2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2017.gada 4.decembrī

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2017.gada 4.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Akciju sabiedrība "Sadales tīkls", izvērtējot komersantiem izsniegtās atļaujas enerģijas ražošanas iekārtu pieslēgšanai elektrotīklam un pārbaudot pieejamos dokumentus, atcēlis uzņēmumam SIA "Energo Fortis" iepriekš izsniegto atļauju enerģijas ražošanas iekārtu pieslēgšanai elektrotīklam. Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, enerģijas ražošanas iekārtu pārbaudes laikā, kas no 10. līdz 14.augustam veikta "Energo Fortis" objektā Līvānu novada Jersikas pagastā, elektroenerģijas skaitītāja izdrukās nav konstatēta saražotās elektroenerģijas nodošana elektrotīklā, kā arī aktam par elektrostacijas atzīšanu kā derīgu paralēlam darbam ar sistēmu nav pievienoti visi nepieciešamie dokumenti. Uzņēmumā norāda, ka izmeklēšanas komisijas darbs vēl arvien turpinās un "Sadales tīkls" pārbauda arī citu komersantu iesniegtos dokumentus un izsniegtās atļaujas, lai novērstu risku, ka kāds komersants negodprātīgi uzsāks elektroenerģijas ražošanu obligātā iepirkuma ietvaros.

16. decembrī plkst. 12.00 Viesītes novada Elkšņos notiks grāmatas „Tēva skola” atvēršana. Mirdzas Lazdiņas grāmata „Tēva skola” ir dokumentu, fotogrāfiju, laikabiedru atmiņu apkopojums par skolas vēsturi Elkšņu pagastā no 19.gs. sākuma līdz 20.gs.vidum. Kā spilgtākais notikums šajā laika posmā ir tagadējās skolas ēkas uzcelšana un iesvētīšana 1937.gadā, kad par skolas pārzini strādāja Latvijas brīvības cīņu dalībnieks Kārlis Lazdiņš (1898-1955). Par nopelniem izglītības un kultūras veicināšanā viņš 1936.g.apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Viņa meita Mirdza Lazdiņa (dz.1933.g., dzīvo Rites pag.Dzirnupēs) skolas ēkā uzaugusi un guvusi pirmo izglītību, visu mūžu nerimstoši vākusi materiālus par tās skolotājiem, skolēniem, darbiniekiem un notikumiem. Grāmatas izdevējs ir sabiedriskā labuma biedrība „Vides un tūrisma attīstības klubs „Sēlija””.

Turpinām ziņas

Sēlijā izvērtē vairāku autobusu maršrutu nepieciešamību sestdienās un Aizkraukles un Jaunjelgavas iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties aptaujā un izteikt savu viedokli. Jaunjelgavas novada dome ir saņēmusi Zemgales plānošanas reģiona vēstuli ar lūgumu izvērtēt vairāku maršrutu nepieciešamību sestdienās. Tiek vērtēta iespēja slēgt maršrutus Aizkraukle-Jaunjelgava-Aizkraukle plkst.6 un Aizkraukle-Sērene-Līčupes plkst.7.52 sestdienās, atstājot reisu izpildi darba dienās. Iedzīvotāji aicināti izteikt savu viedokli, sūtot vēstuli uz e-pastu "dome@jaunjelgava.lv", iesniedzot personīgi domes kancelejā vai pagasta pārvaldē.

Jauns mikroautobuss Aizkraukles novada pašvaldībai izmaksās 27 tūkstoši 900 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina pašvaldības noslēgtais iepirkums. Iepirkumā startēja divi pretendenti - SIA "Auto Blitz" ar 21 tūkstoti 810 eiro bez PVN piedāvājumu un SIA "Amserv Krasta", kas transportlīdzekli piedāvāja piegādāt par 23 tūkstoši 58 eiro bez PVN. SIA "Auto Blitz" piedāvājums bija lētāks, taču uzņēmums atteicās slēgt līgumu ar pašvaldību. Tāpēc pašvaldības Iepirkumu komisija lēma slēgt līgumu ar SIA "Amserv Krasta", kas mikroautobusu piegādās par 27 tūkstoši 900 eiro, ieskaitot PVN. Jau vēstīts, ka Aizkraukles novada pašvaldība pirks jaunu mikroautobusu dažādu iestāžu vajadzībām. Mikroautobuss nepieciešams pašvaldības autonomo funkciju veikšanai - to lietos gan pašvaldība, gan iestādes, piemēram, kultūras un izglītības iestādes, Sociālais dienests, bāriņtiesa, Sporta skola un citas.

Un vēl

Izvērtējot šogad īstenoto tūrisma projektu, pierobežas pašvaldības lēmušas arī nākamgad īstenot akciju "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!". Nākamgad projektā iesaistīsies ne tikai Bauskas, Iecavas, Rundāles, Vecumnieku, Pakrojas, Pasvales un Biržu pašvaldības, bet arī Jonišķu pašvaldība Lietuvā. Projekta kopējās izmaksas ir 8 tūkstoši eiro, katrai no iesaistītajām pusēm finansējot 1000 eiro. Sadarbības rezultātā pašvaldības vēlas mudināt iedzīvotājus iesaistīties kaimiņu novadu izzināšanā, veidot kopīgu tūrisma maršrutu - apceļošanas akciju "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!". Maršrutā, par kuru 2018.gada aprīlī tiks izdota tūrisma brošūra, tiks iekļauti 32 apskates objekti, astoņi pasākumi, naktsmītņu un ēdināšanas vietas.Lai radītu lielāku interesi par šo maršrutu un apceļošanas akciju, saņemot astoņus zīmogus kādos no 16 akcijā iesaistītajos objektos, tūristiem būs iespēja iegūt sponsoru sarūpētas dāvanas - kādu no astoņiem tūristu klases velosipēdiem vai dāvanu kartes no maršrutā iesaistītajām naktsmītņu un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem.

Atstājiet komentāru