2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 13.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 13.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Krustpils novada Krustpils pagastā pie moteļa “Sapnis” tika uzstādīts tūrisma informācijas stends. Tas uzstādīts ar mērķi popularizēt Daugavas ielejas dabas un kultūrvēsturiskos objektus un nodrošināt informācijas pieejamību gan ceļotājiem, kas mērķtiecīgi iepazīst Latvijas dabas un kultūrvēsturiskos objektus, gan autobraucējiem, kas pārvietojas pa Rīgas- Daugavpils autoceļu A6. Stendā iespējams apskatīt Krustpils novada karti, kurā atzīmēti tūristu iecienīti kultūrvēsturiskie objekti, dabas objekti, piemiņas vietas, dažādas novadā aplūkojamas kolekcijas un ekspozīcijas. Tāpat pieejama informācija par naktsmītnēm un telšu vietām, ēdināšanas iespējām un cita tūristiem noderīga informācija. Informatīvais materiāls papildināts ar fotogrāfijām, tūrisma objektu atrašanās vietas koordinātēm un kontaktinformāciju. Stendā pieejama arī svarīgākā informācija par tūrisma iespējām Jēkabpilī, Pļaviņu un Salas novados. Kopumā stendā ir atrodami četrdesmit divu tūrisma objektu apraksti latviešu, angļu un krievu valodā. Stendu uzstādījusi Krustpils novada pašvaldība ar "Daugavas Savienības" finansiālu atbalstu.

21.novembrī no plkst.10 Kokneses novada pašvaldībā notiks divu Vecbebru tehnikuma kompleksa angāru nomas tiesību izsoles. Abas ēkas pašlaik netiek izmantotas. Vecbebru tehnikuma kompleksa sporta angāra izsoles sākuma cena ir gada nomas maksa 615 eiro. Angāra platība ir teju 486 kvadrātmetri. Savukārt gandrīz 510 kvadrātmetrus plaša mehanizācijas angāra sākuma cena ir 600 eiro gada nomas maksa. Abas ēkas ir izmatojamas komercdarbībai.

Turpimm ziņas

16.novembrī plkst. 14.00 Dunavas kultūras namā notiks Svinīgais pasākums veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai “Esmu Latvietis Latviskā Latvijā”. Piedalās Dunavas pamatskolas audzēkņi, Dunavas pagasta iedzīvotāji un ciemiņi. Bet 17.novembrī plkst. 22.00 Dunavas kultūras namā norisināsies svētku groziņballe kopā ar grupu “Aīda un draugi”.

Savukārt 17. novembrī plkst. 19:00 Kalna pagasta kultūras namā norisināsies Jēkabpils novada svinīgs sarīkojums veltīts Latvijas proklamēšanas dienai “No četriem novadiem austs “. Programmā: Jēkabpils novada Goda rakstu pasniegšana, svētku koncerts. Plkst. 22:00 Svētku balle. Spēlē grupa “Kamēr jauni”. Ieeja bez maksas.

Valsts svētku dienā - 18.novembrī plkst. 19.00 Ābeļu pagastā notiks Latvijas Neatkarības proklamēšanas gadadienai veltīts pasākums: koncerts, režisora Askolda Saulīša dokumentālā filma “Astoņas zvaigznes”. Filma par latviešu nācijas pašapzināšanās procesa spilgtāko un traģiskāko parādību – latviešu strēlniekiem. Savukārt plkst. 22.00 - Svētku balle kopā ar Andri Skuju.

Bet 19. novembrī plkst. 19:00 Dignājas pamatskolas zālē notiks Valsts svētku koncerts “Vilksim košu zelta jostu, apkārt savu Tēvuzemi”. Programmā: • Atzinības rakstu pasniegšana, • Svētku koncerts. Plkst 22.00 balle kopā ar grupu ‘’Sēnīte’’. Ieeja bez maksas. Galdiņu rezervācija: mob.t. 26439901.

Un vēl

"Latvijas pasts" decembrī plāno izsolīt vairākus sev piederošus nekustamos īpašumus visā Latvijā. 12.decembrī sākot izsolēs ar augšupejošu soli plānots izsolīt desmit nekustamos īpašumus, tajā skaitā arī ar sākotnējo cenu 12 tūkstoši 400 eiro, Lielajā ielā 21, Pļaviņās, bet 13.decembrī izsolēs ar augšupejošu soli plānots izsolīt vēl vienpadsmit nekustamos īpašumus, savukārt 14.decembrī tiks izsolīti deviņi nekustamie īpašumi, tajā skaitā arī Rūpniecības ielā 1, Līvānos, ar nosacīto pārdošanas cenu 43 tūkstoši 600 eiro. Pieteikšanās izsolēm darba dienās līdz 8.decembrim.

Atstājiet komentāru