2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 21.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 21.februārī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ar panākumiem no konkursa “Tatjanas diena 2018” atgriezušies Preiļu 2. vidusskolas audzēkņi. Kopā Preiļu skolēni un skolotāji saņēma 29 diplomus. Tajā skaitā - 2018. gada „Tatjanas dienas” Gran-Pri ieguvējas zinātniski pētniecisko darbu konkursā „Krievi Latvijā: kultūra, saknes, likteņi” nominācijā „Krievu likteņi” ir Preiļu 2. vidusskolas 10. klases skolnieces Ksenija Zabalujeva un Žanete Litavnieka.

Februāra vidū Preiļos individuālo māju sektorā SIA “Preiļu saimnieks” uzstādīja pirmos divus atkritumu konteinerus stiklam – uz Talsu un Bērzu ielas, kā arī Varakļānu un Latgales ielas stūra. Teritorijas labiekārtošana tiks veikta labvēlīgākos laikapstākļos, iestājoties pavasarim. Kopumā Preiļu pilsētā iedzīvotājiem pieejami 23 dalīti vākto atkritumu šķirošanas laukumi, savukārt lauku teritorijā – 3 (Aizkalnē, Līčos un no 2017. gada arī Prīkuļos). Atšķirībā no nešķirotajiem sadzīves atkritumiem paredzētajiem konteineriem, kas daudzdzīvokļu mikrorajonos ir paredzēti tikai šo māju iemītniekiem, šķiroto atkritumu konteinerus (dzeltenā un zaļā krāsā) var izmantot arī individuālo māju vai lauku iedzīvotāji.

2018. gada 14. februārī SIA „Preiļu saimnieks” noslēdza līgumu ar būvnieku par kanalizācijas tīklu rekonstrukciju daudzstāvu māju apbūvei Rancāna ielu rajonā, Preiļos”. Darbu gaitā tiks nomainītas maģistrāles kanalizācijas caurules, kanalizācijas akas un kanalizācijas pievadi daudzstāvu mājās Nikodema Rancāna ielā un Liepu ielā. Kanalizācijas tīkli Rancāna ielas mikrorajonā kalpo jau vairāk nekā 50 gadus, daudzviet vecās čuguna caurules ir kritiskā stāvoklī. Līdz ar to SIA “Preiļu saimnieks” Avārijas dienestā ik pa laikam tiek saņemta informācija par kārtējo kanalizācijas noplūdi vai cauruļu aizdambēšanos. Lai ar šāda rakstura biežām avārijas situācijām šī mikrorajona iedzīvotājiem vairāk nebūtu jāsaskaras, tikai pieņemts lēmums veikt kanalizācijas tīklu rekonstrukciju.

Turpinām ziņas

Spraigu cīņu gaisotnē noslēdzās Preiļu novada čempionāts novusā. Savu pagājušā gada čempiona titulu izdevās atkārtoti nosargāt Ričardam Drabovičam, kurš gan bija spiests savstarpējā cīņā atzīt 2. vietas ieguvēja – ciemiņa no Viļāniem Gunāra Arbidāna – pārākumu. Savukārt Gunārs pazaudēja punktus, piekāpjoties trešās vietas īpašniekam Edvīnam Gribonikam no Silajāņiem un vienīgajai daiļā dzimuma pārstāvei Danielai Abzalonei no Rušonas pamatskolas, kura izrādīja cienījamu sniegumu, kungu konkurencē ierindojoties 7. vietā. Čempionāts kārtējo reizi pierādīja, ka novuss ir demokrātisks sporta veids, kas dod vienādas iespējas par uzvaru cīnīties dažāda vecuma spēlētājiem.

Kā jau ierasts, gada sākumā Preiļos sportistus pulcē tradicionālais Latgales atklātais individuālais čempionāts galda tenisā, kas norisinās 3 kārtās. 1. kārta tika aizvadīta 10. februārī Preiļu Bērnu un jauniešu sporta skolas zālē. Sacensībās piedalījās 33 dalībnieki no Preiļiem, Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes, Līvāniem, Krāslavas, kā arī Utenas un Zarasiem Lietuvā. 1. vietu izcīnīja lietuvietis Osvaldas Juodelis, 2. vietā – Emīls Lutinskis (Preiļi), 3. vietā – Ainārs Mūrnieks (Preiļi). 1. kārtā piedalījās arī divas sievietes – augstāko vietu izcīnīja lietuviete Aļmina Saibutīte (6. vieta). Nākošā kārta gaidāma pēc mēneša 10. martā. Savukārt noslēdzošā 3. kārta – 29. aprīlī.

Un vēl par Kulturas un sporta pasākumiem

23. februārī plkst. 20.00 Aizkalnes Tautas namā koncerts «Ak, mēs abi divi».
23. februārī plkst. 22.00 Aizkalnes Tautas namā balle kopā ar Gundaru.
24. februārī plkst.10.00 Ārdavas saieta namā saruna ar pirtnieci Dzintru Abaroni „Ziemas pirts priekšrocības”.
24. februārī plkst.17.00 Preiļu Kultūras namā vīru kora „Ķekava” koncerts „Alfrēds Vinters dzīvē un dziesmā”, diriģents Arvīds Platpers.
24. februārī plkst.19.00 Pelēču Kultūras namā koncerts veltīts vīriešiem „Bez jums jau nevar tik un tā!”
25. februārī plkst.14.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu novada vokālo ansambļu koncerts- skate.
1. martā plkst. 18.00 Preiļu Kultūras namā biedrība "Preiļu NVO centrs" atzīmē savas darbības 20. gadskārtu. Programmā – kustību izrāde “Kā man gribas iet”.
2. martā plkst. 13.00 Preiļu Kultūras namā Latvijas Operetes fonda koncertuzvedums "Lai sasaucamies, lai dziedam". Koncertuzvedumu finansiāli atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.
3. martā plkst. 13.00 "Viduslatgales pārnovadu fonds" Preiļu Kultūras namā organizē erudīcijas spēli "Zināšanu labirints". Komandu pieteikšana līdz 28. februārim
4. martā no plkst. 9.00 Preiļu novada Feimankas ūdenskrātuvē pie „Ozolkrastu” mājām Preiļu novada atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā

Atstājiet komentāru