2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 29.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 29.novembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas plānošanas reģioniem šī gada oktobrī rīkoja konkursu pašvaldībām, kurā tika vērtēti pašvaldību īstenotie atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai un to rezultāti, kas tieši izpaužas kā pozitīva ietekme uz pašvaldības budžeta ieņēmumu sadaļu vai netieši - uz uzņēmējdarbības vides izaugsmi pašvaldībā kopumā. Pirmā vieta un naudas balva 5000 eiro piešķirta Preiļu uzņēmēju atbalstam. Balvu pasniedza Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne Latvijas Valsts 99. gadskārtas svinīgajā pasākumā Preiļos 18. novembrī.

Sakarā ar nelabvēlīgiem sezonālajiem laika apstākļiem no 28. novembra uz pašvaldības autoceļa Rīgas iela – Vaivodi (Preiļu pagasts) no 1,5. kilometra līdz Vaivodiem (2,9. kilometrs) izvietotas ceļa zīmes ar masas ierobežojumu 7 tonnas. Masas ierobežojums būs spēkā līdz labvēlīgiem laikapstākļiem ar mīnus grādiem.

Ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem šogad Latvijā ir uzsākta jauna valsts atbalsta daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanas programma. Ar tās palīdzību iespējams renovēt māju, padarot to energoefektīvu. Preiļu novada pašvaldība ir ieinteresēta, lai programmas ietvaros pēc iespējas vairāk daudzdzīvokļu māju tiktu renovētas, uzlabojot to vizuālo, tehnisko stāvokli un energoefektivitāti. Pašvaldība jau iepriekšējos gados apmaksāja energoaudita izdevumus dzīvojamajām mājām. Arī šogad, tāpat kā iepriekš, pašvaldība sniegs atbalstu ēku siltināšanai, sedzot energoaudita un ēku tehniskās apsekošanas izmaksas. Papildu informācija par daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes programmu www.altum.lv. Kontaktpersona Preiļu novada pašvaldībā par programmas realizāciju ir SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Komunālās nodaļas Remontu un celtniecības daļas vadītājs Āris Elsts.

Turpinām ziņas

Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras centru un Preiļu novada domi 9. decembrī no pulksten 13.00 līdz 17.00 laukumā Raiņa bulvārī 19, Preiļos organizē Ziemassvētku dāvanu tirdziņu, kurā aicināti piedalīties amatnieki, mājražotāji un dārzkopji. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 7. decembrim. Tirdziņa laikā notiks Preiļu svētku egles iedegšanas pasākums “Divpadsmit mēneši” ar Preiļu Kultūras centra pašdarbības kolektīvu un izglītības iestāžu piedalīšanos.

Slimību profilakses un kontroles centrs oktobrī uzsāka realizēt seminārus Latvijas uzņēmumos par negatīvā stresa, izdegšanas sindroma profilaksi un onkoloģisko slimību agrīnu diagnostiku, lai aicinātu iedzīvotājus aktīvāk rūpēties par savu veselību un uzlabot dzīves kvalitāti. Preiļos seminārs darbspējas vecuma iedzīvotājiem par negatīvā stresa un izdegšanas profilaksi un onkoloģisko slimību agrīnu diagnostiku notiks 1. decembrī pulksten 15.00 Preiļu novada uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva ielā 6 (3. stāvā), Preiļos.

Preiļos notiek pasākumu cikls Eiropas Sociālā fonda projekta “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros, aicinot dažāda vecuma un sociālo grupu iedzīvotājus piedalīties veselīga ēdiena pagatavošanas meistarklasēs Preiļos. Novembrī un decembrī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma virtuvē seniori, vecāki kopā ar bērniem, sēdoša darba veicēji un sociālo riska grupu iedzīvotāji varēs pagatavot savu veselīgo maltīti, to nogaršot un uzzināt ēdienu pagatavošanas paņēmienus. Katrai iedzīvotāju grupai ir piemeklēti to dzīvesveidam atbilstošākie pārtikas produkti, vienā nodarbībā dalībnieki varēs izmēģināt spēkus no 4 līdz pat 8 dažādu recepšu pagatavošanā. Papildu informācija par pieteikšanos www.preili.lv. 2017.- 2018. gadā plānotas kopā 12 veselīga uztura meistarklases, katra gada ietvaros - 4 pasākumi dažādām mērķa grupām.

Un vēl par kultūras pasākumiem

1. decembrī plkst. 20.00 Jāņa Eglīša Preiļu valsts ģimnāzijā “Rūtoj” 15 gadu jubilejas koncerts

5. decembrī plkst.13.30 Pelēču Kultūras namā radošā darbnīca “Ziemassvētku puzuru un galda dekoru izgatavošana”

8. decembrī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā Makšķernieku stāstu vakars.

9. decembrī plkst. 17.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu novada skolotāju kora „Latgale” 45. dzimšanas dienas koncerts.

Atstājiet komentāru