2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 22.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 22.februārī

Radio1 Jēkabpils Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada pašvaldība ir saņēmusi VAS “Latvijas Valsts ceļi” atbildes vēstuli par iespējamo valsts ceļu stāvokļa uzlabošanu Jēkabpils novadā: Par valsts autoceļiem P72 Ilūkste-Bebrene-Birži un V783 Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste. Vēstulē norādīts, ka VAS “Latvijas Valsts ceļi” speciālisti ir iepazinušies ar Jēkabpils novada pašvaldības vēstuli par valsts reģionālo autoceļu P72 Ilūkste-Bebrene-Birži posmā km 31.6-51.7 un valsts vietējo autoceļu V783 Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste posmā km 14.3-42.0. Valsts autoceļu tīklā veicamo darbu programmu izstrādāšana tiek veikta balstoties uz autoceļu tehniskās apsekošanas rezultātiem un satiksmes intensitātes uzskaites datiem, kā arī tiek izvērtēti dati par skolu reformu, iedzīvotāju izvietojumu, elektroenerģijas patēriņu u.c. Katru gadu tiek izvērtēti visi valsts autoceļi, bet programmās tiek iekļauti autoceļi ar sliktāku seguma stāvokli un lielāku satiksmes intensitāti, tādā veidā nodrošinot iespējami lielākam satiksmes dalībnieku skaitam labākus braukšanas apstākļus.

Latvijas valsts ceļi informē, ka šogad plānots veikt divkārtu virsmas apstrādes seguma ieklāšanu valsts vietējā autoceļa V783 Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste posmā km 14.3-20.8, bet 2020. gadā plānots divkārtu virsmas apstrādes segumu ieklāt šī autoceļa posmā km 20.8-26.5. Pašlaik autoceļu nozarei pieejamā finansējuma ietvaros valsts reģionālā autoceļa P72 Ilūkste-Bebrene-Birži posmā km 31.6-51.7 un valsts vietējā autoceļa V783 Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste posmā km 26.5-42.0 remontdarbi netiek plānoti. Izstrādājot Valsts autoceļu tīklā veicamo darbu programmas 2019.-2021. gadam, izvērtēs iespējas tajās iekļaut divkārtu virsmas apstrādes seguma ieklāšanas darbus autoceļu P72 Ilūkste-Bebrene-Birži posmā km 31.6-51.7 un V783 Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste posmā km 26.5-42.0. Līdz iespējai būtiski uzlabot valsts autoceļu P72 Ilūkste-Bebrene-Birži posmā km 31.6-51.7 un V783 Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste posmā km 14.3-42.0 stāvokli tiks nodrošināta regulāra autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu izpilde atbilstoši noteiktajai C ikdienas uzturēšana klasei.

Turpinām ziņas

Lauku partnerība Sēlija 28.februārī Krustpils novada Krustpils pagasta kultūras namā pulksten 11tos rīko semināru LEADER projektu potenciālajiem iesniedzējiem „Kā sagatavot projektu pieteikumus LEADER programmas 2018.gada projektu konkursam”. Seminārā iepazīstinās ar vairākām temām: Lauku partnerības „Sēlija” attīstības stratēģijas mērķi, 2018. Gada konkursā izsludinātās rīcības un līdzekļu apjoms. Skaidrīte Medvecka, LP Sēlija administratīvā koordinatore; Galvenās problēmas 2016. – 2017. gada LEADER projektu iesniegumos. Iepriekšējo projektu konkursu kļūdu un trūkumu analīze; Rīcību rezultatīvie rādītāji un vērtēšanas kritēriji. Noslēgumā paredzēta diskusija – jautājumi un atbildes par LEADER projektu izstrādes un ieviešanas jautājumiem. Tos semināra dalībniekus, kuriem ir vieglāk strādāt ar informāciju papīra formātā, aicina paņemt līdzi izdrukātus MK noteikumus Nr.590., kā arī sev interesējošo projekta pieteikuma veidlapu. Visi minētie dokumenti atrodami www.partneribaselija.lv sadaļā „LEADER projektu iesniedzējiem” , kā arī www.lad.gov.lv.

Jēkabpils novada jaunieši, sadarbībā ar Sēlijas novadu apvienības jauniešu padomi “SēJa” 23. februārī, plkst. 18.00, Ambulances ēkas 2.stāvā, Zasā, aicina interesentus uz stāstu vakaru “No idejas līdz rezultātam”. Šoreiz no aizraujošajiem Marokas piedzīvojumu stāstiem pāriesim uz iedvesmas pilniem stāstiem no novada jaunajiem, bet sevi pierādījušajiem uzņēmējiem. Savā pieredzē par uzņēmējdarbības uzsākšanu dalīsies SIA “SAIMNIECĪBA VISTIŅAS” dibinātāji, Artūrs Iskorostenskis un Mārtiņš Skujiņš. Uzsākot 2018. gadu, Jēkabpils novada jaunieši uzsāk jaunu tradīciju, aicinot visus uz ikmēneša stāstu vakariem, kuros iepazīsim un tiksimies ar mūsu novada cilvēkiem, kuri iedvesmo.

12. martā plkst. 11tos Ābeļu tautas namā, Brodos un plkst. 15tos “Ambulance-aptieka” ēkā Zasā notiks bezmaksas apmācības veselīga uztura pagatavošanā. Apmācības ar teorētiskajām un praktiskajām nodarbībām veselīga uztura pagatavošanai ar nelieliem finansiāliem ieguldījumiem. Nodarbībās tiks apskatīts ikdienas uztura ceļvedis, informācija par maltīšu plānošanu, kā arī uztura speciālistes ieteikumi un atbildes par veselīga uztura paradumiem. Nodarbībās gatavos un degustēs pilnvērtīgas uzkodas! Apmācības notiek bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās.

Veselīga dzīvesveida uzturēšanai pašvaldība aicina pieteikties Jēkabpils novada iedzīvotājus uz bezmaksas vingrošanas nodarbībām ūdenī Ilūkstes un Jēkabpils peldbaseinos martā. Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās pa tālruni 28677242.

Un vēl

Ēnu dienā, 14. februārī skolēni no Jēkabpils novada kā arī citiem novadiem iepazinās ar Jēkabpils novada administrāciju, kļūstot par ēnotāju kādam no novada speciālistiem. Šogad jaunieši vislielāko interesi izrādīja par Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektora, sabiedrisko attiecību speciālista, sporta pasākuma koordinatora un jaunatnes lietu speciālista profesiju. Pēdējo gadu laikā jauniešu interese par ēnu dienu un Jēkabpils novada pašvaldību ir augusi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu ēnotāju skaits, kuri ir izvēlējušies ēnot kādu no Jēkabpils novada pašvaldības speciālistiem ir divreiz lielāks. Ēnotājus uzrunāja pašvaldības izpilddirektors Jānis Subatiņš, iepazīstinot ar novada pārvaldes struktūru un darbību. Klātesošajiem bija iespēja nelielā video iepazīt arī pašu novadu un apskatīt tā nozīmīgākos objektus. Dienas turpinājumā jaunieši, kuriem bija interese, varēja doties iepazīties ar Jēkabpils novada administrāciju un darbiniekiem, un viņu galvenajiem pienākumiem, bet citi jau uzreiz devās sīkāk iepazīt tieši savu ēnojamo darba pienākumus.

Atstājiet komentāru