2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 5.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 5.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs, divas nedēļas pēc pretendentu izvērtēšanas, joprojām nevar nosaukt, kas uzvarēja Sabiedrisko attiecību speciālistes amata konkursā. Šādai situācijai vēl aizvien tiek minēta atruna, ka pretendente, kuru vērtēšanas komisija atzinusi par uzvarētāju konkursā, joprojām nav devusi skaidru atbildi vai nāks strādāt uz Krustpils novada domi. Sarunā ar Radio1 Kārlis Pabērzs skaidroja, ka konkursa uzvarētājai esot jāsakārto darba attiecības ar pašreizējo darba devēju un viņas tālākais solis būšot atkarīgs no tā, kā tas izdošoties. Jautāts, kāpēc pašvaldība ir gatava nedēļām ilgi gaidīt atbildi no konkursa uzvarētājas, nevis ņemt darbā cilvēku, kas varētu nākt strādāt nekavējoties, Kārlis Pabērzs konkrētu atbildi nesniedza. Jau ziņots, ka Krustpils novada pašvaldība bija izsludinājusi konkursu uz sabiedrisko attiecību speciālistes vietu, kas noslēdzās 9.martā. Savukārt pretendentu izvērtēšana notika 21.martā. Konkursu izsludināja, jo Ieva Lapiņa, kas iepriekš veica šos pienākumus, uzteica darbu un pieņēma Jēkabpils mēra Raivja Ragaiņa piedāvājumu strādāt pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vietnieces amatā.

Neretas novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kviesis 2017.gadā iegādājies automašīnu "Nissan Qashqai", liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija. 2013.gada izlaiduma transportlīdzeklis Kviesim izmaksājis 12 000 eiro. Domes priekšsēdētāja īpašumā bija arī citas automašīnas - 1988.gadā ražota "Audi 80", kā arī 1996.gada izlaiduma "Audi A4". Kvieša alga domē pērn bijusi 16 tūkstoši 14 eiro, vēl tūkstoš 617 eiro no Lauku atbalsta dienesta viņš deklarējis kā ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības. Domes priekšsēdētājam bijuši arī uzkrājumi, kas gada laikā ievērojami sarukuši. Proti, 2017.gadā Kvieša deklarācijā kā uzkrājumi bankā norādīti 8 tūkstoši 706 eiro, bet vēl pirms gada šī summa bija 14 tūkstoši 444 eiro. Parādsaistības novada vadītājs deklarējis nav. Kviesim, kurš ir arī Zemgales plānošanas reģiona padomes dalībnieks un kapitāldaļu turētājā pārstāvis SIA "Vidusdaugavas SPAAO", pilnībā vai daļēji pieder vairāki zemesgabali Neretas un Vecumnieku novadā.

Turpinām ziņas

Lai uzlabotu pasākumu apskaņošanas kvalitāti, Kokneses kultūras nama lielajā skatītāju zālē ir uzstādītas jauna skaņu aparatūra. Izmantojot jauno aprīkojumu, kultūras nama darbiniekiem turpmāk būs iespēja veidot kvalitatīvi apskaņotus pasākumus - viesmākslinieku koncertu piedāvājumu Kokneses novada iedzīvotājiem, filmu demonstrējumus, prezentācijas, pašvaldības, izglītības iestāžu, vietējo biedrību, jauniešu, pašdarbnieku kolektīvu pasākumus, koncertus. Projekta mērķis ir nodrošināt mūsdienu prasībām atbilstošu apskaņošanas kvalitāti, palielinot pašvaldības kultūras dzīves organizatoru iespējas veidot daudzpusīgāku kultūras pasākumu programmu, sekmējot bagātīgas kultūrvides attīstību Kokneses novadā un blakus esošajās teritorijās. Skandu piegādei rīkota cenu aptauja, un aparatūru piegādāja SIA "Rock Distribution". Skandu iegādes izmaksas ir 12 tūkstoši 27 eiro, tajā skaitā 10 tūkstoši 824 eiro - Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalsts. Tūkstoš 203 eiro nodrošināja Kokneses novada pašvaldība.

Piedaloties projektu konkursā, Viesītes novada pašvaldība Lonē veidos Mazā bānīša vēstures staciju. Īstenojot projektu "Mazā bānīša vēstures stacijas izveide Viesītes novada Lones ciemā", plānots izveidot šaursliežu dzelzceļa Mazā bānīša vēstures staciju, iekļaujot informāciju par novadā nozīmīgām kultūrvēsturiskajām vērtībām. Projekta rezultātā tūristiem tiks piedāvāts jauns objekts un paplašināts esošais tūrisma maršruts, pārliecināta pašvaldība. Projekta kopējās izmaksas ir 19 tūkstoši 718 eiro, tā apstiprināšanas gadījumā pašvaldībai būs jāfinansē 2 tūkstoš 422 eiro. Pārējos līdzekļus nodrošinās Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.

Un vēl

Atsākušies pārbūves darbi autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene posmā no pagrieziena uz Kaipiem līdz pagriezienam uz Gulbīti. Būvdarbi sākti pērn septembra beigās. Šonedēļ posmā būs divi ar luksoforiem regulēti posmi, vēlāk to skaits pieaugs. Būvdarbu zonā noteikts ātruma ierobežojums 50 kilometri stundā, pirms tās ātruma ierobežojums - 70 kilometri stundā.Jau ziņots, ka pērn šī autoceļa divos posmos tika izbūvēta ceļa sega līdz šķembu pamata apakškārtai un pārbūvētas 12 caurtekas. Šogad visā posmā tiks pārbūvēts salizturīgais slānis, ceļa pamats un ieklātas trīs kārtas asfalta, atjaunotas nobrauktuves, ūdens novades sistēma un autobusu pieturvietas. Pērn sāktos būvdarbus veic SIA "8 CBR", to līgumcena ir 7,5 miljoni eiro. Līdzfinansējumu nodrošina Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Atstājiet komentāru