2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 7.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 7.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" un SIA "Preiļu slimnīca" noslēgušas sadarbības līgumu. Preiļu slimnīcas sabiedrisko attiecību un mārketinga speciālists Anete Urka informē, ka sadarbības līgums paredz nodrošināt reģiona iedzīvotājiem vienotu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un plānošanu. Gan Daugavpils reģionālā slimnīca, gan Preiļu slimnīca atzinušas, ka šis līgums veicinās vairāku ar veselības aprūpi saistītu jautājumu efektīvāku risināšanu. Līgumu parakstījušās puses kā galvenos sadarbības virzienus definējušas: sabiedrības veselību, infrastruktūras attīstību, ārstniecības iestāžu sadarbību izglītībā un zinātnē, veselīgu dzīvesveidu un labklājību. Līgums paredz ilgtermiņā saskaņot ārstniecības personāla un infrastruktūras plānošanu un koordinēšanu, kā arī izveidot vienotu kārtību kādā notiek pacientu kustība starp šīm ārstniecības iestādēm. Daugavpils reģionālā slimnīca Preiļu slimnīca joprojām saglabās arī individuālos, iepriekš definētos stratēģiskos mērķus un turpinās realizēt visus iesāktos projektus.

Piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu, Jēkabpils novadā pašvaldības ceļu infrastruktūras uzlabošanā tiks ieguldīti 1 miljons 321 tūkstotis 668 eiro. Paredzēts pārbūvēt pašvaldības ceļa Alkšņi - Muktāni 5 tūkstoši 745 metrus garu posmu Rubenes pagastā, pašvaldības ceļu Āres - Lindiņi 2 tūkstoši 707 metrus garu posmu Ābeļu pagastā. Projektu kopējās izmaksas ir attiecīgi 611 tūkstoši 122 eiro un 223 tūkstoši 815 eiro. Paredzēts pārbūvēt pašvaldības ceļa Kaļvāres purvs - Meņķis 2 tūkstoši 94 metru garu posmu Dignājas pagastā un pašvaldības ceļa Vārpiņas - Lapas 3 ttūkstoši 681 eiro. Minēto pašvaldības ceļu pārbūves darbus veiks SIA "Ošukalns" un SIA "Mikor", bet pārbūves darbu gaitu objektos uzraudzīs IK "CB TESTS" un SIA "K-RDB". Visus projektus plānots realizēt līdz 2018.gada 30.novembrim. Projekti tiek īstenoti Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākumā "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos".

Turpinām ziņas

Sestdien, 9.decembrī Viesītes kultūras pilī notiks Latvijas fotogrāfijas vēsturei veltītā konference "Buclera lasījumi". Informācija par Latvijas fotogrāfijas vēsturi ir sadrumstalota un nepilnīga, un konference kļuvusi par platformu, kurā pētnieki un vēsturnieki dalās ar saviem jaunatklājumiem. Nereti tā kļūst par vienīgo iespēju, kur satikt gan līdzīgi domājošos, gan apmainīties ar informāciju. "Buclera lasījumi" šogad norisināsies jau 28.reizi. Sākotnēji tas bija tikai Mārtiņa Buclera atceres pasākums. Vēlāk savienojumā ar Latvijas Fotogrāfu forumu kļuva par nozīmīgu fotogrāfu un entuziastu pulcēšanās notikumu. Dalība konferencē ir bezmaksas.

Savukārt Sabilē sestdien, 9.decembrī,ceturto reizi svinēs Karstvīna svētkus, kuru laikā Sabiles Vīna kalns pārtaps par gaismas objektu un būs iespēja baudīt dažādu marku karstvīnu. Piedaloties festivālā "Latvijas Goda aplis", mākslinieks Andris Millers, Sabiles kultūras nama vadītāja Gerda Zeberiņa un gaismu mākslinieks Jānis Pētersons ar gaismu un vizualizācijas palīdzību iecerējuši parādīt stāstu par Sabiles Vīna kalna rašanās vēsturi. Tā būs patiesos faktos balstīta animācija ar Sabilei raksturīgo humora devu, sola pasākuma organizatori. Gaismu spēles un animācijas veidotas tā, lai tās būtu saistošas plašākai mērķauditorijai – arī bērniem, jo ar animāciju palīdzību tiks izstāstīta Sabiles Vīna kalna vēsture un ikviens varēs izbaudīt līdz šim Sabilē neredzētas gaismu spēles. Par gaismas objektu pārtaps arī Vīna kalna biļešu tirgotavas namiņš.

Un vēl

Nākamā gada 1.janvārī mainīsies zvejas limiti Madonas, Ogres, Pāvilostas, Rēzeknes un Riebiņu novada pašvaldību iekšējos ūdeņos. To paredz valdības apstiprinātie grozījumi noteikumos par rūpnieciskās zvejas limitiem iekšējos ūdeņos. Kālezerā un Plaužu ezerā no nākamā gada 1.janvāra saglabāsies zvejas tīklu limits 75 metru garumā. Zvejas tīklu limits Bicānu, Kategradas un Salmeja ezeros tiks atjaunots 2005.gada apmērā un Bicānu ezerā tas būs 575 metri, Kategradas ezerā - 375 metri, bet zvejas tīklu limits Rušona ezerā būs par 5 tūkstoī 915 mazāks un Zolvas ezerā būs par 191 metriem mazāks nekā agrāk. Tāpat samazināti zušu murda zvejas limiti Rāznas ezerā un noteikts zušķērāja limits Rēzeknes upē.

Atstājiet komentāru