2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 28.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 28.martā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Sagaidot Latvijas Republikas 100. gadadienu, Preiļu novada dome aicina izvirzīt apbalvošanai ar pašvaldības Atzinības rakstu personas, kurām ir ilggadēji nopelni Preiļu novada attīstībā, kuras ar savu darbu vai sabiedriskajām aktivitātēm dod ieguldījumu mūsu novada izaugsmē un iedzīvotāju labklājības vairošanā. Priekšlikumus un informāciju par apbalvojumam izvirzītās personas darbību lūdzam iesniegt rakstiski Preiļu novada domes apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā līdz 6. aprīlim. Iesniegtos ierosinājumus izskatīs pašvaldības deputāti, lemjot par katru izvirzīto kandidātu atsevišķi. Apbalvojumi iedzīvotājiem tiks pasniegti Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienas pasākumā Preiļos 4. maijā.

Pašvaldība arī šogad turpina piedāvāt iespēju bērniem un pusaudžiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri mācās Preiļu novada vispārizglītojošā mācību iestādē un, kuru dzīvesvieta deklarēta Preiļu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, apgūt nepieciešamās darba pamatprasmes un iemaņas, iegūt darba pieredzi un lietderīgi pavadīt vasaras brīvlaiku. Lai pieteiktos skolēnu nodarbinātības pasākumiem, skolēna vecāks vai persona, kas realizē aizgādību, tiks aicināti līdz 15. maijam iesniegt pieteikuma anketu un ārsta izziņu Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā (1.stāvs, 5. kabinets). Saskaņā ar nolikumu priekšroka darbam vasaras brīvlaikā tika dota skolēniem no audžuģimenēm, aizbildņu ģimenēm, daudzbērnu ģimeņu bērniem, maznodrošinātām ģimenēm un skolēniem no trūcīgām ģimenēm. Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni katrs strādās desmit darba dienas. 13 un 14 gadus veci skolēni tiks nodarbināti ne vairāk kā četras stundas dienā un 20 stundas nedēļā, bet jaunieši no 15 gadu vecuma strādās ne vairāk kā sešas stundas dienā un 30 stundas nedēļā, saņemot atlīdzību par paveikto darbu, kura noteikta atbilstoši Darba likumā noteiktajām prasībām.

Turpinām ziņas

Preiļu novada dome izsludina projektu konkursu MAZO UN VIDĒJO KOMERCSABIEDRĪBU UN SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS VEICĒJU PROJEKTU LĪDZFINANSĒŠANAI. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā. Līdzfinansējums tiek piešķirts projektiem, kas paredz jaunu darba vietu radīšanu, tūristu piesaisti novadam, jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu, esošo pakalpojumu un produktu ražošanas efektivitātes paaugstināšanu, līdzfinansējuma nodrošināšanu citiem ES projektiem, infrastruktūras uzlabošanu. Projekta pieteikumu iesniegšana līdz 3. aprīlim. Projektu konkursa nolikums, pieteikuma veidlapa un atskaites veidlapa pieejama www.preili.lv.

Lai veicinātu stikla šķirošanu Preiļu novadā, no 16. līdz 30. aprīlim SIA “Preiļu saimnieks” rīko stikla šķirošanas un nodošanas akciju Preiļu novada iedzīvotājiem. Lai piedalītos akcijā, SIA “Preiļu saimnieks” Atkritumu šķirošanas laukumā Rīgas ielā 4, Preiļos, jānogādā otrreizējai pārstrādei derīgs stikla iepakojums – burkas un stikla pudeles (var būt saplīsušas). Tām jābūt tukšām un izskalotām, bez vāciņiem un korķiem. Stiklu var nodot vairākas reizes akcijas norises laikā, nodotais stikla svars tiks sasummēts. Uzvarētāji tiks noteikti līdz 4. maijam pēc lielākā nodotā stikla iepakojuma svara. Dalībnieks, kas akcijas norises laikā būs nodevis lielāko daudzumu sašķirotā stikla, balvā saņems 100 eiro, otrās vietas ieguvējs – 70 eiro, trešās vietas – 30 eiro. SIA “Preiļu saimnieks” Atkritumu šķirošanas laukuma darba laiks – darbdienās plkst. 8.00-12.00 un plkst. 13.00-17.00.

Un vēl par Kultūras pasākumiem

1. aprīlī plkst. 16.00 Pie Preiļu Kultūras namā Lieldienu pasākums visai ģimenei “Kad lietas runā Lieldienu valodā“. Ieeja bezmaksas.
1. aprīlī plkst. 22.00 Pelēču Kultūras namā LIELDIENU BALLE kopā ar OSKARU. Ieeja – 2 eiro. Būs pieejami galdiņi.
2. aprīlī plkst. 13.00 Saunas tautas namā Lieldienu pasākums “Lielā diena atvedusi Košu olu vezumiņu”.

No 21. marta līdz 6. aprīlim Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejā skatāma izstāde "Gaismas laiks". Stikla kausējumi – Inga Salmiņa, kokgriezumi – Jānis Ziemelis.

Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejs 6. aprīlī no plkst. 14.00-17.00 un 7. aprīlī no plkst. 11.00-13.00 Preiļos, individuālā uzņēmuma “Dzīpariņš” dziju veikala telpās Raiņa bulvārī 17 aicina uz kopīgu “Smalkvilnas lakatu adīšanu”. Meistare Inita Vaikule stāstīs, rādīs, mācīs un konsultēs! Maksimālais dalībnieku skaists – 15. iepriekšēja pieteikšanās un informācija: Silvija Ivanovska t.26742058.

Atstājiet komentāru