2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 16.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 16.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība aicina līdz 16. oktobrim pieteikt apbalvojumam “Līvānu novada Atzinības raksts” cilvēkus, ar kuriem varam lepoties, kuri devuši ieguldījumu novada attīstībā vai palīdzējuši līdzcilvēkiem. Brīvas formas pieteikumā jāiekļauj pieteiktā kandidāta sasniegumu jeb labo darbu apraksts, jānorāda kandidāta un pieteicēja kontaktinformācija. Apbalvojums var tikt piešķirts nominācijās “Sabiedriskais darbs”, “Izglītība”, “Kultūra”, “Sports”, “Medicīna”,” Mecenātisms”, “Pašaizliedzīga rīcība līdzcilvēku labā”, “Uzņēmējdarbība” apakšnominācijas “Gada uzņēmējs”, “Lauku uzņēmējs”, “Jaunais uzņēmējs”. Kandidātus var pieteikt Līvānu novada iedzīvotāji, iestādes un uzņēmumi, biedrības, kā arī novada domes deputāti, komitejas un komisijas. Pieteikums jāiesniedz Līvānu novada domes kancelejā. Apbalvojumus pasniegs valsts svētkos.

Valsts augu aizsardzības dienests no Latvijas augu aizsardzības pētniecības centra saņēmis brīdinājumu par augļu koku vēža izplatības risku. Saldus un Siguldas novada ābeļu un bumbieru stādījumos pnedēļas nogalē bija ļoti augsta inficēšanās iespējamība ar augļu koku vēzi. Tāpat arī Bauskas un Viesītes novadu augļu dārzos līdz pat 15. oktobrim sagaidāms augsts inficēšanās risks. Dienestā norāda, ka augļu koku vēža izplatības riska iespējamību palielina intensīvs ražas novākšanas laiks un lapkriša sākšanās, kas rada kokos daudz rētu, caur kurām slimība spēj iekļūt augā. Dienestā atgādina, ka inficēšanās iespējama, ja konkrētā dārzā uz augļu kokiem ir svaigas rētas un turpinās lietaini laika apstākļi ar nepārtraukta - apmēram sešas stundas un vairāk - mitruma periodiem.

Turpinām ziņas

Viens Jēkabpils novada iedzīvotājs ik mēnesi mobilo sakaru operatora "Bite" tīklā iztērē vidēji 3,7 gigabaitus mobilo datu, un tas ir augstākais rādītājs starp Zemgalē esošajiem novadiem. Pēc uzņēmuma pārstāvju sacītā, Jēkabpils novadam seko Tukuma novada iedzīvotāji, mēnesī patērējot vidēji 3,5 GB datu. Jēkabpils novadā mobilā interneta lietotāju skaits audzis par 23%, Ozolnieku novadā - par 21%, Tukuma, Jelgavas un Dobeles novados - par piektdaļu, bet Aizkraukles un Bauskas novados - par 19%.

Piektdien, 20. oktobrī plkst. 19:00 Jēkabpils novada Leimaņu Tautas namā norisināsies tradicionālais koncerts rudens noskaņās “Ar ģitāru par dzīvi”. Veltīts visiem labi pazīstamajam mūzikas instrumentam – ĢITĀRA. Koncertā uzstājas: solisti, dueti, trio, grupas jeb visi, kas muzicē pa īstam, tātad – dzīvajā! Visi muzikanti tiek gaidīti ciemos. Pieteikt savu dalību koncertā un uzstāšanos var zvanot pa tālruni 28315265. Pēc koncerta, plkst. 22:00 – balle.

Un vēl

Kopš 6.oktobra Amatas upē saglabājas pietiekami augsts ūdens līmenis laivošanai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Amatā pie Melturiem ūdens līmenis sestdienas rītā bija 115 centimetru - desmit centimetru virs minimālā līmeņa, kas nepieciešams veiksmīgai laivošanai. Augsts ūdens līmenis joprojām saglabājas arī daudzās citās ūdens tilpēs valstī. Tā kā no svētdienas nokrišņu daudzums Latvijā būtiski samazinās, šonedēļ gaidāma ūdens līmeņa pazemināšanās lielākajā daļā upju. Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā ir +8..+12 grādu.

Atstājiet komentāru