2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2017.gada 27.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2017.gada 27.oktobrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

SIA “ Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” rīko ikgadējo pārvaldīto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopsapulču ciklu. Dzīvokļa īpašnieks ir atbildīgs ne tikai par savu dzīvokli, bet arī par dzīvokļa īpašumam piederošo domājamo daļu no kopīpašuma. Kopīpašums ir vienots veselums, kurā ietilpst dzīvokļi, koplietošanas telpas, ēkas iekšējie inženiertehniskie tīkli, elektroapgādes sistēma, konstruktīvie elementi, pagrabs, jumts, pamati, dzīvojamai mājai pieguļošā teritorija. Lai dzīvojamā māja saglabātu savas funkcijas un ilgi kalpotu īpašniekiem, vizuāli labi izskatītos, tā obligāti ir jāapsaimnieko un jāpārvalda. Pašvaldbas uzņēmums aicina dzīvokļu īpašniekus būt atbildīgiem un ieinteresētiem savas daudzdzīvokļu mājas pārvaldīšanas un uzturēšanas procesā un piedalīties kopsapulcēs. Dzīvokļu īpašnieku lēmumi ir saistoši, ja „par” ir balsojuši vairāk nekā puse no dzīvokļu īpašniekiem, tāpēc kopsapulcē svarīgs ir katrs un ikviens dzīvokļa īpašnieks. Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju kopsapulču grafiks oktobra nogalei un novembrim pieejams Līvānu novada pašvaldības mājaslapā.

Skolēni bieži mēdz teikt: „Matemātika, fizika, ķīmija, programmēšana – tas ir garlaicīgi un neinteresanti…”. Uzdevumu, lai skolēniem parādīto, ka tas tā nebūt nav, un dabaszinātnes ir pat ļoti interesantas un aktīvas, uzņēmās zinātkāres centrs „ZINOO Daugavpils”. Līvānu novada skolu audzēkņiem tika piedāvāts iesaistīties aizraujošā izzināšanas procesā un interaktīvās aktivitātēs. Katrs pirmskolas izglītības iestādes „Rūķīši” audzēknis varēja iejusties „mazā burvja” lomā. Pielietojot „burvju spējas” – izmantojot dažādu pārtikas vielu mijiedarbības likumus, tika: piepūsti baloni, nopūstas sveces, pudelē sadzīti mākoņi, modināts vulkāns un izveidota brīnumlampa. Rudzātu specialajā internātpamatskolā notika gaisa raķešu nodarbība un peldlīdzekļu būvēšanas meistarklase. Savukārt Rožupes, Jersikas un Jaunsilavu pamatskolu 6. – 9. klašu audzēkņi iejutās programmētāju un konstruktoru lomā – veidojot savus Lego Mindstorms robotus. Lai veicinātu interesi par kosmosu un inženierzinātnēm, Līvānu novada vidusskolās tika rīkots pasākums „Nosēšanās uz svešās planētas”. Vidusskolēni veidoja komandas, sacentās erudīcijā un veidoja kosmiskās zondes. Zinātkāres centra „ZINOO Daugavpils” pasākumi attīsta loģisko domāšanu, uzlabo spēju pieņemt lēmumus, analizēt, noteikt uzdevumu secību.

Turpinām ziņas

Latgales plānošanas reģions ir saņēmis informāciju no valsts SIA “Autotransporta direkcija”, ka tiek veikti grozījumi, reģionālā starppilsētu nozīmes maršruta “Rīga – Daugavpils” reisā Nr. 10, kas atiet plkst. 8:50 no Daugavpils Autoostas un 9.47 no Līvānu Autostas, iekļaujot pieturvietu “Jēkabpils (Kurzemes iela)”. Grozījumi stāsies spēkā 1.novembrī. Sīkākas uzziņas autoostās.

Septembra nogalē biedrība „Līvānu novada pensionāri” rīkoja Līvānu novada domes mazo grantu projekta „Brīvprātīgo darbības vadība un nodrošinājums starptautiskajā Latgales novada senioru XVI Dziesmu un deju festivālā” noslēguma pasākumu. Tajā tika teikts paldies brīvprātīgajiem pensionāriem un jauniešiem, kuri šovasar ar savu brīvprātīgo darbu un laiku palīdzēja starptautiskā Latgales novada senioru XVI Dziesmu un deju festivāla sekmīgai norisei. Kopā ar pateicības rakstiem brīvprātīgā darba veicēji no Līvānu novada domes un Līvānu novada Kultūras centra saņēma arī bezmaksas ielūgumus uz koncertu, bet jaunieši papildus saņēma arī oficiālu apliecinājumu par nostrādātajām brīvprātīgā darba stundām. Projekta „Brīvprātīgo darbības vadība un nodrošinājums starptautiskajā Latgales novada senioru XVI Dziesmu un deju festivālā” realizāciju atbalstīja Līvānu novada domes Mazo grantu projektu konkursa ietvaros.

Līvānu novada Centrālā bibliotēka aicina sniegt novērtējumu par pieejamo elektronisko resursu izmantošanu bibliotēkā. Aptauja ir anonīma un tās rezultāti tiks izmantoti tikai apkopotā veidā. Aptaujas "Par pieejamo elektronisko resursu izmantošanu Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā" tiešā adrese atrodama Līvānu novada domes mājaslapā.

Un vēl

Jaunsardzes un informācijas centrs izsludina atklātu konkursu uz jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļas jaunsargu instruktora amatu uz nenoteiktu laiku. Līvānu un Vārkavas novados 1 slodze, Preiļu un Riebiņu novados 1 slodze, Daugavpils pilsētā un novadā 1 slodze un Ilūkstes novadā 1 slodze. Galvenie amata pienākumi: organizēt jaunsargu kandidātu uzņemšanu Jaunsardzē un nodrošināt mācību grupu komplektēšanu atbilstoši jaunsargu programmas specifikai; plānot, organizēt un vadīt jaunsargu praktiskās un teorētiskās nodarbības atbilstoši normatīvo aktu prasībām; pirms katra pasākuma novērtēt drošības riskus, sagatavot drošības instrukcijas un organizēt nepieciešamos pasākumus drošības risku novēršanai; veikt jaunsargu vienības mācību darba analīzi, iesniegt priekšlikumus par mācību darba pilnveidošanu. Prasības pretendentiem/-ēm: atbilstība Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72.panta piektajā un sestajā daļā minētajām prasībām; augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vai vidējā profesionālā izglītība, kas papildināta ar 72 stundu apmācību programmu pedagoģijā; pieredze darbā valsts pārvaldē vai pedagoģiskā darba pieredze. Pieteikties var līdz 5.novembrim Jaunsardzes un informācijas centrā Rīgā.

Atstājiet komentāru