2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 18.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 18.aprīlī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

10. aprīlī tika uzsākti ūdensvada tīklu un kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas būvdarbi Nikodema Rancāna daudzstāvu māju rajonā, Preiļos. Līgumus par darbu veikšanu šī gada februārī SIA “Preiļu saimnieks” noslēdza ar SIA “Preiļu santehniķis”. Darbu veikšanas laikā apgrūtināta būs autotransporta novietošana N. Rancāna ielas mikrorajona iekšpagalmos. Jāņem vērā, ka materiālus vedīs arī smagās automašīnas, kurām lielo gabarītu dēļ ir grūti manevrēt pa mazajām iekšpagalmu ielām, tāpēc iedzīvotāji aicināti izturēties ar sapratni un šajā laikā nenovietot automašīnas aktīvajā būvdarbu zonā. Darbu gaitā paredzēts rekonstruēt ūdensvada un kanalizācijas tīklus. Tiks nomainītas maģistrālā ūdensvada caurules, ūdensvada akas un ūdensvada pievadi, kā arī maģistrāles kanalizācijas caurules, kanalizācijas akas un kanalizācijas pievadi daudzstāvu mājās N. Rancāna ielā Nr.1, 2, 3, 4, 5, 8 un Liepu ielā Nr. 4, 6, 8, 10, 12. Veicot tīklu rekonstrukciju, uzlabosies iedzīvotājiem piegādājamā ūdens kvalitāte, kā arī tiks novērstas iespējamas ūdensvada avārijas situācijas, kanalizācijas noplūde vai cauruļu aizdambēšanās.

Lai veicinātu stikla šķirošanu Preiļu novadā, līdz 30. aprīlim SIA “Preiļu saimnieks” rīko stikla šķirošanas un nodošanas akciju Preiļu novada iedzīvotājiem. Lai piedalītos akcijā, SIA “Preiļu saimnieks” Atkritumu šķirošanas laukumā Rīgas ielā 4, Preiļos, jānogādā otrreizējai pārstrādei derīgs stikla iepakojums – burkas un stikla pudeles (var būt saplīsušas). Tām jābūt tukšām un izskalotām, bez vāciņiem un korķiem. Stiklu var nodot vairākas reizes akcijas norises laikā, nodotais stikla svars tiks sasummēts. Uzvarētāji tiks noteikti līdz 4. maijam pēc lielākā nodotā stikla iepakojuma svara. Dalībnieks, kas akcijas norises laikā būs nodevis lielāko daudzumu sašķirotā stikla, balvā saņems 100 eiro, otrās vietas ieguvējs – 70 eiro, trešās vietas – 30 eiro. SIA “Preiļu saimnieks” Atkritumu šķirošanas laukuma darba laiks – darbdienās plkst. 8.00-12.00 un plkst. 13.00-17.00.

23. aprīlī Preiļos ikviens aicināts apmeklēt Latvijas Bankas un "Latvijas Avīzes" rīkotās "Reģionu sarunas par labklājību". Nacionālā banka rīko diskusiju ciklu visos Latvijas reģionos, lai ar iedzīvotājiem, pašvaldību līderiem, uzņēmējiem diskutētu par to, kā vairot ikviena iedzīvotāja un valsts turību kopumā. Preiļu kultūras centrā plkst. 17.00 notiks tikšanās ar Latvijas Bankas vadības pārstāvjiem – padomes locekli Edvardu Kušneru, valdes locekli, Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītāju Jāni Blūmu un ekonomistu A.Strazdu. Sarunas tēma – "Kas darāms, lai cilvēki nebrauktu prom no Latgales?", tajā piedalīsies arī Preiļu domes priekšsēdētāja Maruta Plivda. Latvijas Banka valsts 100 gadu jubilejas pasākumu ietvaros 2018. gada pavasarī "Reģionu sarunās par labklājību" visu Latvijas reģionu pilsētās ar vietējās sabiedrības pārstāvjiem diskutē par to, kā vairot turību Latvijā, izmantojot tādus instrumentus kā zināšanas, nauda un prognozējama ekonomiskā politika. Preiļu un apkārtējo pašvaldību mediju pārstāvji aicināti piedalīties – diskusijā ar Preiļu iedzīvotājiem, kuru vadīs "Latvijas Avīzes" žurnālists Ivars Bušmanis (Preiļu sarunas tiešraide – "Latvijas Avīzes" ziņu vietnē www.la.lv).

Turpinām ziņas

Informācija Preiļu parka apmeklētājiem: Cienījamie Preiļu iedzīvotāji un pilsētas viesi! Preiļu parkā pašlaik vēl notiek parka saliņas estrādes būvdarbi. Vēl nav pabeigta arī tiltiņa, kurš ved uz saliņu, izbūve. Tuvākajā laikā sāksies minēto objektu koka konstrukciju krāsošanas darbi. Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, kamēr vēl nav pabeigti objekta būvniecības un krāsošanas darbi, aicinām parka saliņu neapmeklēt. Atpūtai un pastaigām iesakām izvēlēties pārējo Preiļu parka teritoriju. Pašvaldība pateicas par sapratni!

Bērnudārzs “Pasaciņa” no 2. maija uzsāk grupu komplektāciju jaunajam 2018./2019. mācību gadam. Aicināti vecāki, kuru bērniem septembrī nepieciešama vieta Preiļu Pirmskolas izglītības iestādē “Pasaciņa”, maija mēnesī griezties izglītības iestādē Celtnieku ielā 10A, lai pieteiktu bērnu mācībām. Nepieciešamie dokumenti – vecāka (aizbildņa) personas apliecinošs dokuments un bērna dzimšanas apliecība. Neskaidrību gadījumā zvanīt pa tālruni – 26003650. Atgādinām, ka bērniem no 5 gadu vecuma mācības ir obligātas.

Un vēl par kultūras pasākumiem

18. aprīlī plkst. 18.00 Preiļu kultūras namā MISTRU MEDIA piedāvā IVARA SELECKA filmu “TURPINĀJUMS” /Pieci bērni pirmajā klasē. Viena gada vērojums par to, kas notiek bērna prātā./ Ieeja – brīva

25. aprīlī plkst. 19.00 Preiļu kultūras namā Francijas institūts Latvijā piedāvā Džeza trio "Delbecq3" koncertu. "Delbecq3" ir internacionāls džeza trio, ko veido virtuozais franču puanists Benuā Delbeks, kanādiešu kontrabasists Mailss Pērkins un bundzinieks no Kongo - Emils Biaijenda. Trio piedāvā starptautiski pazīstamā mūziķa, stila, eksperimentu un improvizācijas talantu apveltītā Benuā Delbeka krāšņās kompozīcijas. Biļešu cenas – 3,4, 5 EUR.

Atstājiet komentāru