2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 7.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 7.februārī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

30. janvārī Preiļu novada domes ārkārtas sēdē deputāti apstiprināja pašvaldības budžetu 2018. gadam, par svarīgākajām prioritātēm nosakot vispārējo izglītības iestāžu mācību vides uzlabošanu un modernizēšanu, Preiļu novada infrastruktūras labiekārtošanu – Rietumu ielas, Rīgas un Brīvības ielu pārbūvi un rotācijas apļa izbūvi, industriālo zonu izbūvi ražošanas uzņēmumiem, novada lauku ceļu infrastruktūras uzlabošanu, ēku energoefektivitātes paaugstināšanu. Šī gada prioritātēs ietilpst arī kultūras mantojuma saglabāšana un tūrisma pakalpojumu pilnveidošana, attīstot Preiļu muižas kompleksu un parku, kā arī izveidojot veselības uzlabošanas un rekreācijas kompleksu Preiļos. Plānotie ieņēmumi paredzēti 9 133 535 eiro apmērā, kas ir par 227 783 eiro vairāk nekā 2017. gadā. Tā kā iepriekšējā gada līdzekļu atlikums sastāda 782 520 eiro, izdevumi pašvaldības budžetā plānoti 9 916 055 eiro apmērā. Ar plašāku informāciju par pašvaldības 2018. gada budžetu var iepazīties pašvaldības mājas lapā www.preili.lv.

Lai ar savām idejām iesaistītos Preiļu muižas kompleksa un parka attīstības koncepcijas izstrādē, pēc Preiļu novada domes Attīstības daļas uzaicinājuma 2. februārī Preiļu novada pašvaldībā viesojās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes dekāne prof. Daiga Zigmunde, docente Una Īle un 3. kursa studenti. Tikšanās laikā Universitātes pārstāvji Preiļos iepazinās ar informāciju un dokumentāciju, kas saistīta ar parka attīstību un turpmāko izmantošanas vīziju. Tāpat topošie ainavu arhitekti kopā ar pašvaldības arhitekti un parka dārznieci devās uz parku, lai klātienē to iepazītu un uz vietas varētu noskaidrot neskaidros jautājumus. Paredzēts, ka studentu izstrādātās idejas pašvaldība varēs iestrādāt topošajā parka attīstības koncepcijā. Šobrīd jau ir sagatavots sadarbības līgums starp Preiļu novada domi un Universitāti, kas tiks parakstīts tuvākā mēneša laikā.

Turpinām ziņas

25. janvāra Preiļu novada domes sēdē deputāti izskatīja jautājumu par nomas maksu mazdārziņiem Preiļu pilsētā. Lai pašvaldības budžetā saņemto nomas maksu par mazdārziņiem varētu izmantot atkritumu izvešanai u.c. labiekārtošanas darbiem, domes sēdē tika nolemts no 2018. gada 1. janvāra paaugstināt zemes nomas maksu par Preiļu pilsētas pašvaldības teritorijā esošajiem mazdārziņiem, par kuriem noslēgts nomas līgums ar novada domi. Turpmāk tā būs 3,00 eiro gadā par 100 m2 platību, tai skaitā PVN un nekustamā īpašuma nodoklis. Mazdārziņu nomnieki tiek aicināti līdz šī gada 1. aprīlim griezties Preiļu novada domē (Raiņa bulvāris 19, 2. stāvs) 45. vai 51. kabinetā, lai izdarītu grozījumus noslēgtajos nomas līgumos.

SIA “Preiļu slimnīca” brīdina par gripas epidēmijas sākumu un karantīnu nodaļās. Pamatojoties uz gripas un augšējo elpceļu infekciju monitoringa datiem, šī gada 30. janvārī Slimību un profilakses centrs izziņoja gripas epidēmijas sākumu. Līdz ar to SIA “Preiļu slimnīca” no 1. februāra ievieš sekojošus karantīnas pasākumus: apmeklētājiem aizliegts apmeklēt pacientus nodaļās; smago pacientu apmeklējuma laikus un Dzemdību nodaļā jaundzimušo tēvu apmeklējuma laikus jāsaskaņo ar nodaļu vadītājiem vai virsmāsām.

Un vēl par kultūras un sporta pasākumiem

9. februārī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā Uzņēmēju un lauksaimnieku GADA BALLE. Par labsajūtu gādās pasākuma vadītājs Kristaps Rasims un mūzikas grupa HENRIX-BAND
10. februārī no plkst. 9.00 līdz 13.00 Pelēču Kultūras namā zemledus makšķernieku sacensības uz Pelēču ezera
10. februārī plkst.12.00 Saunas Tautas namā Senioru atpūtas sarīkojums „Sniedz roku, draugs”
10. februārī plkst. 17.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu pilsētas 90. dzimšanas dienas koncerts. Piedalās Preiļu novada vīru vokālais ansamblis, skolotāju koris „Latgale”, jauniešu pūtēju orķestris. Ieeja – bez maksas.
16. februārī plkst.12.30 Preiļu Kultūras namā “TEĀTRIS UN ES” piedāvā izrādi bērniem „Sarkangalvīte un Vilks”. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras nama kasē. Biļešu cena - EUR 3.00
16. februārī plkst.19.00 Preiļu Kultūras namā “TEĀTRIS UN ES” piedāvā ANEKDOŠU ŠOVU „BRISELES KĀPOSTI, jeb kur vēl ņemt naudu?” Biļešu iepriekšpārdošana kultūras nama kasē. Biļešu cena - EUR 5.00
17. februārī plkst.11.00 Ārdavas saieta namā „Masļenicas jautrais karuselis”
17. februārī plkst. 14.00 Preiļu Kultūras namā Ģimeņu sestdiena „Uzvārdu zīmes”. Ieeja – bez maksas.

Atstājiet komentāru