2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 15.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 15.februārī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Uzņēmuma “Latvijas Pasts” organizētajā konkursā “Mans pastnieks 2017” noskaidroti klientu vērtējumā izpalīdzīgākie un zinošākie pastnieki un pasta nodaļu operatori katrā Latvijas reģionā. Par labāko pastnieci Zemgales reģionā iedzīvotāji atzinuši Valiju Skadiņu – pastnieci no Neretas novada Ērberģes pasta nodaļas. Klientu vērtējumā labākie pastnieki un pasta operatori saņems vērtīgas balvas no uzņēmuma “Latvijas Pasts”, kā arī tiks aicināti uz īpašu apbalvošanas ceremoniju pie satiksmes ministra Ulda Auguļa.

Šodien plkst.16 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā par pašvaldības politiķu ieguldījumu sieviešu un vīriešu, meiteņu un zēnu dzīves kvalitātes uzlabošanā jeb dzimumu līdztiesības nodrošināšanā tiks godinātas sešas domes. Balvas tiks pasniegtas Aizkraukles novada domei, Jelgavas domei, Jūrmalas domei, Rēzeknes pilsētas domei un Ventspils pilsētas domei, kā arī Varakļānu novada domei. Sieviešu nevalstisko organizācijas pamanīja un novērtēja tādus pašvaldību darbus no 2013. līdz 2017.gadam kā politika topošo vecāku atbalstam, bērniem radīta vide Ventspilī, sports mācību procesā un pilsētā meitenēm un zēniem Jelgavā, plaša kultūras un interešu izglītības pieejamība jauniešiem Rēzeknē, sistemātisks atbalsts iedzīvotāju veselības uzlabošanai senioriem Jūrmalā, atvērtība inovatīvām politikām un iesaiste pētījumos Aizkrauklē, kā arī ilggadējs atbalsts sieviešu organizācijām Varakļānos.
Balvas pasniegšanas ceremonijā tiks sniegta informācija par pašvaldību darba vērtējumu, uzklausīti nevalstisko organizāciju viedokļi un pasniegtas balvas, notiks radošā darbnīca un sarunas pie tortes.

Turpinām ziņas

Kokneses novada pašvaldība īstenos projektu "Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana Kokneses novadā", digitalizējot novada kapsētas, kas kopumā izmaksās līdz 10 000 eiro, lēmuši novada domes deputāti. Projekts tiks iesniegts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalsta saņemšanai. Tā kopējās izmaksas ir līdz 10 000 eiro, kur 9000 eiro ir ELFLA finansējums, bet 1000 eiro - pašvaldības līdzekļi. Īstenojot ieceri, plānots veikt Atradzes, Baznīcas, Zutēnu, Iršu kapsētu digitālo kartēšanu un numuru piešķiršana kapavietām, tajā skaitā veicot topogrāfisko uzmērīšanu. Rezultātā pašvaldība iegūs kapsētu digitālās kartes ar atzīmētām kapavietām un kapavietu numuriem.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Aizkraukles KUK" valdes locekļa amatam izvēlēts vairāku uzņēmumu līdzīpašnieks un vadītājs Zemgus Vītoliņš. Viņš guvis plašu pieredzi uzņēmumu un personāla vadībā, zināšanas mārketingā un sabiedriskajās attiecībās. No 2000.gada līdz 2003.gadam viņš ir strādājis nu jau likvidētajā SIA "Būve un interjers" par izpilddirektoru, pēc tam piecus gadus bijis SIA "Mežam un dārzam" Rīgas veikalu vadītājs. No 2009.gada līdz 2016.gadam bija vēl viena nu jau likvidētā uzņēmuma - SIA "Uviks" - valdes loceklis un tirdzniecības attīstības direktors, bet kopš 2012.gada ir SIA "OV Group" valdes loceklis un līdzīpašnieks. "Firmas.lv" informācija liecina, ka Vītoliņam pieder arī SIA "Maurēni", kurai sākts likvidācijas process, turklāt viņš ir arī valdes loceklis SIA "Gemo RS".Jau ziņots, ka konkurss "Aizkraukles KUK" valdes locekļa amatam tika izsludināts, jo beidzās līdzšinējā valdes locekļa Ivara Sekača pilnvaru termiņš.

Un vēl

Ērgļu novada pašvaldības 2018.gada budžets pieņemts ar 717 278 eiro deficītu. Pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi mērāmi 3,37 miljonu eiro apmērā, savukārt izdevumi - 4,09 miljoni eiro. Starpību jāsedz ar 347 812 eiro pārpalikumu uz gada sākumu un 335 000 eiro aizņēmumu Valsts kasē. Vislielākā izdevumu daļa paredzēta izglītībai - 35%. Tai seko veselības aprūpe un sociālā aizsardzība, kam paredzēti 25% no tēriņiem. Pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošana no budžeta prasīs 14% izdevumu, savukārt atpūtas, kultūras un reliģijas sadaļa un izpildvaras un finanšu darbības sadaļa katra saņems 13%. No pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda Ērgļu novads saņems 564 619 eiro, kas veido 17% no ieņēmumu kopapjoma.

Atstājiet komentāru