2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 16.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 16.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Rīt , 17.aprīlī, plkst.13.30 Preiļu kultūras centrā norisināsies Latgales forums "Uzņēmēju un pašvaldību sadarbība reģiona viedai attīstībai". Ar priekšlasījumu "Latgales reģiona ceļš uz viedo attīstību, balstoties uz inovatīvu uzņēmējdarbību" forumā uzstāsies Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesore Baiba Rivža. Par valsts un pašvaldību atbalstu uzņēmējdarbībai klātesošos informēs Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane, par inovācijām uzņēmējdarbībā un tehnoloģiju pārnesi - Rīgas Tehniskās universitātes docents, Daugavpils filiāles direktors Ivans Griņevičs, bet par uzņēmēju un zinātnieku sadarbības metodēm stāstīs Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesore, Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centra vadītāja Sandra Muižniece-Brasava. Savukārt Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda un domes Attīstības daļas vadītāja Elita Jermolajeva stāstīs par pašvaldības sadarbību ar uzņēmējiem un uzņēmējdarbības atbalsta projektiem. Foruma turpinājumā paredzēta paneļdiskusija "Kā palīdzēt uzņēmējiem un padarīt stiprāku Preiļu novadu, Latgales reģionu". Piedalīties forumā aicināti uzņēmēji, pašvaldību vadītāji un darbinieki, zinātnes pārstāvji un citi interesenti. Forumu rīko Preiļu novada dome, Latgales plānošanas reģions, Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Pašvaldību savienība.

Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Aigara Luksa kopējais atalgojums domē 2017.gadā bijis 15 tūkstoši 9 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija. Tāpat pagājušajā gadā viņš saņēmis 3 tūkstoši 495 eiro pabalstu un guvis 110 eiro ienākumus no Pārtikas un veterinārā dienesta. Lukss nav deklarējis uzkrājumus un parādsaistības, taču viņam pieder zemesgabali Pļaviņu un Krustpilsnovados, dzīvoklis Madonas novadā un zemes un ēkas īpašums Krustpils novadā. Tāpat viņa īpašumā ir 2005.gada izlaiduma automašīna "Volvo XC70", motocikls "Yamaha XVS 1100", kā arī piekabe, kuģa motors, motorlaiva un vairākas airu laivas. Līdz ar amatiem domē Lukss deklarējis Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes dalībnieka, kā arī pirtnieku kopas "Kadiķītis" valdes locekļa amatu.

Turpinām ziņas

Salas novada Salas kultūras nams aicina piedalīties mājražotājus un amatniekus ikgadējā Salas novada svētku gadatirgū! Šogad Salas novada svētki notiks 26. maijā. Kā ikgadēja Salas novada svētku tradīcija un neatņemama sastāvdaļa ir amatnieku un mājražotāju tirgus, tāpēc aicinām pieteikties visus tirgoties gribētājus un radīt svētkus kopā! Tirgus plānots visas dienas garumā, paralēli dažādām aktivitātēm un koncertiem. Visus tirgoties gribētājus lūdz pieteikties līdz 11.maijam, sūtot pieteikumu uz epastu: salaskn@inbox.lv, vai zvanot pa tālr.: 65237870; 20233947. Plašāka informācija – Salas novada pašvaldības mājaslapā.

Arī Neretas novada pašvaldība aicina Jēkabpils novada amatniekus un mājražotājus pieteikt savu dalību ikgadējos Sēlijas tautas mākslas svētkos “Sēlija rotā”, kas šī gada 2. jūnijā notiks Neretā. Amatnieku tirgus svētku dienā sāksies plkst. 10.00 un darbosies visas dienas garumā. Vietas pietiks visiem, jo amatniekiem atvēlēts gan Neretas tirgus laukums, gan parks. Par tirdzniecības vietu svētkos nav jāmaksā, un svētku rīkotāji nav noteikuši amatniekiem nekādas specifiskas prasības, tādējādi dodot tirgošanās iespēju ikvienam interesentam. Dalību tirdziņā jāpiesaka pie Gunitas Gorbačovas, tālr.28347147, līdz š.g. 30. maijam.

Un vēl

No 23. aprīļa uz Līvānu Draudzes kapiem atsāks kursēt Līvānu novada domes mikroautobuss, ko cilvēki izmanto, lai apmeklētu un sakoptu savu piederīgo atdusas vietas. Tāpat kā citus gadus, autobuss kursēs plkst. 10.00 no pieturas "Gaisa tilts" ar apstāšanos katrā pieturvietā. Autobusa kursēšanas datumi: 23. aprīlis, 14. maijs, 28. maijs, 11. jūnijs, 25. jūnijs, 9. jūlijs., 21. jūlijs (laiks tiks precizēts, to pieskaņojot kapusvētku norises laikam), 30. jūlijs, 13. augusts, 27. augusts, 10. septembris, 24. septembris, 8. oktobris, 29. oktobris.

Atstājiet komentāru