2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2018.gada 1.martā

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2018.gada 1.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Aizkraukles novada pašvaldība aicina uzņēmējus, amatniekus, lauksaimniekus, sabiedriskās organizācijas un ikvienu interesentu apmeklēt Biznesa forumu "Uzņēmējs. Sadarbība. Izaugsme.", kas norisināsies 16. martā plkst. 10:00 Aizkraukles Profesionālajā vidusskolā. Foruma devīze ir "Uzņēmējs. Sadarbība. Izaugsme" un tajā tiks runāts par jaunākajām IT tehnoloģijām un kā tās efektīvi izmantot uzņēmējdarbībā, kā arī notiks paneļdiskusija par uzņēmējiem aktuāliem jautājumiem, kontaktbiržas meistarklase un citas aktivitātes. Tāpat būs iespējams uzzināt gan pieredzējušu uzņēmēju, gan pavisam jaunu uzņēmēju veiksmes stāstus, kas var noderēt par motivāciju jaunajiem komersantiem.

Latvijas Tirgotāju asociācijas konkursā “Latvijas labākais tirgotājs 2017” laureātu vidū ir arī Viesītes novada uzņēmums SIA ”Kristīnes Viesītes aptieka”, kuru konkursam virzīja Attīstības un plānošanas nodaļa. Viesītes uzņēmēju Ainu Pečausku klātienē sveica Viesītes novada domes izpilddirektore Sanita Lūse un projektu administratore Liene Maisaka. Jau ziņots, ka konkursa “Latvijas labākais tirgotājs 2017” finālā tika izvirzīti 52 pieteikumi no 124. Finālistu vidū tika arī Viesītes uzņēmēja A. Pečauska ar SIA ”Kristīnes Viesītes aptieka”. Konkursa finālistu vidū bija 17 tirdzniecības vietas 20 ēdināšanas objekti, 8 aptiekas, 2 viesu mājas un viesnīcas, 4 degvielas uzpildes stacijas un 1 lauku tūrisma objekts. SIA ”Kristīnes Viesītes aptieka” konkursam tika virzīta, jo aizvadītajā gadā svinēja 130 gadu jubileju, un gadu gaitā aptieka ir guvusi iedzīvotāju atzinību par savu darbu.

Turpinām ziņas

Aizkraukles novada domes iecerētā piebūves celtniecība pie novada vidusskolas ēkas Draudzības krastmalā 5 kopā ar mēbeļu un aprīkojuma iegādi varētu izmaksāt 3,2 miljonus eiro. Tomēr precīzas izmaksas būs zināmas tikai pēc iepirkuma. Būvniecību plānots sākt šī gada rudenī, informē laikraksts Staburags. Piebūves tehnisko projektu veidoja Guntas Kursītes SIA “ARG Projekts” no Kokneses. Pašvaldības projektu vadītājs Dzintars Grundšteins informē, ka projekta pieteikums un pievienotā dokumentācija iesniegta izvērtēšanai Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā, kura to izskatīs apmēram divu mēnešu laikā. Būvniecību plānots sākt šoruden,būvdarbi ilgs līdz 2020. gada vidum. Jau ziņots, ka piebūve jāceļ, lai uz to varētu pārvietot sākumklašu audzēkņus no ēkas Rūpniecības ielā 10, kas ir pilsētas industriālajā teritorijā, kur līdzās darbojas dažādi uzņēmumi. Lai celtniecībai iegūtu Eiropas Savienības fondu finansējumu, tika izveidota Aizkraukles novada vidusskola, apvienojot 1. vidusskolu Draudzības krastmalā 5, Aizkraukles novada ģimnāziju Lāčplēša ielā 21 un Aizkraukles pilsētas sākumskolu Rūpniecības ielā 10. Pašlaik mācības notiek šajās trijās adresēs, bet pēc piebūves uzcelšanas tās norisināsies divās ēkās.

Zasas vidusskolas skolēni devās mācību ekskursijā, kas norisinājās projektā „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”. Ekskursija sākās ar izstādes “Skola 2018” apmeklējumu. Tajā skolēniem bija iespēja iepazīties ar atzītākajām un jaunākajām mācību programmām Latvijā un ārvalstīs, tikties ar izglītības iestāžu pārstāvjiem un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, uzzināt visu par studiju kredītiem, vērot prezentācijas, piedalīties aktivitātēs un konkursos, uzzināt vairāk par, interešu izglītību, iemēģināt roku dažādās profesijās, kā arī vērot paraugdemonstrējumus un labi pavadīt laiku. Vairāki skolēni atzina, ka izstādē uzzinātais noteikti ietekmēs tālākos mācību plānus. Kādam līdz šim prātā esošā profesija pēc izstādes apmeklējuma vairs nešķita saistoša, bet vēl kādam jau izvēlētā nākotnes profesija sāka likties vēl aizraujošāka. Tālāk Zasas vidusskolēnu ceļš veda uz starptautisko lidostu “Rīga”, kur bija iespēja iepazīties ar lidostas vēsturi, tās attīstību, aviosabiedrībām, maršrutiem un citu ar lidojumiem saistītu informāciju. Cits sapņoja par ceļošanu, bet cits aizsapņojās par pilota vai stjuartes profesiju. Kā pēdējā mācību ekskursijas pieturvieta tika izvēlēts Rīgas Jūgendstila muzejs, kas ir viens no jaunākajiem muzejiem Rīgā.

Un vēl

Latvijas Kara muzejā no šodienas skatāma Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras veidota izstāde "Latvijas novadu skaistākās ainavas un kultūrvēsturiskie objekti kartēs". Ministrijā skaidroja, ka izstādes apmeklētāji varēs apskatīt ainavisko vērtību atveidojumu kartogrāfiskajā materiālā un ģeotelpiskajos datos, kurus, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, ikdienā apkopo un datu bāzēs uzkrāj aģentūras speciālisti. Starp vairākiem eksponātiem līdz 24.aprīlim izstādē būs aplūkojami, piemēram, virsmas digitālajā modelī atklāti Kokneses pils vēsturiskie nocietinājumi, kas dabā vairs nav pamanāmi. Savukārt ar ortofoto karšu materiālu vai virsmas digitālā modeļa datu palīdzību varēs iepazīt Rundāles pils ansambli un parku.

Atstājiet komentāru