2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 5.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 5.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

1.decembrī Rundāles pils Baltajā zālē tika godināti labākie un veiksmīgākie Zemgales reģiona uzņēmēji – viņiem piešķirts tituls „Gada uzņēmējs Zemgalē 2017”. Apbalvoto vidū ir arī zemnieku saimniecība “Vīnkalni” no Krustpils novada Krustpils pagasta. Katra Zemgales pašvaldība titulam varēja izvirzīt vienu kandidātu. Krustpils novada pašvaldība nominēja Andri Felsu un viņa zemnieku saimniecību “Vīnkalni”. Andris Felss ir lauksaimnieks, aktīvs Atmodas laika dalībnieks, Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris. Savulaik piedalījies Latvijas vēstures veidošanā, šodien viņš no politikas ir aizgājis. Viņa spēks ir apsētajos labības un rapša laukos, kā arī paša uzceltajā eļļas pārstrādes rūpnīcā. Z/S “Vīnkalni” ir viena no lielākajām zemnieku saimniecībām Krustpils novadā, līdz ar to, neatsverams ir tās ieguldījums Krustpils novada ekonomiskajā attīstībā. Ar Zemgales Plānošanas reģiona un pašvaldību atbalstu titula “Gada uzņēmējs Zemgalē 2017” ieguvēji saņēma īpaši darinātu piemiņas zīmi, uz kuras attēlots pasākuma idejiskais simbols – vējdzirnavas, Atzinības rakstu un 500 eiro naudas balvu.

Savukārt Jēkabpils novada pašvaldība tituam „Gada uzņēmējs Zemgalē 2017” šogad izvirzīja Ābeļu pagasta uzņēmēju Jāni Kapaču, kura SIA ,,Kapačmuiža’’ nodarbojas ar augļkopību, piedalās programmā ,,Skolas auglis’’, kā arī nodrošina ar āboliem novada skolu ēdnīcas.

Ceturtdien, 30.novembra sēdē Salas novada dome apstiprināja Salas novada pašvaldības Bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupas nolikumu, attiecīgi izveidojot arī Bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupu. Tā izveidota, lai īstenotu bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanu Salas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā. Tā ir konsultatīva koleģiāla institūcija. Grupas darbības mērķis turpmāk būs īstenot bērnu tiesību aizsardzību un analizēt stāvokli šai jomā un izskatīt individuālus gadījumus saistībā ar iespējamiem bērna tiesību pārkāpumiem, ja ir nepieciešama ātra rīcība un vairāku institūciju sadarbība, kā arī ja radušos situāciju nav iespējams atrisināt vienas institūcijas ietvaros vai nav to izdevies atrisināt ilgstošā laikposmā. Salas novada pašvaldības Bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupā strādās Jēkabpils policijas pārstāvis Sergejs Ostrovskis, Salas vidusskolas direktore Sanita madalāne, sociālā darbiniece ģimenēm ar bērniem Silvija Silaraupe un Slas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Āija Lokmane.

Turpinām ziņas

Saistībā ar Dabas resursu nodokļa likumu, kas paredz no 2018.gada 1.janvāra paaugstināt dabas resursu nodokli no pašreizējiem 25 eiro par tonnu līdz 35 eiro par tonnu nešķiroto sadzīves atkritumu, Līvānu novadā nākamgad stāsies spēkā izmaiņas nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksā. Publicētā informācija Līvānu novada mājaslapā liecina, ja patlaban SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” noteiktais tarifs par vienu kubikmetru sadzīves atkritumu ir 18 eiro 9 centi, tad no 1.janvāra tie būs 18 eiro 88 centi. Līvānu novada dome atgādina, ka ikviens iedzīvotājs var samazināt atkritumu apjomu un līdz ar to arī maksu par apsaimniekošanu, šķirojot atkritumus, jo par šķiroto atkritumu izvešanu iedzīvotājiem nav jāmaksā.

SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” 2018. gada janvārī uzsāks parāda piedziņas procesu par dzīvojamās mājas apsaimniekošanas vai īres un komunālo pakalpojumu maksas parādiem, kuru samaksas kavējums būs vairāk kā trīs mēneši, neatkarīgi no parāda summas, liecina Pļaviņu novada domes mājaslapā publicētā informācija. Savukārt veicot apmaksu līdz nākamajam gadam, decembrī, netiks piemērots līgumsods. Pašvaldības uzņēmums aicina segt izveidojušos maksājumu parādus vai ierasties SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi”, lai vienotos par parādu nomaksu, vai sazināties ar parādu piedzinēju pa tālruni – 27857629. SIA „Pļaviņu Komunālie pakalpojumi”, vēlot visiem gaišu svētku gaidīšanas laiku, lūdz būt atbildīgiem par savu mājokli un nomaksāt parādus.

Un vēl

Rokdarbnieki, amatnieki un mājražotāji līdz 7. decembrim aicināti pieteikties Ziemassvētku tirdziņam Kokneses novadā. Piektdien, 8. decembrī tas notiks Kokneses tūrisma centrā no pulksten trijiem dienā līdz septiņiem vakarā. Jau zināms, ka interesenti varēs iegādāties ādas izstrādājumus, adījumus, bioloģiskās tējas, bioloģisko kosmētiku un ziepes, kā arī pašdarinātas Ziemassvētku dāvaniņas. Šāds pasākums Kokneses tūrisma centrā notiks pirmoreiz. Uz pasākumu īpaši aicināti tie, kas vēl nav paspējuši apskatīt jaunās Kokneses tūrisma informācijas centra telpas. Paralēli tirdziņam varēs apskatīt Alda Dobenberga gleznu izstādi, paviesoties tūrisma centra telpās un iegādāties suvenīrus ar Kokneses simboliku, kā arī kopīgi baudīt svētku gaidīšanas laika sirsnīgo atmosfēru. Tirdziņa laikā netālu no Kokneses tūrisma centra, Zaļā tirgus laukumā piektdien pulksten četros pēcpusdienā, notiks lielās egles iedegšana kopā ar bērnu vokālo studiju "Druvis un Co".

Atstājiet komentāru