2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 26.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 26.februārī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada domes mājaslapā sociālajā vietnē facebook.com publicēta informācija, ka pabeigti būvniecības darbi Līvānu peldbaseinā un ar paveiktajiem darbiem baseina būvniecībā SIA "Jēkabpils PMK" būvnieki piektdien iepazīstināja pašvaldības vadību un objekta realizācijā iesaistītās personas. Patlaban pašvaldība gaida Būvniecības valsts kontroles biroja atzinumu un pēc tā objekts tiks nodots ekspluatācijāJau ziņots, ka 25 metru garais peldbaseins ir ar vairākiem celiņiem, gan bērnu baseins un telpas administrācijai, ģērbtuves, sanitārās telpas, arī pirts zona. Baseins darbosies apkures sezonas laikā. Baseinu varēs izmantot ikviens interesents. Tā apmeklējumi sekmēs Līvānu novada iedzīvotāju veselības uzlabošanos. Baseina būvniecības kopējās izmaksas iepriekš tika lēstas no 1,2 līdz 1,5 miljoniem eiro.

Pašvaldība iecerējusi pārbūvēt Kokneses estrādi, kas izmaksās 181 tūkstoti 174 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina Kokneses novada pašvaldības noslēgtais iepirkums. Īstenojot ieceri, plānota skatuves podestu un deju laukuma pārbūve, jumta detaļu atjaunošana, jaunas elektroinstalācijas un zibensaizsardzības sistēmas montāža un citi darbi. Tāpat paredzēts labiekārtot piegulošu teritoriju, uzstādot jaunus soliņus. Par estrādes būvnieku četru pretendentu konkurencē iepirkumā izvēlēta SIA "Trigone būve", kas darbus apņēmumiem veikt par 149 tūkstoši 730 eiro bez PVN.

Turpinām ziņas

Ilūkstes novadā grants ceļu posmus pārbūvēs SIA "Ošukalns", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā. Iepirkumu par tiesībām veikt grants ceļu posmu pārbūvi novadā izsludināja Ilūkstes novada pašvaldība. Savus piedāvājumus tam iesniedza trīs pretendenti. Grants ceļu posmu "Dzintari - Talcinieki - Krastiņi" Pilskalnes pagastā un "Zariņi (lielceļš) - Dimanti - Pūpoli - Viesīte" Dvietes pagastā pārbūvi vairāk nekā četru kilometru kopgarumā iepirkuma uzvarētājs apņēmies veikt par 270 tūkstoši 846 eiro.

Neretas novada Mazzalves pagasta Ērberģē ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu plānots pārbūvēt Skolas ielu, liecina novada pašvaldības noslēgtais iepirkums. Pašvaldība iecerējusi noasfaltēt ielu, saglabājot apgriešanās iespēju mazajam skolas autobusam un sakārtojot iebraukšanu stāvvietā pie baznīcas. Lai saglabātu pēc iespējas lielāku daļu no esošās koku alejas, projektā paredzēts izzāģēt tikai tiešai ceļa būvniecībai traucējošos kokus, nokaltušos un bojātos kokus. Arī šajā iepirkumu konkursā divu pretendentu konkurencē uzvarēja SIA "Ošukalns" no Jēkabpils. Darbi kopumā izmaksās 323 tūkstoši 290 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Un vēl

Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejs ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu plāno papildināt ekspozīciju "Padomju gadi", kas izmaksās 1573 eiro. Muzejs plāno īstenot projektu "Pastāvīgā ekspozīcija "Padomju gadi"", lai nodrošinātu esošās ekspozīcijas papildinājumu. Projekta kopējās izmaksas ir 1573 eiro, taču tā īstenošanai no pašvaldības budžeta būs nepieciešami 409 eiro.

Atstājiet komentāru