2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 23.februārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 23.februārī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada dome informē, ka, pamatojoties uz Līvānu novada domes 2017.gada 28.decembra sēdes lēmumu Nr.20-25, tiek uzsākta attīstības plānošanas dokumenta “Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmas 2019-2025.gadam” izstrāde, veicot “Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmas 2012-2018.gadam” aktualizāciju. Attīstības programmas izstrādes pamatojums ir esošās “Līvānu novada pašvaldības integrētās attīstības programmas 2012-2018.gadam” darbības termiņa noslēgšanās. Dokumenta izstrāde tiks veikta saskaņā ar spēkā esošo Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām, un tā izstrāde tiek veikta laika posmā no 2017.gada decembra līdz 2018.gada decembrim. Attīstības programma ir vidēja termiņa plānošanas dokuments (līdz 7 gadiem), kurā noteikts pasākumu kopums ilgtermiņa prioritāšu īstenošanai, un tā izstrādes mērķis ir veidot pamatu Līvānu novada teritorijas ilgtspējīgai un līdzsvarotai attīstībai. Attīstības programmas izstrādes ietvaros Līvānu novada dome aicina ikvienu interesentu izmantot sabiedrības līdzdalības iespējas. Plašāk par tām var uzzināt Līvānu novada pašvaldības mājaslapā.

Nodarbinātības valsts aģentūra 19. aprīlī Preiļos organizē “Vakanču gadatirgu”, Preiļu novada Kultūras centrā. Tajā aicināti piedalīties arī Līvānu novada darba devēji un darba ņēmēji. Darba devējiem dalība Vakanču gadatirgos ir lieliska iespēja prezentēt savu uzņēmumu, informēt darba meklētājus par vakancēm, darba nosacījumiem, karjeras izaugsmes iespējām uzņēmumā un klātienē veikt pirmās darba intervijas ar sev piemērotiem kandidātiem. Dalība pasākumā ir bez maksas. Darba devējam tiek nodrošināta darba vieta, roll – up baneris ar darba devēja nosaukumu, tiem darba devējiem, kuri būs izteikuši šādu vēlmi, iespēja prezentēt un sniegt informāciju potenciālajiem darba ņēmējiem par uzņēmumu. Darba devēju skaits, dalībai Vakanču gadatirgū, ir ierobežots, tāpēc dalībnieki aicināti pieteikt līdzdalību pasākumā līdz 6.aprīlim. Pieteikšanās veidlapa atrodama Līvānu novada mājaslapā.

Turpinām ziņas

27. februārī 10.00 Latvijas lauksaimniecības konsultāciju centra Preiļu konsultāciju birojs aicina visus esošos un potenciālos Līvānu novada Mājražotājus uz informatīvu semināru „Iepakojums un etiķete - pamats veiksmīgai mājražotāju produkcijas realizācijai”. Programmā: Vietējo lauksaimniecības produkcijas ražotāju un mājražotāju atbalsta programma. Lektors: Raivis Maksis; Obligātās prasības, kas tiek norādītas uz pārtikas preču marķējuma. Produktu iepakojumu veidi. PVD aktualitātes. Lektors: Diāna Pastare; Produkta etiķešu veidošanas būtiskākie nosacījumi. Produkta dizains un iepakojums. Lektors: Marika Rudzīte Griķe; Norises vieta: Latvijas lauksaimniecības konsultāciju centr Preiļu konsultāciju birojs, Raiņa bulvāris 21b, Preiļi. Pieteikties pie Jolantas Augšpūles, tel. nr. 26788681 vai rakstot jolanta.augspule@llkc.lv.

Noslēdzies pirmais pārgājiens ar slēpēm no Turku pagasta Zundāniem līdz Rožupes pagasta Mežancāniem. Tas ir pirmais no iecerētā pārgājienu seriāla pa visiem Līvānu novada pagastiem. Pārgājiena dalībnieki uzzināja, kur atrodas Kalnapurvs, pa sniegotiem meža celiņiem šķērsoja Steķu silu, m aizsalušo Dabiņu un Skrebeļu pļavas, Skrebeļu purvu. Ziemīgais Skrūzmaņu purvs bija pēdējais šķērslis pirms Mežancānu ciema. Noslēgumā gavēņa pusdienas Mežancānos pie Almas Marcinkevičas un Anastasijas Kaktinieces. Ne viss izdevās kā bija iecerēts. Lūza slēpes, sniega segas biezums nebija īsti pietiekams slēpošanai pa purvu, slēpošanas iemaņas pārgājiena dalībniekiem bija ļoti dažādā līmenī. Nepareizi novērtētie attālumi radīja papildus izaicinājumus pasākuma sekmīgai norisei. Tomēr maršruts veiksmīgi tika veikts. Slēpošanu atbalstīja Turku pagasta pārvalde. Ja piepildīsies laika prognozes par auksto laiku un ilgo ziemu, nākamais slēpju pārgājiens notiks 10.martā uz Jersikas pagastu, mēģinot atkārtot kādu daļu no Ingas Ābeles romānā "Duna" aprakstītā kamanu brauciena pa aizsalušo Daugavu no Dimantu ciema.

Un vēl

Līvānu novada jauniešu iniciatīvu centrā ''Kvartāls'' sestdienās, divas reizes mēnesī, plkst. 15.30 notiek Dance Fitness nodarbības. Dance fitness pamatā ir dažādu deju stilu kustību iegaumēšana, muskuļu un ķermeņa masas samazināšana, pateicoties maksimālai kaloriju sadedzināšanai. Pieaugušajiem nodarbības par maksu. Bērniem BEZMAKSAS. Papildus informācija pa tālruni 26025883. Nākamās nodarbības: 3. marts, 17. marts, 14. aprīlis, 28. aprīlis. Nodarbību vada sertificēta vieglatlētikas un aerobikas trenere.

Atstājiet komentāru