2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2017.gada 26.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2017.gada 26.oktobrī

Radio1 Jēkabpils Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

„Lauku partnerība „Sēlija”” šodien Kaldabruņas skolā-Pļavas muzejā-biedrībā “Ūdenszīmes” organizē semināru LEADER programmā - „Produkcijas un pakalpojumu veidi lauku reģionā. Izplatīšana izmantojot interneta tirdzniecības iespējas. Kam varēs piesaistīt LEADER finansējumu 2017. un 2018. gada konkursos?”.Seminārs ir vienlaikus arī Lauku Eksporta klubu tikšanās reize. Savā pieredzē un ar saistošu informāciju dalās lektori: Ranta Roga, juveliere, SIA "RaRo" valdes priekšsēdētājs, kas aktualizē tematu vai "Juveliera darbs - piemērots bizness laukiem? Izstrādājumu realizācijas specifika." Ieva Jātniece un Solvita Kukle, biedrības "Ūdenszīmes" pārstāves informē par "Saimniecisko darbību nevalstiskā organizācijā. LEADER projekta "Gaismas koka darbnīca" iecere un tās realizācija. Lielākie izaicinājumi". Kā ierasts – tikšanās ir bez maksas.

Jēkabpils novada pašvaldība ir saņēmusi atbildi no Satiksmes ministrijas par iespējamo ceļu stāvokļa uzlabošanu uz valsts autoceļiem Jēkabpils–Dignāja–Ilūkste un Ilūkste–Bebrene–Birži. 2017. gadā grants segums valsts vietējā autoceļa Jēkabpils–Dignāja–Ilūkste posmā 14.30-41.80 kilometrs novērtēts ar vērtējumu apmierinošs un posmā km 41.80-58.70 ar vērtējumu slikts, bet valsts reģionālā autoceļa P72 Ilūkste–Bebrene–Birži posmā km 20.83-26.44 novērtēts ar vērtējumu slikts un posmā km 26.44-51.71 ar vērtējumu apmierinošs. Jēkabpils novada pašvaldība informē, ka 2018. gadā plānots veikt grants seguma pastiprināšanas un divkārtu virsmas apstrādes seguma ieklāšanas darbus valsts vietējā autoceļa Jēkabpils–Dignāja–Ilūkste posmā km 14.30-20.80.

Turpinām ziņas

27. oktobrī plkst. 12.00 Kalna pagasta bibliotēkā norisināsies radošās darbnīcas, kur dalībniekiem būs iespēja izveidot pašiem savu sapņu ķērāju. Materiāli tiks nodrošināti. Pasākums būs bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās. Notiks arī Baibas Čākures izstādes “Sapņu un laimes ķērāji” atklāšana, izstādē būs aplūkojami amatniecības izstrādājumi, kā arī uzzināsiet par sapņu ķērāju izcelsmi un simbolisko nozīmi. Izstādē apskatāmos darbus būs iespējams arī iegādāties vai pasūtīt. Sīkāka informācija pa tālruni 22432134. Izstāde apskatāma līdz līdz 27. novembrim.

27. oktobrī plkst.19.00 Zasas kultūras namā orisināsies ikgadējais pasākum „Atnāc ar savu dziesmu”, kas šoreiz būs nedaudz citādāks kā tas bijis līdz šim. Kā jau ierasts, konkursā piedalīsies dziedāt gribētāji no tuvākas un tālākas apkaimes, pierādot savas spējas, atklājot talantus, iepriecinot skatītājus un viens otru, kā arī vienkārši jauki pavadot vakaru. Šoreiz konkursā piedalīties 18 dalībnieki, to vidū gan solisti, gan dueti, gan arī grupas. Koncertu vadīs un skatītājus ar muzikāliem priekšnesumiem iepriecinās arī aktieris, režisors un dziesminieks Varis Vētra. Lai konkurss noritētu godīgi, šogad dalībniekus vērtēs profesionāla žūrija. Par priekšnesumu muzikālo pavadījumu rūpēsies un balli spēlēs grupa „Daugavieši”. Protams, arī skatītājiem tiks dota iespēja izteikt savu viedokli par konkursa dalībniekiem, tādā veidā nosakot, kurš no dalībniekiem iegūs skatītāju simpātijas balvu.

Un vēl

28. oktobrī plkst. 14:00 Dignājas pamatskolas zālē folkloras kopa “Dignōjīši” ielūdz uz 10 gadu dzimšanas dienas svinībām “Pī Daugavas loba dzeive”. Koncertā piedalās “Dignōjīši” un ciemiņi: folkloras kopas “Kāre”, “Rati”, “Raksti”, “Pill tīn”, “Ceiruleits” un poļu biedrības ansamblis “Zgoda”. Nāc un svini kopā ar mums!

Atstājiet komentāru