2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 4.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2018.gada 4.aprīlī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Saistībā ar Latvijas Republikas 100. gadadienu Preiļu novada dome aicina izvirzīt apbalvošanai ar pašvaldības Atzinības rakstu personas, kurām ir ilggadēji nopelni Preiļu novada attīstībā, kuras ar savu darbu vai sabiedriskajām aktivitātēm dod ieguldījumu mūsu novada izaugsmē un iedzīvotāju labklājības vairošanā. Priekšlikumus un informāciju par apbalvojumam izvirzītās personas darbību lūdzam iesniegt rakstiski Preiļu novada domes apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā līdz 6. aprīlim. Apbalvojumi iedzīvotājiem tiks pasniegti Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienas pasākumā Preiļos 4. maijā.

PREIĻU NOVADA JAUNIEŠU CENTRS “ČETRI” aicina pieteikties pretendentus JAUNATNES LIETU SPECIĀLISTA amatam. Ar darba pienākumiem un prasības pretendentiem var iepazīties pašvaldības mājaslapā. Pieteikumā jāiekļauj motivācijas vēstule un Curriculum Vitae (CV). Dokumentus līdz 9.aprīlim (ieskaitot) lūdzam iesniegt personīgi Jauniešu centrā “ČETRI”, Kārsavas ielā 4, Preiļos katru darba dienu no 13:00 – 19:00 vai nosūtīt uz e-pastu: santa.ancane@preili.lv. Uzziņas var saņemt pa tālruni 29327010 (Santa Ancāne-Novikova).

Preiļu novada domē ir uzsākta Preiļu muižas kompleksa un parka attīstības koncepcijas izstrāde. Izpētes projekta ietvaros pašvaldība vēlas noskaidrot iedzīvotāju viedokli par parka nozīmi vietējā sabiedrībā. Pašvaldība aicina piedalīties aptaujā un izteikt savu viedokli, kas būtu nepieciešams mūsdienu sabiedrībai Preiļu muižas kompleksa un parka ilgtspējīga plānojuma risinājumam. Aizpildīt anketu Jūs varat elektroniski pašvaldības mājaslapā. Anketas drukātā veidā ir pieejamas Preiļu novada domē, pašvaldības iestādēs un NVO centrā.

Pagājušā gada rudenī Lauku atbalsta dienests Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. - 2020. gadam ietvaros atbalstīja Preiļu novada domes iesniegto projektu “Preiļu novada lauku ceļu infrastruktūras uzlabošanas 2. kārta”, kas paredz pašvaldības autoceļu Rinči – Gorlišķi – Raudovka (Aizkalnes pagastā) un Purmaļi – Lielie Anspoki (Saunas pagastā) pārbūvi. Projekta gaitā tiks veikta minēto ceļu rekonstrukcija 4,68 kilometru garumā, paredzēta ceļa seguma pārbūve, asfaltbetona brauktuves seguma konstrukcijas izbūve (krustojums) posmā “Rinči – Gorlišķi – Raudovka”. Saskaņā ar Preiļu novada domes būvdarbu iepirkuma rezultātiem, abu ceļu posmu pārbūvi veiks SIA “Ošukalns”. Būvdarbus plānots iesākt šī gada jūnijā un pabeigt līdz 31. oktobrim.

Turpinām ziņas

Turpinot Preiļu muižas kompleksa un Preiļu pils atjaunošanas pasākumus, tiks veikti pils atjaunošanas 2. kārtas būvdarbi, kas paredz pils ēkas logu un durvju izgatavošanu un uzstādīšanu, ēkas ārsienu no iekšpuses žāvēšanu un siltināšanu, sienu un ailu atjaunošanu, jumta siltināšanu, mikrobioloģiskās analīzes, mūru žāvēšanas programmas un metodikas sastādīšanas darbus. Starp sešām Latgales pašvaldībām un Centrālo un finanšu līgumu aģentūru noslēgta vienošanās par ERAF finansējuma piešķiršanu projekta “Rīteiropas vērtības” ietvaros. Projekta iesniedzējs - Daugavpils pilsētas dome, Preiļu novada pašvaldība – viens no sadarbības partneriem projektā.

Preiļu novada domes sēdē deputāti apstiprināja grozījumus saistošajos noteikumos „Par materiālo palīdzību Preiļu novadā”. Noteikumi papildināti ar punktu, kas nosaka atbalstu pacienta iemaksas izdevumu kompensēšanai par ārstēšanos Latvijas Republikā reģistrētas ārstniecības iestādes (slimnīcas) dienas stacionārā vai diennakts stacionārā. Nestrādājošie pensionāri un nestrādājošas personas ar invaliditāti, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Preiļu novada administratīvajā teritorijā, varēs saņemt izdevumu kompensāciju par divām ārstēšanās dienām dienas vai diennakts stacionārā. Saistošie noteikumi stāsies spēkā pēc to akceptēšanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un publicēšanas pašvaldības informatīvajā izdevumā “Preiļu Novada Vēstis”.

7. aprīlī atvērto durvju diena Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā. Interesentiem būs iespēja uzzināt par mācību procesa norisi un apgūstamajām programmās, ārpusstundu aktivitātēm, jaunākajām tehnoloģijām, internātu un starptautiskajiem projektiem. 9. klašu audzēkņiem tikšanās plkst. 10:00, 6. klašu audzēkņiem un viņu vecākiem plkst. 11:00.

Preiļu novada uzņēmēji tiek gaidīti 10. aprīlī pulksten 17.00 uz kārtējo tikšanos – šoreiz pie zīmola ”Jašas podi” radītājas keramiķes Kristīnes Nicmanes Preiļu novada Aizkalnes pagasta Mazajos Šnepstos, „Apgaitu mājās”. Lūdzam pieteikties pa tālruni 26636243, zvanot Inetai Liepniecei.

Un vēl par kultūras pasākumiem

6. aprīlī plkst. 12:40 un plkst. 18.00 Preiļukultūras namā “VASARA, PĒC KURAS VISS BIJA CITĀDI” - Madaras Dišleres piedzīvojumu filma visu laiku bērniem “PARADĪZE 89”. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras nama kasē. Biļešu cena - 3 ero, skolēniem un senioriem – 2.eiro.

7. aprīlī plkst. 13.00 Pelēču kultūras namā Nautrēnu pagasta amatierteātra “Dekteri” teātra izrāde - Pauls Reimanis “Krustmāte Jūle no Tūles”. Ieeja - par ziedojumiem.

10. aprīlī plkst. 10.00 Ārdavas saieta namā radošā darbnīca “Pinumi no bērzu zariem”.

Atstājiet komentāru