2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 28.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 28.februārī

Radio1 Preiļu novada ziņas 11.00 un 16.00

17. un 18. februārī Siguldā tika aizvadīts X Starptautiskais džudo turnīrs “Sigulda 2018”, kurā starp 583 sportistiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas un Saūda Arābijas savus spēkus pārbaudīja arī jaunie preilieši. Kā rāda sacensību rezultāti, Preiļu audzēkņiem turnīrs ir bijis veiksmīgs - 3. vietu sava vecuma un svara grupā izcīnīja Ričards Smans, Iļja Volkovs, Mārcis Madelāns, Evelīna Šņepste, Viktorija Jonāne, 4. vietā ierindojās Markuss Bartulis, savukārt 7. vietu ieguva Arturs Valters un Dāvids Verze. Preiļu džudisti aktīvi turpina gatavoties nākamajām sacensībām un laipni aicina savā klubā jaunus domubiedrus!

Preiļu novada domes deputāti februāra domes sēdē pieņēma lēmumus, kas paredz likvidēt divas izglītības iestādes – Priekuļu sākumskolu un Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolu. Abas Preiļu novada izglītības iestādes nolemts likvidēt no 2018. gada 31. augusta. Lēmums saistībā ar Priekuļu sākumskolu pieņemts mazā audzēkņu skaita dēļ, jo pašlaik skolā apvienotajās klasēs mācās 9 skolēni. Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā izglītību iegūst 60 audzēkņi, un daudzi no viņiem mācās neklātienes un tālmācības programmās. Tā kā pastāvošie normatīvie akti nosaka, ka vidusskolas klasē jābūt 18 audzēkņiem, Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā jāveido apvienotās klases. Abām izglītības iestādēm šogad beidzas akreditācija. Izskatot dažādus variantus par Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolas turpmāko darbību, darba grupa ir radusi risinājumu, ka skolā pastāvošās izglītības programmas iespējams īstenot pārējās novada vispārizglītojošās skolās. Deputāti pieņēma lēmumu 7. - 9. klašu neklātienes programmas licencēt un nepieciešamības gadījumā akreditēt Preiļu 1. pamatskolai, bet 7. - 9. klašu mazākumtautības neklātienes programmas un 10. - 12. klašu neklātienes un tālmācības programmas licencēt un nepieciešamības gadījumā akreditēt Preiļu 2. vidusskolai.

Turpinām ziņas

Preiļu novada dome izsludina projektu konkursu MAZO UN VIDĒJO KOMERCSABIEDRĪBU UN SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS VEICĒJU PROJEKTU LĪDZFINANSĒŠANAI. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā. Līdzfinansējums tiek piešķirts projektiem, kas paredz jaunu darba vietu radīšanu, tūristu piesaisti novadam, jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu, esošo pakalpojumu un produktu ražošanas efektivitātes paaugstināšanu, līdzfinansējuma nodrošināšanu citiem ES projektiem un infrastruktūras uzlabošanu. Projekta pieteikumu iesniegšana no 1. marta līdz 3.aprīlim. Projektu konkursa nolikums, projekta pieteikuma veidlapa, projekta atskaites veidlapa pieejama pašvaldības mājas lapā www.preili.lv Konsultācijas par konkursa norisi pa tālruni 26636243 vai Preiļu novada uzņēmējdarbības centrā Kooperatīva ielā 6 (3.stāvā), Preiļos pie uzņēmējdarbības konsultantes Inetas Liepnieces.

Vislatvijas pasākums – V Latvijas Tūrisma informācijas tirgus notiks 28. aprīlī Preiļos. Tūrisma sezonai sākoties, ikvienam būs lieliska iespēja uzzināt aktuālāko tūrisma informāciju novados un reģionos visā Latvijā, piedalīties konkursos, loterijās, iegādāties mājražotāju un amatnieku izstrādājumus. Preiļu novada Tūrisma informācijas centrs, kas izlozes ceļā ieguva tiesības šogad Preiļos organizēt V Latvijas Tūrisma informācijas tirgu, ir izsludinājis tūrisma informācijas sniedzēju elektronisku pieteikšanos (līdz 13.aprīlim): www.ej.uz/turismatirgusPreilos . Ja rodas kādi papildus jautājumi, sazinieties ar Preiļu novada Tūrisma informācijas centru (tel.65322041, 22339980, tic@preili.lv). Muzikālo noskaņu pasākumā aicināti radīt arī citu novadu pašdarbnieku kolektīvi (kolektīviem pieteikšanās Preiļu novada Kultūras centrā, tel. 29235318, kcentrs@preili.lv). Šajā laikā notiks arī amatnieku, mājražotāju un stādu tirgotāju Pavasara gadatirgus, kas ik gadu ir viens no lielākajiem tirdziņiem Preiļos (tirgotājiem pieteikšanās Preiļu novada Kultūras centrā, tel. 65322200, 28235161, kcentrs@preili.lv).

Un vēl par kultūras pasākumiem

1. martā plkst. 18.00 Preiļu Kultūras namā biedrība "Preiļu NVO centrs" atzīmē savas darbības 20. gadskārtu. Programmā – kustību izrāde “Kā man gribas iet”.

2. martā plkst. 13.00 Preiļu Kultūras namā Latvijas Operetes fonda koncertuzvedums “Lai sasaucamies, lai dziedam”. Skaistākos stāstus latviešu operešu un teātra sirdsdziesmās par dzīvi stāstīs, dziedās un dejos Jolanta Strikaite, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris, operetes dejotāji un instrumentālais ansamblis. Ieeja pasākumā ir bezmaksas. Īpaši tiek gaidīti Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadu seniori.

3. martā plkst. 13.00 Preiļu Kultūras namā "Viduslatgales pārnovadu fonds" organizē erudīcijas spēli "Zināšanu labirints". Tiek aicinātas komandas 3-5 cilvēku sastāvā! Dalības maksa ir ziedojums, kas tiks novirzīts PII “Pasaciņa” āra rotaļlietu iegādei.

Atstājiet komentāru