2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 9.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 9.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šķīdoņa dēļ Latvijā ir slēgti vairāki autoceļi. "Latvijas valsts ceļi" informē, ka pavasara šķīdoņa ietekmē Vecumnieku novadā satiksmei ir slēgts autoceļa Valle-Sietiņi-Kurmene posms no Mežmuižas līdz Kurmenei un autoceļa Sietiņi-Ozoliņi posms no autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate līdz autoceļam Valle-Sietiņi-Kurmene. Krustpils novadā ir slēgts vietējais autoceļš Antūži - Krustpils netālu no Bērzaunes tilta, Dobeles novadā ir slēgts vietējais autoceļš Naudīte - Upenieki, bet Balvu novadā slēgts vietējā autoceļa Ruskulova - Bērzpils posms no 21,7. līdz 31,54.kilometram. Slēgto posmu sakārtošanas darbi un satiksmes atjaunošana būšot iespējama vien tad, kad šie ceļi apžūs. Kā uzsver Latvijas valsts ceļi, plānojot braucienus reģionos, autovadītājiem ir jārēķinās, ka pavasara atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti. Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi. Šie ceļi vietām ir grūti izbraucami, tajos veidojas rises un iesēdumi.

Ņemot vērā, ka autoceļaValle-Sietiņi-Kurmene posms lietavu un šķīdoņa dēļ patlaban nav izbraucams, veiktas izmaiņas divu autobusu maršrutu kustībā. Maršruta Aizkraukle-Kurmene reisi uz nenoteiktu laiku tiek novirzīti pa apvedceļu, bet maršruta Rīga-Valle-Kurmene reisi ir saīsināti līdz Mežmuižai. Saistībā ar maršruta shēmas maiņu, novirzot to pa apvedceļu, maršruta Aizkraukle-Kurmene autobuss pasažieru apmaiņu neveic pieturvietā Sietiņi un Mežmuiža. Savukārt maršruta Rīga-Valle-Kurmene autobusi pasažierus ved līdz Mežmuižai, nebraucot tālāko posmu.

Vienlaikus ir sākusies arī ceļa būvdarbu sezona. Ir sākti remontdarbi uz trīs tiltiem: uz Daugavpils šosejas pie Pļaviņām - uz tilta pār Aivieksti, uz tilta pār Daugavu uz Daugavpils apvedceļa, kā arī uz tilta pār Abavu autoceļā Talsi-Stende-Kuldīga. Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākta autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene pārbūve no pagrieziena uz Kaipiem līdz pagriezienam uz Gulbīti. Tur satiksmi divos posmos regulē ar luksoforiem. Atsākti arī autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona remontdarbi posmā Steķi-Atašiene. Šo remontdarbu šķērsošanai jārēķinās ar papildus pusstundu, jo satiksme tiks regulēta ar luksoforiem piecos posmos.

Turpinām ziņas

Maijā Līvānos paredzēts sākt nodrošināt transportu pēc pieprasījuma. Sabiedriskā transporta padome atbalstīja transporta pēc pieprasījuma pilotprojekta sākšanu Līvānu novada maršrutā Līvāni-Mežancāni. Visi četri šī maršruta reisi tiks izpildīti tikai tad, ja pasažieris iepriekš būs sazinājies ar pārvadātāju, piesakot braucienu. Transports pēc pieprasījuma nebūs kā taksometra pakalpojums, bet kā sabiedriskais transports, kas brauks noteiktā maršrutā un laikā, kā arī pasažieru apmaiņu veiks konkrētās pieturvietās. Iepriekš jau vēstīts, ka šo pakalpojumu plānots ieviest, lai nodrošinātu pārvietošanās iespēju iedzīvotājiem reģionos, kuros ļoti mazā pasažieru skaita dēļ nodrošināt autobusu ir nerentabli, bet citu pārvietošanās alternatīvu nav.

Pagājušajā gadā trīskārtīgi sarukusi Viesītes novada pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Viesītes transports" peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija. Pērn uzņēmums nopelnījis 3 tūkstoši 777 eiro, bet 2016.gadā peļņa sasniedza 13 tūkstoši 25 eiro. Samazinājies arī kravu un pasažieru pārvadātāja apgrozījums. Proti, 2017.gadā tas bija 234 tūkstoši 377 eiro, bet vēl pirms gada - par 6% lielāks -, sasniedzot 251 tūkstoti 73 eiro. Uzņēmuma vadība norāda, ka samazinājums saistīts ar pasažieru pārvadāšanas pakalpojuma apmēra kritumu, bet citās jomās pērnais gads noslēgts ar 2016.gadam līdzīgiem rādītājiem. "Viesītes transports" pērn neesot mainījis pakalpojumu cenas, un domājis par efektīvāku resursu izmantošanu, teikts uzņēmuma gada pārskatā. Pagājušajā gadā pārvadātājs ieguldījis 20 tūkstoši 546 eiro jaunas pļaujmašīnas un autobusu iegādē, un vajadzības gadījumā jaunas iekārtas tiks pirktas arī šogad.

Un vēl

Pašvaldības grants ceļu posmus Krustpils novada Mežāres pagastā pārbūvēs Jēkabpils novada Ābeļu pagastā reģistrētā ceļu un tiltu būves SIA "Mikor", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā. Krustpils novada pašvaldība izsludināja iepirkumu par tiesībām pārbūvēt ceļu posmus Ļamāni - Luksti (1,25 kilometri) un Kropiņi - Druvasnieki (2,8 kilometri). Savus piedāvājumus tam iesūtīja četri pretendenti. Iepirkuma uzvarētājs - SIA "Mikor" apņēmusies pārbūvēt abus minētos pašvaldības grants ceļu posmus par 183 tūkstoši 169 eiro.

Atstājiet komentāru