2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 13.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 13.aprīlī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šodien Līvānu novada Kultūras centrā notiek Dienvidlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras svētki “Zynu, zyny tāva sātu” (Zinu, zinu tēva sētu). Svētki sāksies ar koncertu, turpināsies ar kulinārijas mantojumu, pēc tam norisināsies prasmju skola jeb radošās darbnīcas un noslēgumā paredzēta rotaļās iešana un sadancošana. Pasākumā piedalās: folkloras kopas no Līvāniem, Preiļiem, Riebiņiem, Aglonas, Rožupes, Salas, Pelēčiem, Naujenes, Vaboles, Špoģiem un Vārkavas.

Rīt Līvānos, Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolā sāksies 12.tais Jēkaba Graubiņa Jauno pianistu konkurss. Šogad dalībai konkursā pieteikušies 40 audzēkņi no 24 Latvijas mūzikas skolām un vidusskolām no Alūksnes, Amatas novada, Ādažiem, Balviem, Birzgales, Dagdas, Daugavpils, Gulbenes, Ilūkstes, Jēkabpils, Jūrmalas, Kārsavas, Kalētiem, Lielvārdes novada, Līvāniem, Madonas, Preiļiem, Rīgas, Tukuma un Valmieras. Konkursa dalībnieki uzstāsies četrās vecuma grupās, izpildot divus līdz trīs skaņdarbus atkarībā no vecuma. Viens no obligātajiem skaņdarbiem būs viena no Graubiņa tautas dziesmu apdarēm, otrs - brīvas izvēles skaņdarbs. Konkursa dalībnieku uzstāšanos vērtēs pieredzējusi, profesionāla žūrijas komisija. Konkurss tiek rīkots katru gadu ar mērķi atklāt un atbalstīt jaunos pianistus, pilnveidot uzstāšanās prasmi un pieredzi, kā arī popularizēt novadnieka, komponista Graubiņa mūziku.

Turpinām ziņas

Līvānu novada Jaunsilavas pamatskolas 9.klases skolnieces Ances Renātes Pundures panākumu atslēga ir mērķtiecīga un regulāra darba rezultāts. Kvalitatīvi izpildīti mājas darbi, interesanti, strukturēti pētnieciskie darbi, radoši projekti, padziļināta interese par mācību vielu – tie ir zinātkāro, patstāvīgo, atbildīgo un daudzpusīgo meiteni raksturojošie komponenti. Ance ir aktīva un sportiska: volejboliste, tautas deju kolektīva „Silava” dejotāja. Ance paspēj visu. Martā viņa piedalījās Satversmes Tiesas eseju konkursa uzvarētāju godināšanā, plūca laurus UNESCO Latvijas komisijas un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma domrakstu konkursā, bet nupat kļuvis zināms, ka Ance Renāte Pundure ir ieguvusi 3.vietu Latvijas Valsts latviešu valodas un literatūras olimpiādē.

Marta nogalē Līvānu novada Kultūras centrā notika biedrības “Teātris un izglītība” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Līvānu Bērnu un jauniešu centru organizētais 19. Latvijas skolu teātru turnīrs “Teātra sports 2018” Latgales reģionālā kārta. Turnīra mērķis bija apzināt skolu teātra sporta komandas un izvērtēt to sniegumu; izvirzīt labākās komandas uz 19.to Latvijas skolu teātru finālturnīru “Teātra sports 2018”, kas šodien un rīt norisināsies Iecavā. Finālturnīrā Iecavā piešķirs ceļojošo balvu “Lielais ŠĀ” 1.-4. klašu, 5.- 6. klašu, 7.- 9. klašu un 10.-12. klašu labākajām komandām. Uz turnīru Iecavā marta nogalē Līvānu novadā izvirzīja Rēzeknes 5. vidusskolas 7. klašu komandu un visas trīs Līvānu komandas. Līvāniešu teātra sporta trenere Lidija Prisjagina pauž prieku par skolēniem, kuri sevi pilnveido un attīsta prasmes skatuves jomā. Jau sesto gadu spēlē Nellija un Keita Pfafrodes, nedaudz mazāk Nikola Vanaga un Laine Slica. Lai veiksme visiem 19.tā Latvijas skolu jaunatnes teātra sporta turnīra 3.šajā kārtā Iecavā šīs nedēļas nogalē!

Un vēl

Jaunās Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmas 2019-2025.gadam izstrādes ietvaros Līvānu novada iedzīvotājiem tiek organizēta APTAUJA, ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju pārdomas par Līvānu novadā paveikto un turpmāk veicamo laika periodā no 2019-2025. gadam. Aptaujas norises laiks pagarināts līdz 2018. gada 15. aprīlim (ieskaitot). Drukātā veidā anketa ir pieejama Līvānu novada domē un katrā pagasta pārvaldē.
Elektroniski anketas links ir pieejams Līvānu nvada mājaslapā. Aptauja ir anonīma, un aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Iegūtie dati tiks izmantoti Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmas 2019. – 2025.gadam izstrādei. Informācija uzziņām: Iveta Dobele, iveta.dobele@livani.lv, 26383256.

Atstājiet komentāru