2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 18.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 18.oktobrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

2. novembrī plkst. 17.30 Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā Kooperatīva iela 6 notiks Informatīvais seminārs “Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Nosacījumi un renovācijas process”. Semināra laikā klātesošie tiks informēti par Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitātes „Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās” nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanas niansēm, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanas aspektiem. Pasākumā piedalīsies arī banku pārstāvji, kas informēs par kredīta saņemšanas nosacījumiem. Darba kārtība www.preili.lv.

Preiļu novada Labklājības pārvaldē 12. oktobrī interesentiem bija iespēja apmeklēt biedrības „Patvērums „Drošā māja ” rīkoto semināru – diskusiju „Bēgļi – Latvijā un pasaulē”, kas notika projekta „Informācijas centrs imigrantiem” ietvaros. Pasākuma mērķis bija paplašināt pašvaldību institūciju speciālistu, iedzīvotāju un sabiedrības kopumā zināšanas par aktuālajiem migrācijas procesiem šinī jomā un integrācijas jautājumiem Latvijā. Viesi iepazinās arī ar Preiļu pilsētu un tās infrastruktūru — viņi apskatīja pilsētu un ievērojamākās vietas. Seminārā - diskusijā piedalījās pašvaldību iestāžu un Nodarbinātības valsts aģentūras darbinieki, tai skaitā Riebiņu, Vārkavas, Līvānu novadu Sociālo dienestu un Preiļu novada Labklājības pārvaldes sociālie darbinieki un pārstāvji no Preiļu novada izglītības pārvaldes un pašvaldības policijas.

14. oktobrī Preiļu slimnīca uzņēma Rīgas Stradiņa universitātes rezidentes – topošās ginekoloģes un gastroenteroloģi, kā arī studentes, kuras veic pētījumu “Latvijas grūtnieču uztura paradumi un to ietekmējošie faktori”. Dienas gaitā pētnieces tikās ar grūtniecēm un intervēja viņas par uztura paradumiem, fiziskajām un brīvā laika aktivitātēm grūtniecības un pēcdzemdību periodā. Preiļos pētījumā piedalījās 27 sievietes no Preiļu, Līvānu, Daugavpils un Rēzeknes novadiem. Pētījumu vada Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedras docente Laila Meija, pētījumā iesaistās un atbalsta Slimību profilakses un kontroles centrs, Pasaules Veselības organizācija. Pētnieku tikšanos ar grūtniecēm Preiļos līdzorganizēja un atbalstīja SIA “Preiļu slimnīca”.

Turpinām ziņas

11. oktobrī, kad uz apbalvošanas pasākumu pulcējās Preiļu parka pusstundas skrējiena dalībnieki, pasniegt stipendijas Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas talantīgākajiem sportistiem bija ieradušies Viduslatgales pārnovadu fonda pārstāvji. Stipendijas tika pasniegtas četru novadu divpadsmit audzēkņiem. No Preiļu novada stipendijas saņēma Rūdolfs Vucāns – viens no labākajiem Latvijas kārtslēcējiem, Raivo Liniņš – Baltijas valstu čempions soļošanā jauniešiem U16 grupā, Diāna Afanasjeva – Latvijas Jaunatnes Olimpiādes uzvarētāja galda tenisā un Miks Babris – Latvijas jaunatnes U19 futbola izlases dalībnieks.

Turpinot pašvaldības iesāktos parka labiekārtošanas darbus un Meža dienu aktivitātes, šogad septembrī Preiļu parkā tika uzstādīti 2 koka soliņi un atkritumu urna. Jaunie objekti uzstādīti Raiņa bulvārī pie gājēju celiņa, kas ved uz pili. Projekta „Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei” ietvaros pašvaldībai tika piešķirti 400 eiro kokmateriālu iegādei. Koka soliņu un atkritumu urnas izgatavošanu un uzstādīšanu veica SIA “Preiļu saimnieks” Labiekārtošanas un apzaļumošanas daļas speciālisti, kas ikdienā veic parka labiekārtošanas un parka sakopšanas darbus. Preiļu muižas parka uzturēšanā un apsaimniekošanā pašvaldība un SIA “Preiļu Saimnieks” speciālisti sadarbojas ar arhitekti un Latvijas mežu un parku pētnieci Ilzi Māru Janelis, kas vairāku gadu garumā sniedz konsultatīvu atbalstu vēsturiskās Preiļu muižas parka ainavas veidošanā, saglabāšanā un plānošanā.

11. oktobrī Preiļu 1. pamatskolas 7.c klases skolēni devās uz Latvijas Televīziju, lai atbalstītu klasesbiedreni Lauru Čerpakovsku spēlē “Gudrs, vēl gudrāks” un vienlaicīgi arī vērotu filmēšanas gaitu. Kā Laurai veicās, varēs vērot Latvijas Televīzijā 3. novembrī - tieši divas nedēļas pirms Latvijas 99. dzimšanas dienas.

Un vēl par pasākumiem Preiļu novadā

19. oktobrī no plkst. 12.00 līdz 17.00 Aizkalnes Tautas namā, Raiņa ielā 5 norisināsies Veselības profilakses diena Aizkalnē

27. oktobrī plkst.19.00 Preiļu Kultūras namā amatierteātru festivāls „SĪKO JOKU BIRUMS-7”. Ieeja – bez maksas.

28. oktobrī plkst. 19.00 Pelēču Kultūras namā deju kolektīvu jautrais sadancis „Dejo ar mani!”

Atstājiet komentāru