualizēt un popularizēt sociālo darbu kā nozīmīgu ieguldījumu sabiedriskā taisnīguma attīstībā. Aicinām klātienē apmeklēt Labklājības pārvaldi un tās struktūrvienības, lai gūtu priekšstatu par to darbību (apmeklējumu lūgums iepriekš saskaņot). Konkursa nolikums ir pieejams pašvaldības mājaslapā www.preili.lv. Labākos darbu autorus plānots sumināt valsts simtgades pasākumā.

17., 22., 24., 29. un 31. maijā aktivitātes “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros, iedzīvotāji ir aicināti nūjot fizioterapeita vadībā. Pirmā grupa (seniori) aicināti vingrot plkst. 16:00 – 17:00, savukārt otra grupa plkst. 17:30 – 18:30. Dalība pasākumā ir bez maksas. Notiek dalībnieku reģistrācija, pieteikšanās un sīkāka informācija pa tālruni 65307748 vai 26413288 (Vita).

Un vēl par kultūras pasākumiem

19. maijā plkst. 20.00 Aizkalnes Tautas namā notiks starptautiskās Muzeju nakts pasākums “Jasmuižas šūpulī”. Plkst. 20.30 notiks Viļānu kultūras nama amatierteātra „Kas ir, tas ir” izrādes „Kur valnam līta gryuta, tur jys bōbu syuta” un “Čygōni” (Tōlivaldis, režisore Ināra Grietiņa). No plkst. 22.00 līdz plkst. 24.00 Raiņa muzejs „Jasmuiža” atvērts apmeklētājiem. Skatāmas ekspozīcijas: „Raiņa ģimnāzijas un studiju gadi” un „Latgales keramika”, izstādes: „Mana daba” (mākslinieka Aivja Pīzeļa gleznas), „Gaismas laiks” (Jāņa Ziemeļa un Ingas Salmiņas darbi), „Mana Latvija Raiņa dzejā” (vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursa dalībnieku izstāde). Ieeja pasākumos un muzejā bez maksas.

19. maijā plkst. 18.00 Preiļu kultūras namā Preiļu novada bērnu un jauniešu centra popgrupa “Lāsītes” ielūdz uz savu 20 gadu jubilejas koncertu. Ieeja – bez maksas.

25.maijā Preiļu parka estrādē notiks brīvdabas festivāls “MAIJA ZVAIGŽŅU LAIKS”:* plkst. 19.00 AIJAS ANDREJEVAS jaunā albuma ,,Mēs pārejam uz Tu‘’ prezentācijas koncerts kopā ar pavadošo sastāvu, * plkst. 21.00 mūzikas grupas “ElektroFolk” koncerts, * plkst. 23.00 mūzikas grupas “MĀKOŅSTŪMĒJI” koncerts - balle* DJ MARTINS līdz plkst. 04.00. Akcija - pilnā loze, kulinārijas šedevri, svaigs gaiss, daudz mūzikas un lieliska atmosfēra garantēta! Biļešu cena: iepriekšpārdošanā uz visu pasākumu - EUR 5.00, pasākuma dienā - EUR 7.00. Biļešu iepriekšpārdošana Preiļu kultūras nama kasē un pasākuma dienā norises vietā. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja – bez maksas. Senioriem biļetes cena - EUR 3.00.

Atstājiet komentāru