2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 30.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 30.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada dome, kas ir līdzīgā situācijā kā Ogres novada pašvaldība, neizskata iespēju citu teritoriju iedzīvotājiem piemērot nodevu par iebraukšanu pilsētā, TVNET pastāstīja Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods. Ogres novada domes sēdē pašvaldības deputāti lēmuši izstrādāt grozījumus Ogres novada teritorijas plānojumam 2012.-2024. gadam, iekļaujot nosacījumu, ka par iebraukšanu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā citu teritoriju iedzīvotājiem būs jāmaksā. Kā iemesli maksas ieviešanai minēti tranzīta plūsmas un izplūdes gāzu samazināšana pilsētā, drošības vairošana un iedzīvotāju mudināšana izmantot dabai draudzīgākus transportlīdzekļus, kā arī dabas pieminekļu aizsardzība un tūrismam labvēlīgas vides veidošana. Tomēr galvenais kritērijs, pēc kā vadīsies, piemērojot maksu par iebraukšanu pilsētā, būs nevis transportlīdzekļa veids, bet gan tas, vai tā vadītājs vai pārstāvošais uzņēmums nāk no Ogres.

Savukārt Vaivods norādīja, ka arī caur Līvāniem ved tranzīta iela, kuras uzturēšanu aptuveni trešās daļas apmērā sedz valsts, bet lielākā daļa – aptuveni divas trešdaļas no līdzekļiem ir jāsedz pašvaldībai, kura, gadījumā, ja valsts finansējums būtu lielāks, līdzekļus varētu novirzīt citu ielu sakārtošanai. Vaivods pauda uzskatu, ka valstij ir vairāk jāpalīdz risināt šo jautājumu – ja caur pilsētu ved tranzītiela, tā vairāk nolietojas, tajā nepieciešams ieguldīt vairāk līdzekļu. Tāpēc valstij būtu jāpiešķir vairāk naudas. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sacījusi, ka Ogres novada pašvaldībai ir tiesības piemērot nodevu par iebraukšanu pilsētā. Līdz ar to Ogres novada dome var plānot grozījumus teritorijas plānojumā vai lokālplānojumu, kurā noteikt īpašu režīma zonu un uzlikt par iebraukšanu tajā maksas nodevu.

Turpinām ziņas

Līvānu novada dome no 5. līdz 28. decembrim izmaksās ikgadējo Ziemassvētku pabalstu 30 EUR apmērā Līvānu novada teritorijā deklarētajiem 1. un 2. grupas invalīdiem, bērniem invalīdiem un politiski represētajām personām. Pabalstu var saņemt Līvānu novada domes kasē katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 12.00 un no 13.00 līdz 15.00, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un invaliditātes apliecību vai politiski represētās personas statusu apliecinošu dokumentu. Līvānu novada dome līdz 28. decembrim izmaksās ikgadējo Ziemassvētku pabalstu audžuģimenēm 15,00 EUR apmērā par katru audžuģimenē ievietoto bērnu. Pabalsts tiks izmaksāts ar bezskaidras naudas pārskaitījumu.

Ministru kabinets atbalstīja 80 tūkstoši 736 eiro piešķiršanu to pedagogu atlaišanas pabalstu izmaksai, kuri darbu zaudēs saistībā ar plānoto internātskolu slēgšanu un reorganizāciju. Saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas plānoto izglītības reformu, ministrija līdz ir saskaņojusi trīs pašvaldību lēmumus par internātskolu likvidāciju un reorganizāciju, kuras atrodas Amatas, Cesvaines un Kokneses novados. Līdz ar to izglītības un zinātnes ministrijai tika dots uzdevums apkopot informāciju par finansējumu, kas nepieciešams pedagogu atlaišanas pabalstu nodrošināšanai, kuri pienākas pēc skolu likvidēšanas un reorganizēšanas procesa. Papildu nepieciešamā finansējuma apjoms, kas nepieciešams pedagogu atlaišanas pabalstu nodrošināšanai šajos trīs novados ir 161 tūkstotis 472 eiro. Līdzekļus finansējuma piešķiršanai plānots ņemt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem."

Riebiņu novada pašvaldības autoceļu ikdienas uzturēšanas papildus darbus par 132 tūkstoši 762 eiro veiks un plūdu sekas likvidēs Preiļos reģistrētā ceļu un tiltu būves un uzturēšanas SIA "Neitrino". Publisko iepirkumu autoceļu ikdienas uzturēšanas papildus darbiem un plūdu seku likvidācijai 2017./2018.gadā izsludināja Riebiņu novada pašvaldība, tam pieteicās viens pretendents. SIA "Neitrino" 2016.gadu noslēdza ar 38 tūkstoši 680 eiro apgrozījumu un 37 ūkstoši 119 eiro peļņu. Gadu iepriekš uzņēmuma apgrozījums bija 43 743 eiro, bet peļņa - 71 661 eiro. SIA "Neitrino" nodarbina astoņus cilvēkus, tās īpašnieks ir Ivars Valainis.

Un vēl

Zinātāji jau ir pieraduši pie tā, ka līdz ar pirmo Adventes nedēļu Kaldabruņas skolā sākas Ziemassvētku tirdziņš un pasākumi. Šis gads gan atšķiras no iepriekšējiem. Galvenais jaunums – šogad ir uzsākusi darboties “Gaismas koka darbnīca”, un tas nozīmē virkni jaunu iespēju gan fantāzijai, gan čaklām rokām. Īpaša rūķu dāvana ir sarūpēta skolēniem – iespēja pašiem vērot, kā meistara vadībā darbojas lāzergriešanas iekārta, finieri, kartonu vai pat stiklu pārvēršot visdažādākajos rotājumus. Uz kopīgu gada nogales pasākumu Kaldabruņas iedzīvotāji un visi citi interesenti aicināti 29. Decembrī. Ziemassvētku tirdziņš Kaldabruņas skolā darbosies no pirmdienas, 4.decembra.Apmeklētājus gaida katru darbdienu no pl. 10 00 līdz 14 00. Jēkabpils novada iedzīvotāji aicināti tirdziņu bagātinātar saviem radošajiem darbiem.

Atstājiet komentāru